15. marts 2021

Pastinaksuppe med karry og æble

Pastinaksuppe med karry og æble

Denne her pastinaksuppe med karry og æble har jeg lavet rigtig mange gange efterhånden. Det er en super lækker suppe med en dejlig cremet konsistens. Pastinakker er heldigvis nemme at skrælle, så den er lavet på ingen tid. Man klargør en masse grøntsager og så skal de bare stå og hygge sig til grøntsagerne bliver møre. Så blender man det hele og tilsætter madlavningsfløde (hvilket man også kan lade være med) og så er der serveret.

Giv pastinaksuppe i gave

Hvis du kender en, som ville blive glad for et hjemmelavet måltid, så kan du også hælde noget kold suppe i et gammelt madglas eller i et patentglas og forære det væk. Det kunne eksempelvis være til en, der lige er flyttet hjemmefra, til de nybagte forældre eller til en, der går gennem en svær tid. Det eneste man skal gøre, når man modtager sådan et her glas er at hælde indholdet i en gryde og varme suppen op.

Man kan sågar også fryse glasset som det er, hvis man ikke har mulighed for at spise pastinaksuppen inden for et par dage.

Pynt suppen med noget stof eller papir på toppen, et sødt bånd og en personlig hilsen. Vupti, så har man en rigtig betænksom lille gave.

Pastinaksuppe med karry og æble
Pastinaksuppe med karry og æble

Inspiration til andre lækre supper

Er du også vild med supper, så har jeg her samlet nogle opskrifter på lækre supper, som jeg selv laver igen og igen 🙂

Cremet tomatsuppe med mascarpone 

Butternut squash suppe med røde linser 

Tomatsuppe med røde linser, gulerødder og squash

Jordskokkesuppe med stegte østershatte

Gulerodssuppe med kokosmælk

Pastinaksuppe med karry og æble
Pastinaksuppe

Pastinaksuppe med karry og æble

En lækker og cremet pastinaksuppe med karry og æble. Lav den til dig selv eller forær den væk til en du holder af.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 500 g pastinakker
  • 1 æble
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde

Tilberedelse

  • Varm noget olie i en stor gryde. Hak løg og hvidløg i chunky stykker og put dem i gryden.
  • Tilsæt karry, salt og peber.
  • Skræl imens pastinakkerne og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i gryden og rør godt rundt.
  • Skær æblet i både og hæld dem i sammen med grøntsagsbouillon.
  • Lad suppen simre i ca 20 minutter eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend med en stavblender til suppen får den rette konsistens.
  • Tilsæt så madlavningsfløde (kan undlades) og smag til med salt og peber.

Køkkenudstyr

  • Stavblender

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments