Halloumi burger med paneret halloumi, stegt squash og karamelliserede rødløg

Denne halloumi burger med paneret halloumi, stegt squash og karamelliserede rødløg har det hele. Den er fedtet, sprød og snasket på den helt rigtige måde.

Hvis du er på udkig efter en lækker vegetarisk burger, så kan jeg anbefale denne halloumiburger. Den har det hele og er proppet med smag. Halloumi er en halvhård ost, som man steger på panden. Her har jeg paneret den først, så den er blevet ekstra sprød og ekstra fedtet.

Hvis du er på udkig efter mere lækkert vegetarisk aftensmad, så har jeg samlet en masse opskrifter her.

halloumi burger vegetarisk burger

Halloumi burger med paneret halloumi

Halloumi er en ost, som jeg er rigtig glad for at bruge. Den kan efterhånden findes i de fleste supermarkeder. Den har en saltet konsistens og bliver helt sprød uden på, når man steger den på panden. I denne burger har jeg valgt at panere den i en blanding af pankorasp og sesam, men man kan også lade være, og så bare stege den, som den er. Men altså, paneret halloumi, det er en game changer. Siger det bare 😉

Her har jeg brugt ‘bøfferne’ i en burger, men du kan bruge dem til mange forskellige retter. Du kan eksempelvis skære dem i mindre stykker og bruge dem i en salat, servere dem i en sandwich, i wraps osv. Her har jeg eksempelvis brugt halloumi som croutoner på en suppe (dog ikke paneret halloumi).

paneret halloumi bøffer

Vegetarburger med halloumi og karamelliserede rødløg

Udover halloumi indeholder burgeren også mayo/aioli, feldsalat, stegte, tynde skiver squash og de mest vidunderlige karamelliserede rødløg. Opskriften på rødløg finder du selvfølgelig også i selve ‘opskriften’.

Jeg er ret vild med karamelliserede rødløg, og hvis du har nogen til overs, så er de også lækre på en ostemad eksempelvis.

karamelliserede løg burger
Reklamelinks er markeret med*
halloumi burger vegetarisk burger

Halloumi burger med karamelliserede rødløg og stegt squash

5 fra 1 stemme
Antal: 2 burgere

Ingredienser

Karamelliserede rødløg

Stegt squash

  • ¼ squash
  • olivenolie til at stege i
  • salt og peber

Paneret halloumi

  • 250 g halloumi
  • ½ dl hvedemel
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 æg
  • 1 dl pankorasp
  • ½ dl sesam
  • ½ tsk flagesalt
  • 1 tsk kværnet peber
  • Smagsneutral olie

Øvrige ingredienser

  • 2 brioche boller
  • 2 håndfulde feldsalat
  • 4 spsk aioli eller mayo

Tilberedelse

Karamelliserede rødløg

  • Først sætter vi rødløgene over, så de kan stå og simre og karamellisere. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver.
    2 rødløg
  • Opvarm smørret i en pande og tilsæt løgene, når smørret er smeltet. Steg dem ved middelvarme til de begynder at blive bløde og karamellisere. Det tager ca. 10 minutters tid. Imens kan du gøre de stegte skiver squash klar (se under 'stegt squash')
    20 g smør
  • Tilsæt så sukker, balsamico eddike, tørret timian og lad det stege i nogle minutter til. Smag til med salt og peber. Slut for varmen på panden, når de er færdige.
    1 spsk sukker, 1 spsk mørk balsamico eddike, 1 tsk tørret timian, Salt og peber

Stegt squash

  • Skær squashen i tynde skiver af ca 2 mm og steg dem på en pande i lidt olivenolie til de bliver gyldne. Husk at stege på begge sider. Krydr med salt og peber. Læg på dem en tallerken, når de er færdige.
    1/4 squash, olivenolie til at stege i, salt og peber

Paneret halloumi

  • Skær halloumien i tre store skiver (a ca. 80 g pr skive). Du kan se, hvordan jeg har skåret dem i indlægget (den ene bliver skåret over, så hver bruger får 1 1/2 skive paneret halloumi). Hvis du skærer dem på en anden måde, så er det også fint.
    250 g halloumi
  • Hæld mel og hvidløgspulver i en skål, et pisket æg i en anden og til sidst rasp, sesam og salt og peber i en tredje skål. Vend først 'halloumibøfferne' i mel, så i det piskede æg og til sidst i rapsblandingen.
    ½ dl hvedemel, 1 spsk hvidløgspulver, 1 æg, 1 dl pankorasp, ½ dl sesam, ½ tsk flagesalt, 1 tsk kværnet peber
  • Hæld rigeligt med smagsneutral olie på en pande og varm den godt op. Steg bøfferne til de bliver gyldne på begge sider og læg dem over på en tallerken.
    Smagsneutral olie
  • Skær den ene halloumibøf over, så hver burger får 1 ½ stk. halloumi.

Så skal brugerne samles

  • Varm bollerne i ovnen eller i en brødrister (ved svag varme). Man kan også stege dem på en pande i noget smør. Nu skal burgerne samles. Start med at smøre bollerne med aioli eller mayo, så på med salat på den nederste, så paneret halloumi, så stegt squash og sidst med ikke mindst karamelliserede rødløg.
    2 brioche boller, 2 håndfulde feldsalat, 4 spsk aioli eller mayo
vegetarisk burger med halloumi

Flere lækre vegetarburgere

Der findes mange forskellige måder man kan lave lækre vegetarburgere på, og det er min personlige mission at prøve så mange som muligt af 😉 Denne halloumi burger er nok en af mine favoritter, men jeg er også rigtig glad for denne vegetarburger med rødbedebøffer og denne vegetarburger med linsebøffer. Har du en favorit?

halloumi burger opskrift
halloumi burger med paneret halloumi
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments