Aftensmad/ Vegetar

Opskrift: Linsedeller med peanuts

 photo 12353891_608798699257897_1192595495_n_zpsmbq1udko.jpg photo 12353945_146506235714939_1976899098_n_zpsjkpxrok0.jpg
Her har I en opskrift på glutenfri, veganske linsedeller, som er super nemme at bikse sammen. Jeg endte faktisk med at stress-stege dem til nytårsaften (Tip: Lad være med at hakke løg, når du er ved at lave smokey eyes!!!), som mit bidrag til tapasbordet, da jeg ikke havde fået tjekket lukketiderne på supermarkederne, fordi jeg havde gået i min egen lille lejlighedsklokke og malet det meste af dagen. Så tjekket er jeg!

Så de blev lavet meget spontant ud af de ingredienser, jeg lige havde, men du kan jo også selv vælge at freestyle. Hirsemelen kan eksempelvis sagtens byttes ud med hvedemel, kartoffelmel, havregryn eller andet der binder. Og har du nogle gamle rodfrugter liggende, så kan de jo også komme i 🙂

Det skal du bruge (ca. 22 stk.):
3 dl. røde linser
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
2 tsk. peber
3 tsk. tandoori masala
1 tsk. karry
2 store revne gulerødder
1 dl. hirsemel
2 dl. hakkede peanuts
Olivenolie til at stege i

Sådan gør du:
1. Kog de røde linser i 6 dl. kogende vand i ca. 8 min. og si derefter vandet fra.
2. Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne på et rivejern.
3. Bland alle ingredienserne i en stor skål.
4. Form dem med en spsk. i den ene hånd og gør din anden hånd lidt våd, så de ikke klistrer så meget. Steg dem på to pander (hvis det skal gå hurtigt) i olivenolie.

 

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.