Quantcast

Vegetariske gryderetter

Her finder du en masse nærende og lækre vegetariske gryderetter. De er især gode, når det er gråt og koldt udenfor. De er fyldt med diverse linser, bønner og grøntsager.

De fleste af mine gryderetter kan laves på en helt almindelig hverdag. De er super nemme (især når du har lavet dem flere gange), da de mest af alt passer sig selv, når først du har tilføjet alle ingredienser til gryden. Lav evt. en dobbeltportion og fyld fryseren. Det vil du takke dig selv for en dag, hvor overskuddet eller tiden ikke er der.

Her har jeg samlet alle mine bedste vegetariske gryderetter. Jeg håber, du kan blive inspireret.

Tilbehør til vegetariske gryderetter

Mange af mine gryderetter kan sagtens spises som de er. De indeholder en masse teksturer og smage, og man behøver faktisk ikke noget til dem Ofte kan jeg dog godt lide at servere ris eller kogt quinoa til. Jeg kan også anbefale disse nemme pandebrød, som smager himmelsk, når man dypper dem i en dahl eksempelvis.

 

Gryderetter med linser og bønner

Som oftest tilsætter jeg linser og bønner i mine gryderetter, da de tilfører protein til retten og gør, at den mætter længere.

Du kan enten købe dem i dåse eller du kan købe tørre linser og bønner. Linser kræver at du koger dem mellem 20-30 minutter, alt afhændgigt af, hvilken type du bruger. Hvis du vælger at bytte en type linser ud med en anden type linser i en af mine opskrifter, så vær opmærksom på, at det kan påvirke simretiden.

Tørrede bønner skal som oftest stå i blød i mange timer, og derefter har de en længere kogetid. Der er mere arbejde i dem, men til gengæld er der mange penge at sparre, og du kan sagtens koge en masse og gemme til flere dage eller fryse dem ned.