Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Lækker og smovset vegetarburger, der smager helt fantastisk. Bøfferne er lavet af røde linser, revet cheddar og frisk basilikum. Serveret i briocheboller med mayo, salat, avocadocreme og sriracha sauce (hvis man har lyst)
Vegetarisk aftensmad når det er bedst. En lækker burger, som man nærmest ikke kan vente med at sætte tænderne i. Den vigtigste opskrift i indlægget her er de sprøde linsebøffer med røde linser. Hvad du vælger at putte i af fyld i selve burgeren, kan du sagtens variere. Jeg kan dog klart anbefale mit bud her med avocadocreme og en let spicy chili mayo (sriracha sauce)
Vegetarburger med linsebøffer med revet cheddar og frisk basilikum
Jeg elsker diverse vegetarfrikadeller og vegetarbøffer, og jeg har efterhånden også delt en god håndfuld opskrifter her på bloggen (som du finder her), men der er altid plads til en til 🙂 Disse vegetarbøffer med røde linser er svampede i midten og helt sprøde uden på. Den smeltede cheddar giver en ostet smag, og så kan man vidst ikke bede om meget mere 😉
Kan linsebøfferne fryses?
Ja, det kan de sagtens. Opskriften her giver jo til otte bøffer, så det er en ret stor portion. Hvis alle ikke bliver spist, så kan man sagtens fryse dem. De kan også holde et par dage på køl. De er lidt til den tørre side, hvis man spiser dem kolde, så man kan evt. lige varme dem på panden i lidt olivenolie eller give dem en tur i ovnen.
Vegetarburger med linsebøffer, avocadocreme og sriracha
Serveret i en briochebolle. Elsker briocheboller! Hvem gør ikke det? Jeg køber dem altid færdiglavet, da jeg synes de smager godt, og så er det jo bare er nemt. Her har jeg fyld burgeren med:
– Plantebaseret mayo (den fra Hellmann’s) – Vårsalat. Du kan bruge en hvilken som helst salat, du har lyst til – Linsebøffer – En nem avocadocreme. Hvis du har noget til overs, så kan du bruge det på rugbrød eller til nachos eksempelvis – Sriracha sauce. En mild chili mayo, som smager rigtig godt. Jeg vil dog ikke anbefale at servere det til børn. Og generelt så smag på det, inden du hælder det på din burger. Det kan variere, hvor stærke sådan nogle er.
Tilsæt vand, boullion, skyllede linser, og og lad det simre i ca. 15 minutter eller til alt væsken næsten er væk. Rør rundt undervejs. Tag den af varmen og hæld indholdet i en stor skål. Lad det køle af i 10 minutter.
7 dl vand,1 grøntsagsbouillon,250 g røde linser
Vask og hak den friske basilikum i tynde strimler. Hæld det i skålen og rør rundt.
1 dl frisk basilikum
Tilsæt så æg, panko og revet cheddar og mix det hele godt.
100 g panko rask,2 æg,100 g revet cheddar
Form i 8 bøffer med hænderne og steg på en pande med godt med olie. Det kan hjælpe at gøre hænderne let fugtige, så linsefarsen ikke klistrer fast til dem. Du skal enten have to pander igang eller gøre det af to omgange.
Olivenolie til at stege i
Steg bøfferne ved middelvarme i ca. 8-10 minutter på hver side. Vend dem løbende.
Avocadocreme
Mos de to avocadoer med en ske og tilsæt så citronsaft og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
2 store modne avocadoer,2 spsk citronsaft,1 spsk creme fraiche,Salt og peber
Sådan samler du burgeren
Her kan du freestyle, som du har lyst, men hvis du vil gøre, som jeg har gjort her, så hedder det først: Mayo, salat, linsebøf, avocadocreme og sriracha sauce.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.