Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Dette er ikke en hvilken som helst græskarsuppe. Den er nemlig lavet med karamelliserede stykker hokkaido, gulerødder og løg. Derefter er den blendet med kokosmælk og smagt til med ingefær, tørret chili og lime og toppet med sprød og salt halloumi. Nem og lækker vegetarisk aftensmad.
Der findes mange gode opskrifter på græskarsuppe, men dette er en af de bedste jeg har prøvet. Der sker noget virkelig lækkert når man først vender græskar, gulerødder, løg og hvidløg i lidt brun farin og olie, og så bager dem i ovnen. Som modspil til de søde og milde grøntsager, har jeg smagt suppen til med ingefær, tørret chili og limesaft. Kokosmælken gør den cremet og fløjlsblød i konsistensen.
Jeg elsker halloumi. Det er en ost, der kan bruges til mange ting. Det er blandt andet godt i en burger, i salater og som topping til supper. Jeg skærer det i skiver og steger det på panden til det bliver sprødt. Så skærer eller river jeg det i mindre tern og drysser oven på suppen.
Det har en fast konsistens (en lille smule gummiagtigt) og er et godt alternativ til bacon eller chorizo, som også er populært på supper.
Derudover har jeg også drysset med bredbladet persille, som jeg bare elsker, og som jeg ofte har på lager i køkkenet. Det kan pifte mange retter op med et drys persille på toppen.
Ofte stillede spørgsmål
Kan man fryse suppen?
Ja, man kan sagtens fryse suppen. Jeg vil dog ikke anbefale at du gemmer den stegte halloumi. Hvis du har noget til overs, kan du snacke den eller bruge den i en salat eksempelvis.
Hvor længe kan suppen holde sig?
Den kan holde sig i 3-4 dage på køl. Hvis den har samlet sig for meget kan du evt hælde lidt vand i, når du varmer den.
Kan man bruge butternut squash?
Ja, det kan du sagtens. Bare brug samme mængde og smag til med krydderier, som du synes. Lige som med hokkaido græskaret, så kan du også lade skallen sidde på, når du bruger butternut squash. Tjek også min opskrift på butternut squash suppe med røde linser.
Hvad er halloumi ost?
Halloumi er en fast ost, som man kan skære i skiver og stege på panden. Den er lidt saltet og kan spises som den er, men den kan også krydres og paneres. Du kan læse mere om halloumi her.
Find opskriften på græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi her:
Reklamelinks er markeret med*
5 fra 2 stemmer
Græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi topping
Den BEDSTE græskarsuppe. Denne græskarsuppe er lave med karamelliseret hokkaido, gulerødder og løg, som bliver blendet med kokosmælk, lime og krydderier og så toppet med sprød halloumi.
Antal: 4portioner
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
(Undgå sort skærm)
Ingredienser
1lille hokkaido( 660 g med skal)
2mellemstore gulerødder
2løg
3fedhvidløg
½dlbrun farin
1tsksalt
½dlsmagsneutral olie
3dlvand
1grøntsagsbouillon
1tsktørret ingefær
1tsktørret chili
2spsklimesaft
1dåsekokosmælk
Olivenolie til at stege i
Salt og peber
250 ghalloumi
2håndfuldebredbladet persille
Tilberedelse
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
Vask græskaret og fjern kernerne i midten. Skallen skal du lade sidde på, da den bliver helt smørblød efter at blive bagt i ovnen. Skær det i mellemstore stykker. Det skal blendes senere. Put dem på en bageplade med bagepapir. Jeg har et billede i indlægget, hvor du kan se en ca. størrelse.
1 lille hokkaido
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Klargør løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Put det hele hen på bagepladen.
2 mellemstore gulerødder,2 løg,3 fed hvidløg
Drys med brun farin, salt og olie og vend det hele godt rundt.
½ dl brun farin,1 tsk salt,½ dl smagsneutral olie
Bag det i ovnen i ca. 30 minutter. Eller til grøntsagerne begynder at tage farve og blive gyldne. De skal blendes, så de skal være bløde.
Når de er færdige kommes de i en gryde. Tilsæt vand og blend til du får en lind pure.
3 dl vand
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad suppen simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Mens suppen simrer kan du gøre dine toppings klar. Skær halloumien i skiver af ca. 1/2 cm. Put en lille bitte smule olivenolie på en pande og steg dem på panden. Først bliver konsistensen meget blød, men lige pludselig bliver de gyldne og sprøde. Det kan godt gå ret hurtigt, når først de begynder at tage farve.
Olivenolie til at stege i,250 g halloumi
Tag dem af panden og skær dem i mindre stykker, som man kan drysse på suppen. Vask og hak persillen, så du også kan drysse med den. Server evt. også med noget lækkert brød til.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Andre lækre supper
Jeg elsker en god suppe at varme mig på. Især når det er køligt uden for, men egentligt kan jeg spise suppe det meste af året, haha. Hvis du også er vild med suppe, så har du flere opskrifter her.
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.