🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Linsefrikadeller med grønne linser

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Disse vegetariske linsefrikadeller er super nemme at lave og smager fantastisk. De kan både spises varme og kolde, til aftensmaden og dagen efter til frokost. De kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet og er også egnede til at fryses ned.

Server dem eksempelvis til en lækker salat eller spis dem i en sandwich, i pitabrød eller på et stykke ristet rugbrød.

‘Farsen’ kan bikses sammen på 10 minutter, da jeg bruger linser fra dåse, og så er der bare tilbage at stege dem.

vegetar linsefrikadeller med gulerødder

Opskrift på nemme linsefrikadeller

Jeg elsker vegetarfrikadeller og jeg har allerede flere gode opskrifter her på bloggen. Eksempelvis mine meget populære quinoafrikadeller og mine majsfrikadeller. Jeg synes de fleste vegetarfrikadeller smager fantastisk, og så kan de bruges til alt muligt. Dog kan der godt være en tendens til meget lange ingredienslister, når det kommer til vegetarfrikadeller. Derfor prøver jeg altid at holde mine opskrifter så enkle som muligt, så man ikke står af, allerede før man har givet dem en chance.

Jeg lover dig for, at de her linsefrikadeller er nemme. De er lavet på dåselinser, så du skal ikke til at koge linserne først. Det kan du selvfølgelig også vælge at gøre, hvis du har tørrede linser 🙂 Udover grønne linser, så er de smagt til med hakket løg, godt med hvidløg (vigtigt for smagen!), revet gulerod, spidskommen, sesam og salt og friskkværnet peber.

Du kan også vælge at krydre dem med andre eller flere krydderier. Jeg kan også stærkt anbefale at putte frisk persille i. Bredbladet persille er min favorit. Derudover tror jeg også, at de vil være vildt lækre med noget smuldret feta i, men jeg har ikke testet det af endnu. Der er nemlig ingen andre end mig herhjemme, som kan lide feta 🙁

vegetariske linsefrikadeller opskrift

Opskrifter på vegetarfrikadeller

Jeg elsker vegetarfrikadeller og jeg går efter, at min opskriftsamling på dem bare skal vokse og vokse. Måske har du nogle gode bud på, hvilke versioner jeg mangler?

Her kommer nogle af dem, som du kan finde her på bloggen:

opskrift på linsefrikadeller

Tilbehør til linsefrikadeller

Egentligt så synes jeg, at man kan servere disse linsefrikadeller til ALT MULIGT. Man kan også bare snacke en direkte fra køleskabet 😉 Skær dem over og brug dem i en sandwich, i pitabrød eller på ristet rugbrød med lidt pesto under. Mums.

Eller server dem til en lækker salat. Eksempelvis denne med spidskål og avocado eller denne med rødbede, feta og sesam.

Kan linsefrikadeller fryses ned?

Ja, du kan sagtens fryse disse linsefrikadeller med grønne linser ned. Du kan enten varme dem i ovnen eller tø dem op og så stege dem på en pande. Du kan også bare tø dem op og så spise dem kolde.

Hvilke linser kan man bruge?

I denne opskrift har jeg brugt grønne linser, men jeg har også lavet dem med belugalinser fra dåse, og det smagte også super lækkert. Fælles for begge linser er, at de er mere faste i konsistensen. Der er sikkert også mange andre typer linser, som kan bruges, men lige med røde linser, så skal der nok ændres lidt i måleforholdene, da de ikke er så faste i det.

linsefrikadeller med grønne linser

Opskrift på vegetariske linsefrikadeller med grønne bønner

Reklamelinks er markeret med*

vegetariske linsefrikadeller opskrift
4,60 fra 5 stemmer

Vegetariske linsefrikadeller med grønne linser

Disse lækre vegetariske linsefrikadeller er super nemme at lave og kan bruges til alt muligt. Spis dem både varme og kolde.
Antal: 14 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

 • 1 dåse grønne linser (400 g – drænet vægt 240 g)
 • 1 mellemstort løg
 • 3 fed hvidløg
 • 200 g gulerødder (svarer ca. til to mellemstore)
 • 2 æg
 • 2 dl hvedemel
 • 1 spsk sesamfrø
 • 1 tsk salt
 • 1 ½ tsk spidskommen
 • 1 tsk friskkværnet peber
 • Olivenolie til at stege i

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Tilberedelse

  • Si vandet fra linserne og hæld dem i en stor skål.
  • Hak løg og hvidløg fint og hæld dem i skålen.
  • Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. Pres så meget af væsken ud af dem, som du kan mellem hænderne og put dem ned i skålen.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt til det hele er blandet godt sammen.
  • Varm rigeligt med olie på en pande. Brug en spsk til at tage farsen op og form en delle. Det er nemmest, hvis du både dypper skeen og din anden hånd i noget vand, så farsen ikke hænger fast. Den er ikke så fast i det som 'almindelig' frikadellefars, så de bliver mere rustikke i udtrykket.
  • Steg dem i 5-7 minutter på hver side.

  Noter

  Prøv også at tilsætte hakket persille og smuldret feta til dejen.
  Kunne du lide opskriften?

  (Klik på stjernerne for at bedømme)

  4,60 fra 5 stemmer
  Pin Del Udskriv
  Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
  vegetar linsefrikadeller

  🍲🍽️

  Sammensæt din egen vegetariske madplan

  Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

  Del med nogen du holder af
  Katharina Kjeldgaard
  Katharina Kjeldgaard

  Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

  Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

  Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

  Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  6 Kommentarer
  Ældste
  Nyeste
  Inline Feedbacks
  View all comments