28. september 2020

Butternut squash suppe med røde linser

Her har du opskriften på en nem butternut squash suppe med røde linser. Nu er det for alvor blevet suppevejr igen og selvom jeg mest er til sol og t-shirt vejr, så elsker jeg også efteråret. Blød strik, varm kakao, smukke farver og ikke mindst suppe. Hvis du har fuldt med længe, så ved du, at jeg eeeelsker suppe. Gerne med nogle gode toppings ovenpå. Denne her suppe med græskar og røde linser ligger ret højt oppe på min liste. Den er virkelig nem og så er den super sund!

Leder du efter mere suppeinspiration? Så tjek også mine opskrifter på:

Hokkaidosuppe med gulerødder og kokosmælk

Grønkålssuppe med timian 

Tomatsuppe med røde linser

Butternut squash suppe med røde linser
Butternut squash suppe med røde linser

Inspiration til suppe toppings

Hvis du er lidt skeptisk over for hele suppe konceptet, eller du er i familie med en der er, så er det måske fordi du skal oppe dit topping game? Her er inspiration til, hvad du kan putte ovenpå suppen. Personligt, så elsker jeg at toppe med creme fraiche og persille og noget salt og knasende.

Toppings:
Creme fraiche
Æblestykker
Krydderurter
Pastaskruer
Bacon
Serano bacon
Ristede græskarkerner
Brød croutoner
Nødder

Butternut squash suppe med røde linser
Butternut squash suppe med røde linser 4

Butternut squash suppe med røde linser

En super sund og lækker suppe, der mætter godt og er rig på proteiner.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 portioner
Forberedelse10 min
Tilberedelse35 min
I alt45 min

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 cm frisk ingefær (eller 2 tsk tørret ingefær)
  • 4 dl vand
  • 1 grøntsagsboullion
  • 1/2 Citron , saften
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 1/2 dl røde linser
  • Olivenolie til at stege i
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Skær græskaret i tern. De skal senere blendes, så de behøver ikke være så pæne.
  • Hak løg og hvidløg i chunks.
  • Steg løg og hvidløg i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt græskar og hakket ingefær. Steg det hele i ca. 5 min.
  • Tilsæt derefter vand, kokosmælk, bouillon, citronsaft og røde linser.
  • Lad suppen simre i ca. 30 minutter.
  • Blend med en stavblender og smag til med salt og peber.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments