Quantcast
25. november 2021

Dahl med belugalinser

Annonce: Indlægget er lavet i samarbejde med Planteglad.dk

Dahl med belugalinser er en virkelig lækker vegetarisk ret, som er nærende og fuld af protein. Oftest laver man dahl med røde linser, men man kan sagtens skifte dem ud med belugalinser. De sorte linser har en mere fast konsistens og bid i sig, så hvis du er en af dem, der synes, at linser kan blive ‘melede’ i det, så er belugalinser din ven 🙂

Jeg prøver altid at få sneget grøntsager i mine opskrifter, så i denne dahl finder du frisk spinat. Du kan også tilføre eksempelvis gulerødder, blomkål eller kartofler.

belugalinse-dahl

Sort dahl med belugalinser

Jeg har fundet mine belugalinser hos Planteglad.dk, der har et stort udvalg af økologiske linser og andre tørvarer, som alle er pakket i plastikfri emballage. Det er helt vildt så mange forskellige bønner og linser der findes, og jeg glæder mig til at smage en masse forskellige og se, hvad de kan.

Nå, men tilbage til denne opskrift på dahl med belugalinser. De smukke belugalinser er oprindeligt opkaldt efter belugakaviar. De har en flot sort farve, men de mister noget af den, når de bliver kogt, så der bliver de mere mørkebrune. De har et lavt indhold af lektiner, så derfor behøver man ikke sætte dem i blød. De skal blot koge i omkring 20 minutter, hvilket gør dem helt perfekte til en omgang dahl.

Ligesom med min klassiske dahl på røde linser, så er denne opskrift også lavet på kokosmælk og tomatpure. Det giver en cremet og tyk konsistens, og det synes jeg er mega lækkert! Man kan også bytte kokosmælken ud med hakkede tomater (eller bruge en blanding).

vegetarisk ret med belugalinser

Opskrifter med linser

Som mit opskriftarkiv afslører, så er jeg glad for at lave opskrifter med linser. Her er en række opskrifter, som er gode til aftensmaden eller frokosten. De indeholder en blanding af røde linser, grønne linser og belugalinser, men du kan sagtens bytte linserne ud og bruge belugalinser i en opskrift, hvor der oprindeligt er brugt røde linser eller grønne linser. Så skal du bare være opmærksom på, at de nok skal have en længere kogetid og måske smages anderledes til.

sort dahl med belugalinser
opskrift på dahl med belugalinser

Tilbehør til dahl med belugalinser

Til denne dahl har jeg lavet mit nemme pandebrød med hvidløg, sesam og nigellafrø. Og jeg lyver ikke, det er virkelig nemt. Selve dejen består af få ingredienser og skal ikke hæve og skal kun æltes kortvarigt.

Man former dejen til flade brød med hænderne, og så steger man det i olie og bagefter pensler man det med toppingen (det er også toppingen, som jeg har drysset oven på retten på disse billeder). Skal det være dobbeltnemt, så kan man også undlade toppingen, men den smager nu godt.

Du finder opskriften på mit pandebrød her.

Ellers synes jeg sort dahl med belugalinser også smager godt med:

  • creme fraice
  • friskt bredbladet persille
  • peanuts
  • saltede mandler
  • ris
  • surdejsbrød
pandebrød

Opskrift på dahl med belugalinser

Reklamelinks er markeret med*
sort dahl med belugalinser

Dahl med belugalinser

Dahl med belugalinser er en cremet gryderet med masser af næring og proteiner. Den er tilmed vegansk og smager helt fantastisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ½ tsk tørret ingefær
  • 1 ½ tsk spidskommen
  • 1 ½ tsk gurkemeje
  • 3 dl belugalinser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 dl vand
  • 2 dåser tomatpure (140 g)
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 100 g frisk spinat
  • Olie til at stege i
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Pandebrød
  • Creme fraiche
  • Frisk persille

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i lidt olie i et par minutter.
  • Tilsæt ingefær, spidskommen og gurkemeje og svits hurtigt.
  • Tilsæt så belugalinser, vand, kokosmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon.
  • Lad det simre i ca. 30 minutter og husk at rør rundt undervejs, da linserne ellers kan brænde på.
  • Vask spinaten og hak den i strimler. Hæld det i 2 minutter inden du slukker for varmen og rør rundt. Smag til med salt og peber.
  • Server med dine favorit toppings.
sort dahl med beluga linser
daal med belugalinser
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments