27. april 2017

Thai ret med kylling og quinoa

Denne thai ret med kylling og quinoa minder meget om den klassiske ret fried rice. Her har jeg bare brugt quinoa i stedet for hvide ris. I retten er der derudover kylling, æg og forskellige grøntsager, så det er en nærende og mættende ret, der egner sig godt til både aftensmad og frokost. Ligeledes smager den godt både varm og kold.

Hvis du ikke kender til quinoa, så er her en hurtig introduktion. Quinoa er et lille frø, der både mætter og er godt for fordøjelsen. Det er kendt som superfood og det skyldes, at quinoa indeholder store mængder af blandt andet fibre og protein.

Quinoa kan findes i de fleste supermarkeder og ofte i tre forskellige farver. Sort, rød og hvid. Indholdsmæssigt og smagsmæssigt er der ikke den store forskel på dem, så du kan altså sagtens lave denne ret både med de sorte eller røde quinoa. Personligt er jeg dog mest til de hvide, hvorfor det også oftest er dem jeg bruger her på bloggen. Jeg synes de bliver mere bløde, når man koger dem end de andre, men det kan sagtens bare være indbildning fra min side af.

thai ret med kylling og quinoa

Thairet med kylling og quinoa

Måske du tænker, at man da ikke kan bytte ris ud med quinoa i denne her klassiske ret, men der må jeg altså bare sige, prøv det! Det smager fantastisk og de små quinoakorn er både super sunde og også fulde af proteiner.

Ligesom originalretten, så er denne thai ret med kylling og quinoa også smagt til med smagsgivere, såsom soya, sesamolie, friskesovs og citronsaft. Man kan altså bare spise retten som den er og man behøver hverken tilbehør eller dips og dressinger. Med mindre man er min mand, så kunne man måske godt finde på at hælde ketchup over (indsæt emoji der kigger opgivende op i luften).

thai ret med kylling og quinoa

Få opskriften på thai ret med kylling og quinoa her

thai ret med kylling og quinoa

Thai ret med kylling og quinoa

Du kender fried rice. Men kender du fried rice quinoa? Opskriften her er lækker, smagfuld og nem thai ret med kylling og quinoa
5 fra 1 stemme
Antal: 4 portioner
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 dl hvid quinoa
  • 450 g kylling
  • 5 æg
  • 4 dl optøede ærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 broccoli
  • 1 stort løg
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 5 spsk sesamolie
  • 7 spsk soya
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1/2 citron, saften

Tilberedelse

  • Start med at kode quinoaen efter anvisninger på pakken
  • Skær kyllingen i små tern og steg den på en pande til den er færdig. Krydr med salt og peber
  • Hak hvidløg fint, hak løg i chunky stykker, skør broccolihovedet i mindre stykker og skær gulerødderne i små skiver, som du halverer.
  • Steg hvidløg, løg, ærter, broccoli og gulerødder på en pande til det hele begynder at blive blødt og let sprødt.
  • På en anden pande laves der røræg af de fem æg.
  • Når quinoaen er færdig blandes grønsager, quinoa, kylling og røræg sammen på en pande. Steg i ca. 5-7 minutter.
  • Lige inden retten tages af blusset tilsættes soya og sesamolie

Quinoaopskrifter

Jeg er ret vild med quinoa, så jeg har faktisk en del opskrifter på bloggen med quinoa. Her er fem af mine favoritter, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Sund chokoladekage med quinoa

Glutenfri og proteinrig pizza med quinoabund

Quinoasalat med kikærter

Quinoafrikadeller med majs og gulerødder

Thai inspireret salat med quinoa

thai ret med kylling og quinoa

Opskrifter på thairetter

Jeg elsker mad fra det asiatiske køkken og det gør min mand heldigvis også. Faktisk drømmer jeg om, at blive endnu bedre til at lave nogle af de klassiske thairetter, så jeg kan konkurrere med take away stederne. Nå, men i hvert fald, så har jeg allerede nogle gode hverdags thairetter på bloggen, som du kan se lige her:

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments