Annonce

Vegetarlasagne – linselasagne med røde linser og grøntsager

Den lækreste vegetarlasagne med en masse grøntsager og røde linser. Den smager hamrende godt og er perfekt til gæster.

Den bedste vegetarlasagne med røde linser

Denne opskrift på linselasagne er vegetarisk og kødsovsen er erstattet med en linsesovs, som er fuld af smag og dybde. Derudover indeholder den blandt andet også aubergine, svampe og squash. Min mand ELSKER lasagne og dette er et rigtig godt alternativ til en kødfri af slagsen. Den får top points af ham, og det siger ikke så lidt.

Kig her for at finde inspiration til mere vegetar aftensmad her.

lasagne med røde linser

Linselasagne med røde linser

Jeg har brugt røde linser i denne vegetarlasagne, da de giver en god tyk konsistens til sovsen. Du kan også sagtens bruge brune eller grønne linser. De har en mere fast konsistens, hvilket bestemt også kan noget.

Hvis du er på udkig efter opskrifter med linser, så tjek også min linsesuppe med kokosmælk og røde linser, min tomatsovs med røde linser og disse linsefrikadeller med grønne linser.

sund vegetarlasagne

Børnevenlig vegetarlasagne med skjulte grøntsager

Når du laver lasagnen, så er en food processer din ven. Tro mig, det er besværet værd at finde den frem fra skabet 😉 Der er nemlig en del grøntsager i denne vegetar lasagne, som skal hakkes, og det kan en foodprocesser klare meget hurtigere end man selv kan.

Lasagnen indeholder blandet andet squash, aubergine og svampe og de er snittet på ingen tid, hvis du bruger en foodprocesser. Lad dig derfor ikke skræmme af alt hakkearbejdet. Og har du ikke sådan en blender, så kan du også sagtens klare snittearbejdet selv. Så anbefaler jeg, at du snitter alle grøntsagerne inden du sætter sovsen over.

Lad dig heller ikke skræmme af mængden af grøntsager, hvis du skal servere den for grøntsagsforskrækkede børn. De opdager dem højst sandsynligt ikke, da de er gemt godt væk i sovsen, hvor de giver smag. Min lille søn spiser den i hvert fald med stor velbehag.

lasagne vegetarisk
vegetarlasagne uden kød

Hvad er forskellen på bechamelsauce og mornaysause

Forskellen er faktisk bare, at der er ost i mornaysauce og det er der ikke i bechamelsauce. Du har sikkert faldet over opskrifter, hvor der enten er blevet brugt den ene eller den anden type sovs, men som du kan se, så er der ikke den store forskel. Jeg er stor fan af ost, så jeg går selvfølgelig med mornaysaucen.

Her har jeg lavet min egen mornaysauce, og jeg lover, at det er ret lige til. Dog må jeg indrømme, at jeg også køber dem færdiglavede fra tid til anden. Det er sikkert dyrere, men nogle gange, så er det bare nemmest. Hvis du vælger at bruge en købeversion, så vil jeg tro, at du skal bruge to kartoner. Hellere lidt for meget end for lidt, right?

vegetarlasagne linselasagne

Find opskriften på vegetarlasagne her:

vegetarlasagne med røde linser

Vegetarlasagne – linselasagne med røde linser

Den ultimativt bedste vegetarlasagne har du lige her. Kødet er byttet ud med masse grøntsager og røde linser og så er der rigeligt med mornaysauce i.
4,79 fra 14 stemmer
Antal: 6 personer
I alt2 timer

Ingredienser

Til lasagnesaucen

  • 2 løg (mellemstore)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 squash (ca. 250 g)
  • 200 g brune svampe
  • 1 aubergine (ca. 300 g)
  • 2 mellemstore gulerødder (ca. 200 g)
  • 3 tsk tørret timian
  • 3 tsk tørret oregano
  • 2 dl tomatpure
  • 50 g hakkede soltørrede tomater i olie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbuillon
  • 250 g røde linser
  • 2 tsk balsamico eddike
  • Olie til at stege i
  • Salt og peber

Til mornaysovsen

  • 75 g smør
  • 6 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 175 g revet mozzarella
  • Salt og peber

Derudover skal du bruge

  • 10 lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella til toppen (eller 100-125 g revet ost )

