Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Dahl med belugalinser er en virkelig lækker vegetarisk ret, som er nærende og fuld af protein. Oftest laver man dahl med røde linser, men man kan sagtens skifte dem ud med belugalinser. De sorte linser har en mere fast konsistens og bid i sig, så hvis du er en af dem, der synes, at linser kan blive ‘melede’ i det, så er belugalinser din ven 🙂
Jeg prøver altid at få sneget grøntsager i mine opskrifter, så i denne dahl finder du frisk spinat. Du kan også tilføre eksempelvis gulerødder, blomkål eller kartofler.
Elsker du vegetarisk aftensmad? Så se tjek også mine mange andre opskrifter på vegetarretter og er du mere specifikt til gryderetter, så har jeg masser af vegetar simremad her.
Sort dahl med belugalinser
De smukke belugalinser er oprindeligt opkaldt efter belugakaviar. De har en flot sort farve, men de mister noget af den, når de bliver kogt, så der bliver de mere mørkebrune. De har et lavt indhold af lektiner, så derfor behøver man ikke sætte dem i blød. De skal blot koge i omkring 20 minutter, hvilket gør dem helt perfekte til en omgang dahl.
Ligesom med min klassiske dahl på røde linser, så er denne opskrift også lavet på kokosmælk og tomatpure. Det giver en cremet og tyk konsistens, og det synes jeg er mega lækkert! Man kan også bytte kokosmælken ud med hakkede tomater (eller bruge en blanding).
Opskrifter med linser
Som mit opskriftarkiv afslører, så er jeg glad for at lave opskrifter med linser. Her er en række opskrifter, som er gode til aftensmaden eller frokosten. De indeholder en blanding af røde linser, grønne linser og belugalinser, men du kan sagtens bytte linserne ud og bruge belugalinser i en opskrift, hvor der oprindeligt er brugt røde linser eller grønne linser. Så skal du bare være opmærksom på, at de nok skal have en længere kogetid og måske smages anderledes til.
Til denne dahl har jeg lavet mit nemme pandebrød med hvidløg, sesam og nigellafrø. Og jeg lyver ikke, det er virkelig nemt. Selve dejen består af få ingredienser og skal ikke hæve og skal kun æltes kortvarigt.
Man former dejen til flade brød med hænderne, og så steger man det i olie og bagefter pensler man det med toppingen (det er også toppingen, som jeg har drysset oven på retten på disse billeder). Skal det være dobbeltnemt, så kan man også undlade toppingen, men den smager nu godt.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.