Annonce

De bedste blomkålsnuggets

De bedste blomkålsnuggets. Bløde i midten og sprøde og fedtede uden på. Det er næsten ikke til at tro, at de hovedsageligt består af blomkål. Spis dem eksempelvis med luksus pomfritter (du kan læse om, hvordan jeg laver dem længere nede), som tilbehør eller i en sandwich.

Veganske blomkålsnuggets

1 blomkål = ca. 20 nuggets. Det kan jeg li’. Det behøver hverken at være dyrt eller kedeligt at spise plantebaseret. Disse blomkålsnuggets smager fantastisk og er både fedtede og sprøde på den gode måde. De er paneret i pankorasp og sesamfrø og stegt på panden i rigeligt med olie.

Jeg tror den mest kendte måde at lave blomkålsnuggets er ved at panere hele stykker små blomkål. Det er også super lækkert! Men i denne opskrift, bliver blomkålen blendet sammen med andre smagsgivere. Det gør, at man arbejder med en fars, som man selv kan forme og stege. De bliver helt bløde inden i og er også gode til børn, da smagen er mild. Persillen kan undlades, hvis de helst skal være helt gyldne og beige.

Prøv også min opskrift på blomkålsfrikadeller, som jeg har fået rigtig gode tilbagemeldinger på.

blomkålsnuggets

Nemme luksus pomfritter

Du kan servere blomkålnuggets til/med alt muligt. Her har jeg serveret dem med en pose købe pomfritter, som jeg har drysset med frisk timian, revet parmesan og lidt ekstra flagesalt. Det er en genial måde, at gøre sådan en købepose dét mere lækker. Jeg synes personligt de helt tynde fritter er bedst til dette ‘hack’, men alle kan bruges.

vegetariske blomkålsnuggets

Find opskriften på blomkålsnuggets her

blomkålsnuggets

De bedste blomkålsnuggets med nemme luksus pomfritter

Disse blomkålnuggets er lavet med blendet blomkål, som er blevet paneret og stegt på panden. De smager fantastisk både varme og kolde og kan bruges som tilbehør til alverdens retter.
4,86 fra 7 stemmer
Antal: 20 stk
Forberedelse1 time
I alt1 time

Ingredienser

Blomkålsnuggets

  • 1 blomkål (eller ca 600 g uden blade)
  • 3 ½ dl hvedemel
  • 1 håndfuld bredbladet persille (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 ½ dl sesamfrø
  • 1 ½ dl pankorasp
  • Olie til at stege i

Nemme luksusfritter

  • Fritter fra fryseren (gerne nogle tynde nogle)
  • Revet parmesan
  • Frisk timian
  • Lidt ekstra flagesalt

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær det i kvarte. Kog dem til de er helt møre og falder af en gaffel, når du prøver at stikke i dem. Hæld så vandet fra og lad det køle af. Alt i alt tager det nok ca. 30 minutter. Det må gerne blive helt koldt, men det behøver ikke. Du kan også koge blomkålen om morgenen eller dagen inden for at spare tid.
      1 blomkål
    • Kom blomkål i en skål og blend med en food processor. Hak hvidløg og persille og hæld det i skålen. Tilføj også hvedemel, salt, peber og løgpulver. Rør godt rundt til du har fået en ensartet masse.
      3 ½ dl hvedemel, 1 håndfuld bredbladet persille, 1 tsk salt, ½ tsk peber, 2 fed hvidløg, 2 tsk løgpulver
    • Bland pankorasp og sesamfrø i en anden skål.
      1 ½ dl sesamfrø, 1 ½ dl pankorasp
    • Fugt dine hænder let og form små frikadeller. Du kan selv bestemme, hvor store eller små, du gerne vil have dem. Dyp dem så i raspblandingen og læg dem over på en stor tallerken. Dette kan du gøre løbende, men du steger.
    • Hæld godt med olie på en pande og varm den op ved middelvarme. Put dine nuggets på og steg dem i ca. 5-8 minutter på hver side eller til de er blevet gyldne og sprøde.
      Olie til at stege i

    Nemme luksusfritter

    • Dette er måske mere et tip end en egentlig opskrift. Du kan nemt pifte en pose købepomfritter op ved at drysse med friskrevet parmesan, frisk timian og en smule flagesalt (ikke for meget, da pomfritter allerede er salte). Jeg synes det er lækrest med helt tynde fritter, men alle kan bruges.
      Fritter fra fryseren, Revet parmesan, Frisk timian, Lidt ekstra flagesalt

    KØB HOS NEMLIG

      Køkkenudstyr

      • 1 foodprocessor eller blender

      Noter

      • Du kan sagtens koge blomkålen om morgenen eller dagen forinden, hvis du alligevel er i køkkenet. Det sparrer dig tid, når du vil lave farsen og stege dellerne. Smart smart. 
      • Almindelig rasp kan også bruges, men jeg foretrækker klart pankorasp, da det har en grovere struktur. 

      Kan man bage blomkålsnuggets i ovnen?

      Ja, man kan godt bage dem i ovnen i stedet for at stege dem på panden. De vil dog ikke få den samme sprøde stegeskorpe. Jeg har også testet dem i en airfryer og det fungerede også. Jeg er dog mest til de stegte nuggets.

      Hvor længe kan blomkålsnuggets holde sig?

      De kan holde sig i 2-3 dage på køl. De smager lige så godt kolde og er derfor også egnede i madpakken.

      Flere opskrifter på vegetariske frikadeller

      Vegetariske frikadeller med spidskål
      De lækreste og sprøde vegetariske frikadeller med spidskål. Spidskål har muligvis aldrig smagt bedre! Spis dem til en pastasalat, i en sandwich eller som tilbehør til diverse retter.
      Gå til opskrift
      vegetariske spidskålsfrikadeller
      Vegetariske linsefrikadeller med grønne linser
      Disse lækre vegetariske linsefrikadeller er super nemme at lave og kan bruges til alt muligt. Spis dem både varme og kolde.
      Gå til opskrift
      vegetariske linsefrikadeller opskrift
      Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
      Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.
      Gå til opskrift
      quinofrikadeller
      veganske blomkålsnuggets
      vegetariske nuggets
      Del med nogen du holder af
      Katharina Kjeldgaard
      Katharina Kjeldgaard

      Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

      Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

      Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

      Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

      Abonner
      Giv besked om
      Opskriftsvurdering




      Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

      2 Kommentarer
      Ældste
      Nyeste
      Inline Feedbacks
      View all comments