Quantcast
4. marts 2018

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Stærk, sød, cremet, fyldig eller tynd. Tomatsuppe kan laves på mange forskellige måder og jeg kan lide dem alle sammen! 😉 Især i dette kolde forårsvejr! Forleden fik jeg lyst til en helt klassisk tomatsuppe med masser af smag, så jeg besluttede mig for at lave luksusversionen med ovnbagte tomater, hvidløg og masser af krydderurter.

Hjemmelavet tomatsuppe med ovnbagte tomater

Knors færdigsupper er også ganske hæderlige, men der er nu noget helt særligt over sådan en hjemmelavet tomatsuppe. Så enkel en ret, men den spiller bare. Fik helt lyst til at sippe hvidvin og lytte til italiano musik, da jeg stod og rørte i gryden 🙂

Tomatsuppe med ovnbagte tomater
Tomatsuppe med ovnbagte tomater
Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Noget der er næsten ligeså vigtigt som selve suppen er toppingen 😉 Denne suppe toppede jeg med creme fraiche, grønkålschips og kikærtepasta, men man kunne også eksempelvis vælge sprøde kikærter eller rugbrødscroutoner.

Grønkålschips

Er du også vild med suppe, så er disse opskrifter måske noget for dig:

Butternut squash suppe >>>

Tomatsuppe med ovnbagte tomater 1

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Opskrift på tomatsuppe med ovnbagte tomater
5 fra 1 stemme
Antal: 4 portioner
Forberedelse30 min
Tilberedelse30 min
I alt1 t

Ingredienser

 • 1 kg tomater (jeg brugte store cheery tomater)
 • 7 fed hvidløg
 • 5 spsk olivenolie
 • 3 løg
 • 2 spsk. tørret oregano
 • 2 håndfulde frisk basilikum
 • 1 grønsagsbouillon
 • 3 dl. vand
 • Salt og peber
 • Grønkålschips:
 • Grønkål
 • Olivenolie
 • Havsalt

Tilberedelse

Suppe

 • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med syc fed hvidløg.
 • Drys med ca. 3 spsk. olivenolie og salt og peber. Bag i ca. 40 min.
 • Når der er ca. 10 min tilbage af bagetiden for tomaterne steges de tre løg i tynde skiver og steges i olivenolie ved lav varme i en stor gryde, så de bliver karameliserede i ca. 5 – 10 min.
 • Tilsæt tomater og hvidløg og blend med en stavblender. Tilsæt 3 dl vand + en grønsagsbouillon (evt. mere vand, hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens). Tilsæt 2 spsk. tørret oregano og smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min.
 • Tilsæt til sidst to håndfulde frisk basilikum hakket groft og sluk for suppen efter 2-5 min.

Grønkålschips

 • Fjern bladene fra stilkene og vask dem godt. Masser dem i olivenolie og spred dem ud på en bageplade. Drys med flagesalt og bag ved 200 grader i ca. 15 min eller til de er blevet sprøde.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments