Annonce

Stegte asparges med brunet citronsmør

Opskrift på stegte asparges med brunet citronsmør, ristede græskarkerner, parmesanost og revet citronskal. Nemt og LÆKKERT. Perfekt som tilbehør til aftensmaden eller frokost.

Vi elsker asparges herhjemme, så det er bare med at udnytte, når de er i sæson. Her har jeg lavet den ultimative luksus salat med grønne asparges. Perfekt til grillmad og når man får gæster eksempelvis.

Find inspiration til flere vegetariske retter her.

stegte asparges med citronsmør

Stegte asparges – tilbehør til aftensmaden

Salaten her er nok mest egnet som tilbehør til andre retter. Det kunne eksempelvis være linsefrikadeller, squashfrikadeller eller en tomattærte med butterdejsbund. Åh der er mange lækre muligheder.

Det er en ret, der emmer af sommer, og jeg forestiller mig, at den smager endnu bedre, hvis man spiser den udenfor. Måske med et glas koldt et eller andet til.

Find flere grøntsagsretter, som er egnet som tilbehør lige her.

pandestegte asparges med brunet citronsmør

Hvordan laver man brunet citronsmør?

Det er faktisk meget, meget simpelt at lave brunet smør. Er det bare mig, eller får det ikke maden til at lyde sådan lidt ‘restaurant agtigt’? Haha, nå men du skal sådan set bare smelte noget smør og lade det simre i nogle minutter til det bliver gyldent. Det er nemmest, hvis du bruger en sølvfarvet eller hvid gryde, så du kan se farven på smørret. Det skal nemlig ikke brænde på.

Når det er gyldent tages det af varmen og blandes med citronsaft og friskkværnet peber. Her kunne man også vælge at putte nogle friske, hakkede krydderurter i. Det kunne også være lækkert.

grillede asparges med tilbehør
grillede asparges med tilbehør

Stegte asparges med brunet citronsmør

Den lækreste ret med stegte asparges, ristede græskarkerner, parmesanost og brunet citronsmør. Nemt og lækkert! Server retten som tilbehør til alt muligt.
5 fra 5 stemmer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
30 min

Ingredienser

 • 400 g asparges
 • 2 ½ spsk olivenolie
 • 1 ½ tsk flagesalt
 • 25 g smør
 • ½ citron (både skal og saft)
 • ½ tsk friskkværnet peber
 • 1 dl græskarkerner
 • 25 g parmesan

Tilberedelse

 • Start med at klargøre og vaske dine asparges. Du kan enten knække den hvide del af i bunden af eller skære den med en kniv. Steg de grønne asparges på en pande med to spsk olivenolie og 1/2 tsk flagesalt. De skal stege i ca. 10 minutter ved middelvarme eller til de begynder at se grillede ud.
 • Imens kan du gøre de ristede græskarkerner og citronsmøret klar. Først til græskarkerne. Put dem på en lille pande sammen med 1/2 spsk olivenolie og 1 tsk flagesalt. Steg dem til de begynder at blive gyldne. Hæld dem derefter over på en tallerken.
 • Nu til smørret. Riv skallen fra den halve citron fint på et rivejern og stil det til siden. Smelt smørret i en lille gryde. Den må meget gerne være sølvfarvet, så du nemmere kan se farven på smørret. Det skal nemlig brunes, men ikke brændes på. Smelt smørret ved middelvarme og hold øje med dem. Tag det af, når det begynder at blive lysebrunt. Det tager ca. 3-5 minutter efter alt er smeltet.
 • Tag smørret af varmen og tilsæt saften fra 1/2 citron, samt friskkværnet peber og rør rundt.
 • Nu skal salaten samles. Start med at anrette asparges på et fad. Så på med det brunede citronsmør, så græskarkerner, parmesanost og citronskal.

Noter

Obs: Retten smager bedst frisklavet, men kan godt stå et par timer. Hvis du stiller den på køl eller lader den stå alt for længe vil smørret størkne og du får ikke den samme lækre smørsovs. 
stegte asparges med brunet smør
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments