Annonce

Gulerodssuppe med kokosmælk

En nem og lækker gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær. Billig og hurtig aftensmad.

Her har du opskriften på en rigtig lækker gulerodssuppe med kokosmælk. Den har en mild sødme fra gulerødderne, som får modspil fra blandt andet ingefær, citron og hvidløg.

gulerodssuppe opskrift

Nem og billig gulerodssuppe med kokosmælk

Jeg elsker suppe! Alle slags stort set. Det er så dejligt nemt og der er intet bedre end at varme sig på en varm suppe en kold efterårsdag. Denne gulerodssuppe med kokosmælk er ovenikøbet ganske billig at lave. Hvis du en pose gulerødder liggende, som er ved at blive kedelige, så kan de på nul komma fem trylles om til denne lækre cremede suppe.

Gulerodssuppe med kokosmælk

Suppe og toppings

Min mand er ikke så glad for suppe. Eller det siger han i hver fald, men de sidste mange gange, jeg har serveret denne gulerodssuppe, så går han gerne efter anden portion. Sååå den holder altså ikke helt. Men jeg vil også sige, at toppings og tilbehør er everything, især når man serverer suppe for en skeptiker. Til denne suppe serverede jeg chili/cheddar bagels, creme fraiche og frisk persille. Ellers så kan jeg også anbefale ristede kikærter, grønkålschips, kerner og lækkert madbrød.

Er du vild med suppe? Så prøv også disse:

Hokkaidosuppe med gulerødder

Cremet blomkålssuppe 

Græskarsuppe med karamelliseret græskar og halloumi topping

gulerodssuppe med kokosmælk

Gulerodssuppe med kokosmælk

Her har du opskriften på en rigtig lækker gulerodssuppe med kokosmælk, gurkemeje, ingefær og andre gode sager. Server den med noget topping og lækkert brød til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til at stege i
  • 600 g gulerødder
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk tørret ingefær
  • 5 ½ dl vand
  • 1 tsk grøntsagsboullion
  • ½ dåse kokosmælk
  • 2 spsk citronsaft

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg groft og steg i olie i en stor gryde.
    2 løg, 2 fed hvidløg, Olie til at stege i
  • Imens skrælles gulerødderne. Skær dem i mindre stykker og tilsæt dem til løgene.
    600 g gulerødder
  • Tilsæt da peber, salt, gurkemeje og tørret ingefær
    1 tsk peber, 2 tsk salt, 2 tsk gurkemeje, 2 tsk tørret ingefær
  • Steg i ca. 5 min. og rør rundt imens.
  • Tilsæt vand og grøntsagsboullion og lad retten simre i ca 20-25 min eller til gulerødderne er møre.
    5 1/2 dl vand, 1 tsk grøntsagsboullion
  • Blend med en stavblender og tilsæt ½ dåse kokosmælk og 2 spsk citronsaft. Så burde du have en lækker cremet konsistens. Du kan evt putte lidt mere kokosmælk i, hvis den er for tyk.
    ½ dåse kokosmælk, 2 spsk citronsaft
  • Smag til med salt og peber
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments