Annonce

Vegetariske gryderetter

Her finder du en masse nærende og lækre vegetariske gryderetter. De er især gode, når det er gråt og koldt udenfor. De er fyldt med diverse linser, bønner og grøntsager.

De fleste af mine vegetariske gryderetter kan laves på en helt almindelig hverdag. De er super nemme (især når du har lavet dem flere gange), da de mest af alt passer sig selv, når først du har tilføjet alle ingredienser til gryden. Lav evt. en dobbeltportion og fyld fryseren med din yndlings vegetar gryderet. Det vil du takke dig selv for en dag, hvor overskuddet eller tiden ikke er der.

Her har jeg samlet alle mine bedste vegetariske gryderetter. Jeg håber, du kan blive inspireret og finder frem til en vegetar gryderet eller flere, som du får lyst til at lave igen og igen.

Tjek også alle mine opskrifter på nemme vegetarretter.

30-45 min
Vegansk
vegetarisk tikka masala med linser
5 fra 2 stemmer
Vegetarisk tikka masala med linser og kikærter
60 min+
Vegetarisk
vegetarisk millionbøf
5 fra 6 stemmer
vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser
30-45 min
Vegansk
opskrift på vegetarisk grøntsagssauce med
5 fra 3 stemmer
grøntsagssovs med falafler og ris
60 min+
Vegansk
vegetar bolognese
5 fra 2 stemmer
vegetar bolognese med røde linser
15-30 min
Vegetarisk
vegetarisk ret med limabønner
4,8 fra 5 stemmer
Vegetarisk ret med palmekål og limabønner
45-60 min
Vegansk
den bedste chili sin carne
4,7 fra 9 stemmer
Chili sin carne
15-30 min
Vegetarisk
vegetarisk paprikagryde
5 fra 6 stemmer
Vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager
15-30 min
Vegansk
vegansk linsesuppe opskrift
5 fra 6 stemmer
Linsesuppe med kokosmælk og spinat
15-30 min
Vegetarisk
spaghetti med røde linser
4,9 fra 8 stemmer
Tomatsovs med røde linser
45-60 min
Vegansk
linseret med grønne linser
4,6 fra 5 stemmer
Linseret med søde kartofler og grønkål
30-45 min
Vegansk
5 fra 13 stemmer
Dahl med belugalinser
15-30 min
Vegetarisk
svensk pølseret opskrift
5 fra 4 stemmer
Svensk pølseret med grøntsager

Tilbehør til en nærende vegetar gryderet

Mange af mine vegetar gryderetter kan sagtens spises som de er. De indeholder en masse teksturer og smage, og man behøver faktisk ikke noget til dem. Ofte kan jeg dog godt lide at servere ris eller kogt quinoa til. Jeg kan også anbefale disse nemme pandebrød, som smager himmelsk, når man dypper dem i en dahl eksempelvis.

 

Vegetarisk simremad med linser og bønner

Som oftest tilsætter jeg linser og bønner i mine vegetar gryderetter, da de tilfører protein til retten og gør, at den mætter længere.

Du kan enten købe dem i dåse eller du kan købe tørre linser og bønner. Linser kræver at du koger dem mellem 20-30 minutter, alt afhængigt af, hvilken type du bruger. Hvis du vælger at bytte en type linser ud med en anden type linser i en af mine opskrifter, så vær opmærksom på, at det kan påvirke simretiden.

Tørrede bønner skal som oftest stå i blød i mange timer, og derefter har de en længere kogetid. Der er mere arbejde i dem, men til gengæld er der mange penge at sparre, og du kan sagtens koge en masse og gemme til flere dage eller fryse dem ned. Så har du altid bønner på lager, hvis du får lyst til at lave en gryderet uden kød.