Annonce

Linsesuppe med kokosmælk og spinat

Denne linsesuppe er en skøn hverdagsret, som kan bikses sammen på ingen tid og som indeholder en masse gode og nærende ingredienser.

Linsesuppen er vegansk og indeholder blandt andet hakkede tomater, kokosmælk, spinat og røde linser. Den er super nem at lave, og kan være klar på 30 minutter. Hvoraf den passer sig selv det meste af tiden.

Server den eksempelvis sammen med disse nemme pandebrød med nigellafrø eller disse med kartofler.

vegansk linsesuppe

Nem linsesuppe med kokosmælk og røde linser

Linsesuppen her er lavet med røde linser. De er gode, fordi de ikke har en lang kogetid og så får de en blød konsistens, når man koger dem. Man kan sikkert også bruge andre linser, såsom eksempelvis grønne linser, men så skal man nok justere kogetiden.

Jeg elsker at lave mad med røde linser. Hvis du har en pose stående, så kan du også tjekke mine opskrifter med røde linser her. En vaskeægte hverdagsklassiker er denne tomatsovs med røde linser, som også kan bruges på en pizza eksempelvis.

opskrift linsesuppe

Vegansk linsesuppe med kokosmælk og spinat

Opskriften er vegansk og består hovedsageligt af hakkede tomater, kokosmælk, krydderier, linser og spinat. Den er ikke ‘tyk’ i konsistensen, som nogle supper er, men den har stadig en cremet konsistens på grund af kokosmælken og de kogte røde linser.

Jeg har ikke testet det, men jeg er også sikker på, at du kan skifte kokosmælken ud med madlavningsfløde, hvis du hellere vil det. Så kommer den til at minde meget om denne suppe, som også indeholder røde linser.

Den er krydret med karry og tørret ingefær og så næsten det vigtigste, citronsaft. Glem endelig ikke citronsaften, som giver en dejlig syrlighed til tomaterne og kokosmælken. Hvis du ikke har frisk citron, så kan man også købe økologisk citronsaft på flaske. Dét er smart.

vegansk linsesuppe

Linsesuppe med kokosmælk og spinat

Nem vegansk linsesuppe med hakkede tomater, kokosmælk, røde linser og spinat. Den er nem at lave og mætter godt.
5 fra 6 stemmer
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 2 løg
 • 6 fed hvidløg
 • 4 tsk karry
 • 2 tsk tørret ingefær
 • 2 dåser kokosmælk
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 grøntsagsbouillon
 • 14 dl vand
 • 3 dl røde linser
 • 300 g frisk spinat
 • 4 spsk citronsaft
 • salt og peber
 • Olie til at stege i

KØB HOS NEMLIG

  Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg.
  • Varm noget olie en i stor gryde og tilsæt karry og ingefær. Tilsæt så løg og hvidløg og steg i et par minutter.
  • Tilsæt så kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og røde linser og lad retten simre i 15-20 minutter. Husk at røre rundt undervejs, da linserne ellers kan brænde på.
  • Vask spinaten og skær den i grove strimler. Tilsæt til suppen og kog i ca. 5 minutter eller til spinaten er blevet blød i konsistensen.
  • Tilsæt nu citronsaft, salt og peber og smag suppen til.

  Noter

  Server den eksempelvis med noget lækkert brød, frisk koriander og ristede kokosflager. 
  vegansk linsesuppe

  Flere vegetariske supper

  Jeg elsker nærmest alle former for suppe, så derfor har jeg selvfølgelig en masse gode opskrifter på bloggen. De er geniale til at få brugt grøntsagsrester eller til at snige grøntsager i folk, som er skeptiske 😉 Og er man ikke til suppe, så kan man altid koge en stor omgang pasta og så bruge suppen som en slags sovs. Det gør vi meget hjemme hos mig, hvor jeg spiser suppe og min mand og børn spiser pasta med ‘sovs’.

  Kig også i denne kategori for flere vegetariske retter.

  Del med nogen du holder af
  Katharina Kjeldgaard
  Katharina Kjeldgaard

  Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

  Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

  Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

  Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments