Annonce

Linsefrikadeller med grønne linser

Disse vegetariske linsefrikadeller er super nemme at lave og smager fantastisk. De kan både spises varme og kolde, til aftensmaden og dagen efter til frokost. De kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet og er også egnede til at fryses ned.

Server dem eksempelvis til en lækker salat eller spis dem i en sandwich, i pitabrød eller på et stykke ristet rugbrød.

‘Farsen’ kan bikses sammen på 10 minutter, da jeg bruger linser fra dåse, og så er der bare tilbage at stege dem.

vegetar linsefrikadeller med gulerødder

Opskrift på nemme linsefrikadeller

Jeg elsker vegetarfrikadeller og jeg har allerede flere gode opskrifter her på bloggen. Eksempelvis mine meget populære quinoafrikadeller og mine majsfrikadeller. Jeg synes de fleste vegetarfrikadeller smager fantastisk, og så kan de bruges til alt muligt. Dog kan der godt være en tendens til meget lange ingredienslister, når det kommer til vegetarfrikadeller. Derfor prøver jeg altid at holde mine opskrifter så enkle som muligt, så man ikke står af, allerede før man har givet dem en chance.

Jeg lover dig for, at de her linsefrikadeller er nemme. De er lavet på dåselinser, så du skal ikke til at koge linserne først. Det kan du selvfølgelig også vælge at gøre, hvis du har tørrede linser 🙂 Udover grønne linser, så er de smagt til med hakket løg, godt med hvidløg (vigtigt for smagen!), revet gulerod, spidskommen, sesam og salt og friskkværnet peber.

Du kan også vælge at krydre dem med andre eller flere krydderier. Jeg kan også stærkt anbefale at putte frisk persille i. Bredbladet persille er min favorit. Derudover tror jeg også, at de vil være vildt lækre med noget smuldret feta i, men jeg har ikke testet det af endnu. Der er nemlig ingen andre end mig herhjemme, som kan lide feta 🙁

vegetariske linsefrikadeller opskrift

Opskrifter på vegetarfrikadeller

Jeg elsker vegetarfrikadeller og jeg går efter, at min opskriftsamling på dem bare skal vokse og vokse. Måske har du nogle gode bud på, hvilke versioner jeg mangler?

Her kommer nogle af dem, som du kan finde her på bloggen:

opskrift på linsefrikadeller

Tilbehør til linsefrikadeller

Egentligt så synes jeg, at man kan servere disse linsefrikadeller til ALT MULIGT. Man kan også bare snacke en direkte fra køleskabet 😉 Skær dem over og brug dem i en sandwich, i pitabrød eller på ristet rugbrød med lidt pesto under. Mums.

Eller server dem til en lækker salat. Eksempelvis denne med spidskål og avocado eller denne med rødbede, feta og sesam.

Kan linsefrikadeller fryses ned?

Ja, du kan sagtens fryse disse linsefrikadeller med grønne linser ned. Du kan enten varme dem i ovnen eller tø dem op og så stege dem på en pande. Du kan også bare tø dem op og så spise dem kolde.

Hvilke linser kan man bruge?

I denne opskrift har jeg brugt grønne linser, men jeg har også lavet dem med belugalinser fra dåse, og det smagte også super lækkert. Fælles for begge linser er, at de er mere faste i konsistensen. Der er sikkert også mange andre typer linser, som kan bruges, men lige med røde linser, så skal der nok ændres lidt i måleforholdene, da de ikke er så faste i det.

linsefrikadeller med grønne linser

Opskrift på vegetariske linsefrikadeller med grønne bønner

vegetariske linsefrikadeller opskrift

Vegetariske linsefrikadeller med grønne linser

Disse lækre vegetariske linsefrikadeller er super nemme at lave og kan bruges til alt muligt. Spis dem både varme og kolde.
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 14 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

 • 1 dåse grønne linser (400 g – drænet vægt 240 g)
 • 1 mellemstort løg
 • 3 fed hvidløg
 • 200 g gulerødder (svarer ca. til to mellemstore)
 • 2 æg
 • 2 dl hvedemel
 • 1 spsk sesamfrø
 • 1 tsk salt
 • 1 ½ tsk spidskommen
 • 1 tsk friskkværnet peber
 • Olivenolie til at stege i

Tilberedelse

 • Si vandet fra linserne og hæld dem i en stor skål.
 • Hak løg og hvidløg fint og hæld dem i skålen.
 • Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. Pres så meget af væsken ud af dem, som du kan mellem hænderne og put dem ned i skålen.
 • Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt til det hele er blandet godt sammen.
 • Varm rigeligt med olie på en pande. Brug en spsk til at tage farsen op og form en delle. Det er nemmest, hvis du både dypper skeen og din anden hånd i noget vand, så farsen ikke hænger fast. Den er ikke så fast i det som 'almindelig' frikadellefars, så de bliver mere rustikke i udtrykket.
 • Steg dem i 5-7 minutter på hver side.

Noter

Prøv også at tilsætte hakket persille og smuldret feta til dejen.
vegetar linsefrikadeller
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments