Ikke-kategoriseret

Gulerodssuppe med kokosmælk

Her har du opskriften på en rigtig lækker gulerodssuppe med kokosmælk. Faktisk er den så lækker, at Viona spiste hele tre portioner, da jeg serverede den for hende. Hun eeeelsker suppe (og der er et værre svineri efter hun har spist, haha), men denne her suppe var ekstra populær, og hun blev bare ved og ved med at spise. Dét kan en mor jo godt lide 🙂

gulerodssuppe med kokosmælk

Nem og billig gulerodssuppe med kokosmælk

Ligesom Viona, så elsker jeg også suppe! Alle slags stort set. Det er så dejligt nemt og der er intet bedre end at varme sig på en varm suppe en kold efterårsdag. Denne gulerodssuppe med kokosmælk er ovenikøbet ganske billig at lave og har du en pose gulerødder liggende, som er ved at blive kedelige, så kan de på nul komma fem trylles om til denne lækre cremede suppe.

Gulerodssuppe med kokosmælk

Suppe og toppings

Som mange mænd (fordoms alert!), så er Tais ikke så glad for suppe. Eller det siger han i hver fald, men de sidste mange gange, jeg har serveret suppe, så går han gerne efter anden portion. Sååå den holder altså ikke helt. Men jeg vil også sige, at toppings og tilbehør er everything, især når man serverer suppe for en skeptiker. Til denne suppe var der chili/cheddar bagels, creme fraiche, frisk persille og en skål bacon on the side. Bacon er altid et hit 😉 Ellers så kan jeg også anbefale ristede kikærter, grønkålschips, kerner og generelt bare lækkert brød. Måske noget med surdej og en god skorpe. Mums!

 

Er du vild med suppe? Så prøv også disse:

Hokkaidosuppe med gulerødder

Cremet blomkålssuppe 

Luksus tomatsuppe med ovnbagte tomater

 

Gulerodssuppe med kokosmælk

Print opskrift
Antal: 3-4 portioner

ingredienser

 • 2 løg
 • 2 hvidløg
 • Olie til at stege i
 • 600 g gulerødder
 • 1 tsk peber
 • 2 tsk salt
 • 2 tsk gurkemeje
 • 2 tsk tørret ingefær
 • 5 1/2 dl vand
 • 1 tsk grøntsagsboullion
 • ½ dåse kokosmælk
 • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg groft og steg i olie i en stor gryde.

2

Imens skrælles gulerødderne. Skær dem i mindre stykker og tilsæt dem til løgene.

3

Tilsæt da peber, salt, gurkemeje, tørret ingefær

4

Steg i ca. 5 min. og rør rundt imens.

5

Tilsæt vand og grøntsagsboullion og lad retten simre i ca 20-25 min eller til gulerødderne er møre.

6

Blend med en stavblender og tilsæt ½ dåse kokosmælk og 2 spsk citronsaft. Så burde du have en lækker cremet konsistens. Du kan evt putte lidt mere kokosmælk i, hvis den er for tyk.

7

Smag til med salt og peber


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.