Annonce

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.

Quote Tais, da han smagte dem første gang: ‘Dem må du gerne lave ofte’.

Yas!

Nemme quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Ud over at de er super sunde, så er de faktisk også vildt nemme at lave. Mens quinoa’en står og koger kan man rive gulerødderne og gøre de andre råvarer klar. Når quinoa’en er færdig blandes det hele i en skål og steges i små portioner på en pande i olie. Bum bum, det er da ret nemt

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Brug hvad du har i køleskabet til dine quinoafrikadeler

Noget andet smart ved vegetardeller er, at man kan lave en masse forskellige variationer og lade sin inspirere af de råvarer, som man har liggende i grønsagsskuffen.

Her er andre opskrifter på lækre vegetarfrikadeller:

Linsefrikadeller med peanuts og gulerødder 

Gulerodsfrikadeller

Nemme linsefrikadeller med grønne linser og gulerødder

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
quinofrikadeller

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.
5 fra 6 stemmer
Antal: 20 stk
Forberedelse10 minutter
I alt18 minutter

Ingredienser

  • 2 dl hvid quinoa
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 mellemstore revede gulerødder
  • 1 dåse majs (en af de små dåser) (140 g)
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 dl hvedemel

KØB PÅ NEMLIG

    Tilberedelse

    • Kog quinoa’en efter anvisninger på pakken. Når den er færdig sies vandet fra.
    • Hak løg, hvidløg og persille. Riv gulerødderne og pres væsken ud mellem hænderne.
    • Bland løg, hvidløg, persille, gulerødder, æg, salt, peber og hvedemel.
    • Si vandet fra majs’ne og bland dem ned i skålen.
    • Tilsæt tilsidst den kogte quinoa og rør godt rundt.
    • Varm noget olie på en pande og form farsen til små frikadeller. Der går ca 2 spsk pr delle.
    • Steg i ca. 5 min på hver side. Lad dem simre ved lavere varme, hvis de ikke er færdige.
    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    11 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments