Vegetariske frikadeller med spidskål

Her har du opskriften på de lækreste vegetariske frikadeller med spidskål. Sprøde uden på og bløde i midten. Perfekt tilbehør til en salat af en art eller i en sandwich.

Nemme vegetariske frikadeller med spidskål

Disse vegetardeller er relativt nemme at lave og kræver ikke særligt mange ingredienser. Måske har du dem allerede på lager? Det eneste du lige skal være opmærksom på er, at de er en helt del nemmere at lave, hvis du bruger en mini foodhakker eller en food processer. Du kan også godt snitte spidskålet med en kniv, men det tager lidt længere tid.

Kan iøvrigt virkelig anbefale at have en mini foodhakket stående fremme på køkkenbordet. Så er det nemt lige at få snittet løg, kartofler, hvidløg osv.

Find opskrifter på flere lækre vegetarfrikadeller her.

kål frikadeller

Få opskriften på vegetariske frikadeller med spidskål her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetariske spidskålsfrikadeller
5 fra 2 stemmer

Vegetariske frikadeller med spidskål

De lækreste og sprøde vegetariske frikadeller med spidskål. Spidskål har muligvis aldrig smagt bedre! Spis dem til en pastasalat, i en sandwich eller som tilbehør til diverse retter.
Antal: 15 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser 

  • 500 g spidskål*
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl sesam
  • 1 tsk kværnet peber
  • ½ tsk salt

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Put spidskål i en mini foodhakker eller food processor og snit det meget fint.
    500 g spidskål*
  • Kom det i en skål med vand og salt og bland godt rundt. Lad det stå i 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af kålen.
    1 tsk salt,1 dl vand
  • Put skådskålen i et rent klæde/viskestykke og tryk så meget væske ud som muligt. Hæld spidskålen i en skål og bland med presset hvidløg, æg, hvedemel, sesam, peber og salt.
    3 fed hvidløg,2 æg,2 dl hvedemel,1 dl sesam,1 tsk kværnet peber,1/2 tsk salt
  • Varm olie på en pande og brug en ske til at forme små deller. Jeg brugte ca. 1 spsk pr. delle. Steg dem i 5 minutters tid på hver side ved middelvarme.

Noter

Svarer til ca. et spidskål uden stok. Afhængigt af størrelsen selvfølgelig.

Videoopskrift

YouTube video
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Video: Sådan laver du frikadeller med spidskål

YouTube video
vegetariske spidskålsfrikadeller

Oftest stillede spørgsmål til spidskålsfrikadeller:

Kan man fryse dem?

Ja, det kan man sagtens. De kan nemt varmes op i en ovn eller på en pande.

Kan man bruge andre former for kål end spidskål?

Det har jeg ikke testet, men jeg tror eksempelvis at hvidkål kunne fungere fint.

Hvad kan man servere dem til?

Man kan servere dem til alt muligt. En god kartoffelsalat, en pastasalat, i en sandwich, til en risret, i en burger, på rugbrød osv. Lidt længere nede i indlægget her kan du se to serveringsforslag. På det ene billede har jeg serveret dem med ovnbagte kartofler med mornaysovs og på det andet har jeg serveret dem med en farverig quinoasalat.

Kan man gøre dem veganske?

Hvis de skal være veganske skal man undlade de to æg. Jeg har ikke testet det, men jeg tror godt, at man kan lave dem med ‘hørfrø æg’ i stedet for.

Jeg elsker spidskål og har allerede mange opskrifter med spidskål her på bloggen. Tjek eksempelvis denne her opskrift med smørstegt spidskål eller denne her meget simple salat med spidskål og æble. Det er en grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Rå, stegt, dampet, kogt eller grillet.

Spidskål har en mild og sødlig smag og en sprød tekstur, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Ikke mindst disse vegetariske frikadeller med spidskål.

vegetarisk frokost med vegetariske frikadeller

Tilbehør til frikadeller med spidskål

Flødekartofler med mornaysauce
Lækre cremede flødekartofler med mornaysauce og porrer. Et 80'er hit, som man bare aldrig bliver træt af. Spis dem som tilbehør til eksempelvis linsedeller eller en god plantebøf.
Gå til opskrift
flødekartofler med mornaysauce
Stegte asparges med brunet citronsmør
Den lækreste ret med stegte asparges, ristede græskarkerner, parmesanost og brunet citronsmør. Nemt og lækkert! Server retten som tilbehør til alt muligt.
Gå til opskrift
grillede asparges med tilbehør
Nem kikærtesalat med agurk og tomater
En nem og frisk salat, som er rig på proteiner. Brug den som tilbehør til alt muligt eller spis den som en måltidssalat til frokost.
Gå til opskrift
kikærtesalat med agurk og tomater
vegetariske frikadeller med spidskål aftensmad
vegetariske frikadeller aftensmad
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments