Annonce

Pasta i fad med mornaysovs, kylling, broccoli og porrer

Pasta i fad med mornaysovs, kylling, broccoli og porrer er en ægte familievenlig hverdagsret, som er et hit hos både store og små. Den er i hvert fald højt på listen herhjemme. Det smarte ved retten er blandt andet, at man kan lave den klar tidligt på dagen, hvis man har tid til det, og så vente med at putte den i ovnen, til det er spisetid.

Opskrift på ovnbagt pasta i fad med mornaysovs, kylling og grøntsager

Ovnbagt pasta i fad med mornaysovs består af fuldkornspasta, som først er blevet kogt, og derefter er der kommet stegt kylling, broccoli og porrer ovenpå. Det hele flyder rundt i en cremet mornaysovs toppet med smeltet ost, og så er det klar til at komme i ovnen.

Retten er meget beige i det, så jeg synes, det er dejligt med nogle grøntsager til at gøre den mere appetitlig at se på, og så smager det jo godt. Her er der brugt porrer og broccoli. Man kan dog også sagtens bruge andre grøntsager, såsom eksempelvis gulerødder, peberfrugt i tynde strimler, spinat og spidskål. Eller hvad man nu har af kedelige rester i grøntsagsskuffen.

Her har jeg brugt kyllingebryst, men hvis du eksempelvis har rester fra en ovnbagt kylling, så kan du jo bruge resterne fra den. Man kan jo gøre den til en slags ‘stop-madspild-ret’ 🙂

Pasta i mornaysovs med kylling

Vegetarisk pasta i fad med mornaysovs

Man kan nemt lave pasta i fad med mornaysovs i en vegetarisk version. Enten kan du undlade kyllingen og så bare putte endnu flere grøntsager i den. Nogle stegte svampe kunne være lækkert.

Du kan også vælge at putte eksempelvis kikærter i eller sorte bønner. På den måde får du tilført retten noget mere protein.

Og sidst men ikke mindst, så kan man efterhånden også finde en masse gode ‘kylling alternativer’ i diverse supermarkeder. Så bytter du blot kyllingen ud med dem.

Pasta i fad med mornaysovs

Nem pasta i fad med mornaysovs

Jeg har ‘snydt’ og lavet den helt nemme version med en købeversion af mornaysovs. For helt ærligt, det er bare nemmest. Jeg er ikke for fin til at springe over, hvor gærdet er lavest, og specielt ikke i hverdagen. Købe mornaysovs smager fremragende og fungerer fint i denne ret, hvis du spørger mig 🙂

Pasta i fad med mornaysovs og kylling

Leder du efter flere opskrifter på nemme og velsmagende pastaretter?

Elsker du også nemme og velsmagende pastaretter til aftensmad? Så har jeg samlet nogle opskrifter til dig her. Fælles for dem (og de fleste af mine andre opskrifter på aftensmad) er, at jeg altid prøver at snige grøntsager i retterne.

Pasta i fad med kylling og mornaysovs

Tilbehør til gratineret pasta i fad med mornaysovs

Selvom jeg har sneget grøntsager i retten, så synes jeg, det er lækkert med en grøn salat med friske og sprøde grøntsager til. Det kunne eksempelvis være denne salat med spidskål og avocado eller denne rødbedesalat med feta og sesam. Magter du ikke at lave en salat, så kan du jo også altid skrælle nogle gulerødder og lave nogle gulerodsstænger, som man kan snacke til.

Pasta i fad med mornaysovs, kylling

Pasta i fad med mornaysovs, kylling, broccoli og porrer

Pasta i fad med mornaysovs, kylling, broccoli og porrer er en familievenlig hverdagsret. Retten består af fuldkornspasta med kylling, broccoli og porrer, som flyder rundt i en cremet mornaysovs toppet med smeltet ost. 
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

 • 500 g fuldkornspasta penne
 • 1 broccoli
 • 2 fed hvidløg
 • 450 g kylling
 • 3 porrer
 • Salt og peber
 • 500 ml mornaysovs
 • 1 håndfuld revet mozarella

Tilberedelse

 • Kog pastaten. De sidste par minutter af kogetiden tilsættes broccoli, som er skåret i små buketter. Stokken kan også skrælles, skæres i tern og komme med eller du kan snacke den.
 • Hak hvidløg og svits på en pande i olie. Tilsæt kylling skåret i små tern og krydr med salt og peber. Når kyllingen er gennemstegt tilsættes porrer skåret i tynde skiver.
 • Steg i ca 10 min eller til porren er stegt blød.
 • Si vandet fra pastaen og broccolien og bland med kylling og porre i et ovnfast fad. Tilsæt mornaysovs og rør rundt.
 • Drys med revet mozzarella.
 • Bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 15-20 min

Pasta i fad med mornaysovs holdbarhed?

Hvis du har noget til overs, så kan du sagtens gemme resterne af retten til dagen efter. Og også dagen efter det. Du kan blot varme retten i ovnen igen eller du kan smide den på panden. Hvis du steger den på panden, så kan du også krydre den med eksempelvis oregano eller timian og på den både give retten et twist, så du ikke spiser det samme tre dage i streg.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments