Aftensmad/ Aftensmad tilbehør/ Vegetar

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.

Quote Tais, da han smagte dem første gang: ‘Dem må du gerne lave ofte’.

Yas!

Nemme quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Ud over at de er super sunde, så er de faktisk også vildt nemme at lave. Mens quinoa’en står og koger kan man rive gulerødderne og gøre de andre råvarer klar. Når quinoa’en er færdig blandes det hele i en skål og steges i små portioner på en pande i olie. Bum bum, det er da ret nemt

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Brug hvad du har i køleskabet til dine quinoafrikadeler

Noget andet smart ved vegetardeller er, at man kan lave en masse forskellige variationer og lade sin inspirere af de råvarer, som man har liggende i grønsagsskuffen.

Her er tre andre opskrifter på lækre vegetarfrikadeller:

Sprøde quinoadeller med gulerødder og squash 

Linsefrikadeller med peanuts og gulerødder 

Gulerodsfrikadeller

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs Quinoafrikadeller med gulerødder og majs Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Print opskrift
Antal: ca 20 stk

ingredienser

  • 2 dl hvid quinoa
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 mellemstore revede gulerødder
  • 1 lille dåse majs (140 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 dl hvedemel

Sådan gør du:

1

Kog quinoa'en efter anvisninger på pakken. Når den er færdig sies vandet fra.

2

Hak løg, hvidløg og persille. Riv gulerødderne og pres væsken ud mellem hænderne.

3

Bland løg, hvidløg, persille, gulerødder, æg, salt, peber og hvedemel.

4

Si vandet fra majs'ne og bland dem ned i skålen.

5

Tilsæt tilsidst den kogte quinoa og rør godt rundt.

6

Varm noget olie på en pande og form farsen til små frikadeller. Der går ca 2 spsk pr delle.

7

Steg i ca. 5 min på hver side. Lad dem simre ved lavere varme, hvis de ikke er færdige.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

4 Kommentarer

  • Reply
    Mette
    26. maj 2020 at 12:19

    Jeg lavede dem i sidste uge med majsmel og det fungerede også godt. De var et stort hit herhjemme 🙂
    /Mette

    • Reply
      Katharina
      27. maj 2020 at 6:43

      Hvor dejligt at høre 😀 Og hvor god idé med majsmel. Det må jeg også prøve en dag.

  • Reply
    Mette
    23. februar 2020 at 11:55

    Hejsa.
    Først og fremmest, tusind tak for alle dine fantastiske opskrifter, og supergode inspiration.
    Jeg vil lige spørge dig om man bruge kikærtemel eller boghvedemel istedet for hvedemel?
    Venligst Mette Schilling

    • Reply
      Katharina
      25. februar 2020 at 9:17

      Hej Mette,

      Tusind tak 😀 Boghvedemel, helt sikkert. Kikærtemel er jeg ikke så sikker på, da det kan være meget ‘tørt’ i det. Alternativt så kan du også blende nogle havregryn og bruge blendet havregryn (gætter på det er fordi de skal være glutenfri?).
      Kh Katharina

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.