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    Lasagnesauce

    • Denne lasagne er spækket med grøntsager, så det er klart nemmest, hvis du finder din foodprocesser frem, så den kan klare hakkearbejdet for dig. Du kan også bruge en kniv, men så tager det længere tid. Hvis du vælger en kniv, vil jeg anbefale dig at forberede alle grøntsagerne inden du starter sovsen. Vælger du foodprocesseren, så kan du blende dem løbende, som jeg også gør i denne opskrift.
    • Varm noget olie i en stor gryde ved middel varme. Pil løg og hvidløg og halver dem. Smid dem i en foodprocesser, så de bliver hakket fint. Put løg og hvidløg i gryden og rør rundt.
    • Nu til de andre grøntsager. Vask din squash og skær den i skiver af 5-7 cm. Put dem i foodprocessoren og blend til de er hakket i små stykker. Put derefter indholdet i gryden sammen med løg og hvidløg.
    • Vask svampene og giv også dem i en tur i foodprocesseren inden de kommer i gryden. Husk at røre rundt i gryden undervejs.
    • Gør det samme med auberginen og til sidst med skrællede gulerødder.
    • Tilsæt tørret timian og tørret oregano og steg grøntsagerne af i minium 10 minutter eller til de begynder at blive bløde.
    • Hak de soltørrede tomater i mindre stykker og tilsæt dem til gryden sammen med tomatpureen. Lad det stege med i et par minutters tid.
    • Tilsæt så vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillion og balsamico eddike.
    • Skyld de røde linser under en si og hæld også dem i.
    • Lad nu sovsen simre i minimum 30 minutter under omrøring og smag til med salt og peber.

    Mornaysauce

    • Når der er gået 20 minutter kan du begynde på mornaysovsen.
    • Smelt smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med et piskeris.
    • Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blivelidt tyk.
    • Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.

    Nu skal den samles

    • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Jeg brugte et fad med følgende mål: 22 x 32 x 5 cm*.
    • Nu er det tid til at samle lasagnen. Hæld først monaysauce i, så lasagnesauce, så plader og fortsæt sådan. Slut at med mornaysauce.
    • Fordel så frisk mozzarella på toppen, som er skåret i skiver a ca. 3 mm.
    • Bag den i ovnen i ca. 25-30 minutter og lad den derefter køle lidt af, før den er klar til at blive serveret.

    Køkkenudstyr

    • 1 Ildfast fad mål: 22 x 32 x 5 cm // andre mål kan også bruges
    • 1 foodprocesser Ellers kan snittearbejdet også klares med en kniv

    Noter

    Du kan også bruge fade med andre mål, men jeg har kun testet med disse mål. 

    Kan vegetarlasagne fryses?

    Ja, du kan godt fryse denne vegetarlasagne. Du skærer den bare i mindre stykker og fryser dem ned. Perfekt til at have i fryseren til en dag, hvor lysten eller tiden ikke er til at stå i køkkenet. Det er også en god barsels ret til fryseren til den første tid med baby. Du kan også fryse selve linsesovsen ned og så tø den op og derefter samle en lasagne. Det giver det bedste resultat, men er ikke lige så nemt.

    Tip: Du kan også lave en ekstra stor portion af linsesovsen, som du kan tage op og spise med kogt pasta til.

    Tilbehør til vegetarlasagne med linser

    Egentligt behøver denne lasagne ikke noget tilbehør, da den allerede indeholder en masse smag, teksturer og grøntsager. Jeg synes dog altid det er lækkert med en frisk salat til eller noget stegt grønt. Det kunne være en klassisk tomatsalat eller måske en græsk salat. Og ja, der er ost i begge de salater, jeg foreslår!

    linselasagne opskrift
    tomatsalat

    Her har jeg lavet en hurtig salat med: Salat, tomat, frisk mozzeralla, pistacienødder, cirtronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.

    vegetarlasagne med røde linser
    lasagne uden kød

    Tjek også disse opskrifter på lækker vegetarisk aftensmad

    Vegetarisk shepherd’s pie
    Vegetarisk simremad med en bund af grønne linser og grøntsager og et låg af cremet kartoffelmos med cheddar. Det bliver næsten ikke bedre end det her.
    Gå til opskrift
    vegetarisk aftensmad shepherd's pie
    Ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost
    Nem vegetarisk comfort food, som både er nemt at lave og som smager fantastisk. Sovsen er cremet og fuld af porrer og svampe og oven på ligger der et låg af smeltet mozzarella. 2-3 personer. Se step by step billeder nederst i indlægget.
    Gå til opskrift
    ovnbagt gnocchi
    vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser
    Grøn og moderne mormormad, når det er bedst. Vegetarisk millionbøf er lavet med blandt andet grønne linser og karamelliserede løg og er serveret med en luksus kartoffelmos. Det er en simreret, hvor du kan lave andre ting i mens.
    Gå til opskrift
    vegetarisk millionbøf med linser
    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    8 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments