Annonce

Veganske frikadeller med røde linser og peanuts

Jeg er stor fan af røde linser, som kan bruges i mange forskellige retter. Blandt andet laver jeg ofte verdens bedste dahl og denne vildt lækre tomatsuppe med røde linser. I denne opskrift på veganske frikadeller med røde linser og peanuts har jeg brugt dem som hovedingrediens i disse veganske frikadeller med røde linser og peanuts. Linserne gør, at de bliver svampede og bløde indeni og så er de sprøde udenpå. Det er SÅ lækkert 🙂

Opskrift på veganske frikadeller med røde liner

Hvis du følger med, så ved du, at jeg elsker vegetariske frikadeller (jeg linker til mine bedste opskrifter længere nede i indlægget) og denne her opskrift er måske på min top tre. Udover linser indeholder de gulerødder, spidskommen og så den hemmelige ingrediens (som overhovedet ikke er hemmelig, så jeg ved ikke, hvorfor jeg skriver det) peanuts! Hakkede salte peanuts der giver noget crunch, som modspil til den bløde konsistens.

veganske frikadeller med røde linser og peanuts

Spis frikadeller til

Jeg får tit forespørgsler på forslag til tilbehør og til disse frikadeller, så vil jeg helt klart anbefale en god og lækker salat. Røde linser er rige på protein og mætter rigtig godt, så en salat til vil være ideel. Det kunne eksempelvis være min broccolisalat (kan nemt gøres vegetarisk), denne nemme spidskålssalat eller hvad med en sommerlig salat med jordbær og mozzarella?

veganske frikadeller med røde linser og peanuts

Opskrifter på vegetariske frikadeller med røde linser

Leder du efter flere geniale opskrifter på vegetariske frikadeller? Så har jeg her samlet nogle af mine yndlings, som jeg har fået rigtig gode tilbagemeldinger på 😀

Quinoafrikadeller med majs og gulerødder 

Vegetariske blomkålsfrikadeller

Squashfrikadeller med philadelphia

Vegetariske frikadeller med kidneybønner og søde kartofler

veganske frikadeller med røde linser og peanuts

Opskrift på veganske frikadeller med røde linser og peanuts

vegetariske frikadeller med røde linser

Veganske frikadeller med røde linser og peanuts

Nemme og lækre vegansk frikadeller med røde linser og peanuts. De er uden æg og mælkeprodukter. Spis dem i en burger eller på rugbrød.
4,50 fra 4 stemmer
Antal: 14 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 3 dl røde linser
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 store gulerødder
 • 1 tsk salt
 • 1 ½ tsk peber
 • 3 tsk spidskommen
 • 1 tsk karry
 • 1 dl hvedemel
 • 2 dl hakkede saltede peanuts
 • Olivenolie til at stege i

Tilberedelse

 • Kog de røde linser i 6 dl kogende vand i ca 8 min og si derefter vandet fra.
  3 dl røde linser
 • Hak løg og hvidløg fint og skræl og riv gulerødderne på et rivejern.
  1 løg, 2 fed hvidløg, 2 store gulerødder
 • Bland nu alle ingredienser i en stor skål.
  1 tsk salt, 1 1/2 tsk peber, 3 tsk spidskommen, 1 tsk karry, 1 dl hvedemel, 2 dl hakkede saltede peanuts, Olivenolie til at stege i
 • Rør godt rundt og form dem med en spsk i den ene hånd og gør din anden hånd lidt våd, så de ikke klistrer så meget. Steg dem på to pander (hvis det skal gå hurtigt) i olivenolie.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments