🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Stærk, sød, cremet, fyldig eller tynd. Tomatsuppe kan laves på mange forskellige måder og jeg kan lide dem alle sammen! 😉 Især i dette kolde forårsvejr! Forleden fik jeg lyst til en helt klassisk tomatsuppe med masser af smag, så jeg besluttede mig for at lave luksusversionen med ovnbagte tomater, hvidløg og masser af krydderurter.

Hjemmelavet tomatsuppe med ovnbagte tomater

Knors færdigsupper er også ganske hæderlige, men der er nu noget helt særligt over sådan en hjemmelavet tomatsuppe. Så enkel en ret, men den spiller bare. Fik helt lyst til at sippe hvidvin og lytte til italiano musik, da jeg stod og rørte i gryden 🙂

Tomatsuppe med ovnbagte tomater
Tomatsuppe med ovnbagte tomater
Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Noget der er næsten ligeså vigtigt som selve suppen er toppingen 😉 Denne suppe toppede jeg med creme fraiche, grønkålschips og kikærtepasta, men man kunne også eksempelvis vælge sprøde kikærter eller rugbrødscroutoner.

Grønkålschips

Er du også vild med suppe, så er disse opskrifter måske noget for dig:

Butternut squash suppe >>>

Reklamelinks er markeret med*

Tomatsuppe med ovnbagte tomater 1
5 fra 2 stemmer

Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Opskrift på tomatsuppe med ovnbagte tomater
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser 

 • 1 kg tomater (jeg brugte store cheery tomater)
 • 7 fed hvidløg
 • 5 spsk olivenolie
 • 3 løg
 • 3 dl vand
 • 2 spsk tørret oregano
 • 1 grønsagsbouillon
 • 2 håndfulde frisk basilikum
 • Salt og peber

Grønkålschips

Tilberedelse

Suppe

 • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med syv fed hvidløg.
  1 kg tomater,7 fed hvidløg
 • Drys med ca. 3 spsk. olivenolie og salt og peber. Bag i ca. 40 min.
 • Når der er ca. 10 min tilbage af bagetiden for tomaterne steges de tre løg i tynde skiver og steges i olivenolie ved lav varme i en stor gryde, så de bliver karameliserede i ca. 5 – 10 min.
  3 løg
 • Tilsæt tomater og hvidløg og blend med en stavblender. Tilsæt 3 dl vand + en grønsagsbouillon (evt. mere vand, hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens). Tilsæt 2 spsk. tørret oregano og smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min.
  3 dl vand,2 spsk tørret oregano,1 grønsagsbouillon,Salt og peber
 • Tilsæt til sidst to håndfulde frisk basilikum hakket groft og sluk for suppen efter 2-5 min.
  2 håndfulde frisk basilikum

Grønkålschips

 • Fjern bladene fra stilkene og vask dem godt. Masser dem i olivenolie og spred dem ud på en bageplade. Drys med flagesalt og bag ved 200 grader i ca. 15 min eller til de er blevet sprøde.
  Grønkål,Olivenolie,Havsalt
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments