Aftensmad/ Vegetar

Dahl med kokosmælk

Det er egenligt helt skørt, at jeg ikke har delt min dahl opskrift herinde noget før, for det er en ret, jeg laver ret ofte. Hvis du aldrig har smagt dahl, så er det bare med at få det prøvet. Det er fantastisk, hvordan nogle tørrede linser og en masse krydderier kan komme til at smage SÅ godt.

Hemmeligheden bag en god dahl (in my opinion) er kokosmælk, masser af krydderier og så tomatpuré, men ingen hakkede tomater. Jeg kan godt lide, at konsistensen er cremet og fløjsblød og det er denne her dahl.

Der findes et hav af dahl opskrifter på nettet og egenligt så synes jeg, det handler rigtig meget om at smage til undervejs. Krydderier er jo forskellige i smag og styrke, så det er noget med at prøve sig frem. Jeg tilsætter også gerne nogle grønsager, såsom gulerødder eller revet squash, som jeg har gjort her.

Server med creme fariche, frisk persille, hakkede peanuts og noget lækkert brød.

Dahl med kokosmælk Dahl med kokosmælk Dahl med kokosmælk

 

Dahl med kokosmælk

Print opskrift
Antal: ca. 4 portioner

ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 squash
  • 3 dl røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 2 store dåser tomatpure (140 g)
  • 1 tsk herbamare grøntsagsbouillon eller bare en normal terning
  • Olie til at stege i
  • Salt og peber
  • Server med lækkert brød, frisk persille, creme fraiche og hakkede peanuts

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt tørret ingefær, spidskommen og gurkemeje.

2

Imens river du squashen og tilsætter den. Steg det hele i et par minutter.

3

Tilsæt de røde linser, vand, kokosmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon.

4

Lad det simre i ca. 20-30 min eller til linserne er færdige. Smag til med salt og peber.

5

Server med frisk persille, creme fraiche, hakkede peanuts og brød.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.