Annonce

Sprøde rösti af knoldselleri

Her har du opskriften på sprøde rösti af knoldselleri. Jeg er ikke stolt af at sige det, men det er faktisk min allerførste opskrift med knoldselleri her på bloggen! Det er jo synd for den ellers virkelig lækre grøntsag. Det må jeg få lavet om på! Jeg er nemlig rigtig glad for knoldselleri, som er en grøntsag med mange forskellige anvendelsesmuligheder. Den kan koges og bruges i mos, bages i ovnen og så er den også genial i vegetariske gryderetter. Note to self, sådan en opskrift må jeg også snart dele 🙂

Sprøde knoldselleri-rösti

Oftest laver man rösti af kartofler (jeg har selv en virkelig god opskrift her), men i denne version er de lavet med revet knoldselleri. Begge versioner kan anbefales 🙂 De smager både godt helt lune, men også kolde dagen efter. Det er faktisk lige før, jeg fortrækker dem kolde.

Sprøde rösti af knoldselleri
Sprøde rösti af knoldselleri

Opskrifter på lækre vegetariske deller

Leder du efter inspiration til endnu flere lækre vegetariske deller, så har du her fem opskrifter, som alle er nogle jeg laver igen og igen.

Vegetariske edamamedeller med miso 

Nemme vegetariske majsdeller

Nemme hash browns med kartofler og løg 

Quinoafrikadeller med majs og gulerødder 

Kikærtekager med grøntsager

Sprøde rösti af knoldselleri
Rösti med knoldselleri

Sprøde rösti af knoldselleri

Du kender nok rösti lavet af kartofler, men versionen med knoldselleri er mindst lige så lækker.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 14 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse5 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 500 g knoldselleri uden skræl
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • Olivenolie til at stege i

Tilberedelse

  • Riv knoldsellerien på et rivejern og pres derefter så meget af væsken ud, som du kan. Du kan enten gøre det mellem hænderne eller i et klæde.
  • Hak løg og persille og bland så alle ingredienserne i en skål.
  • Varm godt med olivenolie på en pande. Form dellerne med hænderne ved at presse dem sammen. Gør dem gerne lidt flade. De hænger ikke helt sammen, men kommer til det, når de steges.
  • Steg i ca 5-8 minutter på hver side ved middelvarme. De skal være sprøde på hver side.
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments