Vegetarburger med linsebøffer

Lækker og smovset vegetarburger, der smager helt fantastisk. Bøfferne er lavet af røde linser, revet cheddar og frisk basilikum. Serveret i briocheboller med mayo, salat, avocadocreme og sriracha sauce (hvis man har lyst)

Vegetarisk aftensmad når det er bedst. En lækker burger, som man nærmest ikke kan vente med at sætte tænderne i. Den vigtigste opskrift i indlægget her er de sprøde linsebøffer med røde linser. Hvad du vælger at putte i af fyld i selve burgeren, kan du sagtens variere. Jeg kan dog klart anbefale mit bud her med avocadocreme og en let spicy chili mayo (sriracha sauce)

Se også min opskrift på rødbedeburger her. Den er også virkelig god! Eller gå på opdagelse i mit arkiv, hvor jeg har en masse opskrifter på lækre vegetarretter.

vegetarburger med røde linser

Vegetarburger med linsebøffer med revet cheddar og frisk basilikum

Jeg elsker diverse vegetarfrikadeller og vegetarbøffer, og jeg har efterhånden også delt en god håndfuld opskrifter her på bloggen (som du finder her), men der er altid plads til en til 🙂 Disse vegetarbøffer med røde linser er svampede i midten og helt sprøde uden på. Den smeltede cheddar giver en ostet smag, og så kan man vidst ikke bede om meget mere 😉

Kan linsebøfferne fryses?

Ja, det kan de sagtens. Opskriften her giver jo til otte bøffer, så det er en ret stor portion. Hvis alle ikke bliver spist, så kan man sagtens fryse dem. De kan også holde et par dage på køl. De er lidt til den tørre side, hvis man spiser dem kolde, så man kan evt. lige varme dem på panden i lidt olivenolie eller give dem en tur i ovnen.

linsebøffer vegetarburger
linsefars vegetarburger

Vegetarburger med linsebøffer, avocadocreme og sriracha

Serveret i en briochebolle. Elsker briocheboller! Hvem gør ikke det? Jeg køber dem altid færdiglavet, da jeg synes de smager godt, og så er det jo bare er nemt. Her har jeg fyld burgeren med:

Plantebaseret mayo (den fra Hellmann’s)
Vårsalat. Du kan bruge en hvilken som helst salat, du har lyst til
Linsebøffer
En nem avocadocreme. Hvis du har noget til overs, så kan du bruge det på rugbrød eller til nachos eksempelvis
Sriracha sauce. En mild chili mayo, som smager rigtig godt. Jeg vil dog ikke anbefale at servere det til børn. Og generelt så smag på det, inden du hælder det på din burger. Det kan variere, hvor stærke sådan nogle er.

Andre forslag til vegetarburger fyld

– Syltede rødløg
– Agurk
– Tomat
– Ketchup
– Smørstegte løg
– Ost

Og helt sikkert mange flere lækre sager.

vegetarburger opskrift

Find opskriften på vegetarburger med linsebøffer her:

Reklamelinks er markeret med*
vegetarburger med røde linser

Vegetarburger med linsebøffer

Smovset vegetarburger med avocadocreme og bøffer af røde linser med revet cheddar. Opskriften giver til 8 bøffer og de kan godt fryses ned.
4,50 fra 4 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse20 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 mellemstort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (kværnet )
  • 7 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 250 g røde linser
  • 1 dl frisk basilikum
  • 100 g panko rask (du kan også bruge almindelig rasp)
  • 2 æg
  • 100 g revet cheddar
  • Olivenolie til at stege i

Avocadocreme

  • 2 store modne avocadoer
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk creme fraiche
  • Salt og peber

Til servering

  • 8 brioche burgerboller
  • 8 spsk mayo
  • 8 håndfulde salat
  • ½ agurk
  • sriracha sauce

Tilberedelse

Linsebøfferne

  • Varm noget olivenolie i en dyb stegepande. Hak løg og hvidløg fint og steg dem på panden i olivenolie. Tilsæt salt og peber og rør rundt.
    1 mellemstort løg, 4 fed hvidløg, 1 tsk salt, 1 tsk peber
  • Tilsæt vand, boullion, skyllede linser, og og lad det simre i ca. 15 minutter eller til alt væsken næsten er væk. Rør rundt undervejs. Tag den af varmen og hæld indholdet i en stor skål. Lad det køle af i 10 minutter.
    7 dl vand, 1 grøntsagsbouillon, 250 g røde linser
  • Vask og hak den friske basilikum i tynde strimler. Hæld det i skålen og rør rundt.
    1 dl frisk basilikum
  • Tilsæt så æg, panko og revet cheddar og mix det hele godt.
    100 g panko rask, 2 æg, 100 g revet cheddar
  • Form i 8 bøffer med hænderne og steg på en pande med godt med olie. Det kan hjælpe at gøre hænderne let fugtige, så linsefarsen ikke klistrer fast til dem. Du skal enten have to pander igang eller gøre det af to omgange.
    Olivenolie til at stege i
  • Steg bøfferne ved middelvarme i ca. 8-10 minutter på hver side. Vend dem løbende.

Avocadocreme

  • Mos de to avocadoer med en ske og tilsæt så citronsaft og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
    2 store modne avocadoer, 2 spsk citronsaft, 1 spsk creme fraiche, Salt og peber

Sådan samler du burgeren

  • Her kan du freestyle, som du har lyst, men hvis du vil gøre, som jeg har gjort her, så hedder det først: Mayo, salat, linsebøf, avocadocreme og sriracha sauce.
hjemmelavet vegetarburger
linsebøffer
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments