Annonce

Dahl med kokosmælk

Det er egenligt helt skørt, at jeg ikke har delt min dahl med kokosmælk opskrift herinde noget før, for det er en ret, jeg laver ret ofte. Hvis du aldrig har smagt dahl, så er det bare med at få det prøvet. Det er fantastisk, hvordan nogle tørrede linser og en masse krydderier kan komme til at smage SÅ godt.

Hemmeligheden bag en god dahl (in my opinion) er kokosmælk, masser af krydderier og så tomatpuré, men ingen hakkede tomater. Jeg kan godt lide, at konsistensen er cremet og fløjsblød og det er denne her dahl.

Dahl med kokosmælk

Der findes et hav af dahl opskrifter på nettet og egenligt så synes jeg, det handler rigtig meget om at smage til undervejs. Krydderier er jo forskellige i smag og styrke, så det er noget med at prøve sig frem. Jeg tilsætter også gerne nogle grønsager, såsom gulerødder eller revet squash, som jeg har gjort her.

Server med creme fariche, frisk persille, hakkede peanuts og noget lækkert brød.

Dahl med kokosmælk
Dahl med kokosmælk
Dahl med kokosmælk
dahl med kokosmælk

Dahl med kokosmælk

Denne opskrift på dahl med kokosmælk er min bedste opskrift på dahl. Den er krydret, cremet og bare lige som jeg synes en god dahl skal være.
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk tørret ingefær
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 squash
 • 3 dl røde linser
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2-4 dl vand
 • 2 dåser tomatpure (140 g)
 • 1 tsk herbamare grøntsagsbouillon (eller bare en normal terning)
 • Olie til at stege i
 • Salt og peber

Toppings:

 • bredbladet persille
 • creme fraiche
 • hakkede peanuts eller saltede mandler

Tilberedelse

 • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt tørret ingefær, spidskommen og gurkemeje.
  1 løg, 2 fed hvidløg, 1 tsk tørret ingefær, 1 tsk spidskommen, 1 tsk gurkemeje, Olie til at stege i
 • Imens river du squashen og tilsætter den. Steg det hele i et par minutter.
  1 squash
 • Tilsæt de røde linser, 2 dl vand, kokosmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon.
  3 dl røde linser, 1 dåse kokosmælk, 2-4 dl vand, 2 dåser tomatpure, 1 tsk herbamare grøntsagsbouillon
 • Lad det simre i ca. 20-30 min eller til linserne er færdige. Tilsæt evt mere vand løbende. Smag til med salt og peber.
  Salt og peber
 • Server med frisk persille, creme fraiche, hakkede peanuts og brød.

Noter

Server eksempelvis med lækkert brød, frisk persille, creme fraiche og hakkede peanuts
 
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments