Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Opskrift på stegte asparges med brunet citronsmør, ristede græskarkerner, parmesanost og revet citronskal. Nemt og LÆKKERT. Perfekt som tilbehør til aftensmaden eller frokost.
Vi elsker asparges herhjemme, så det er bare med at udnytte, når de er i sæson. Her har jeg lavet den ultimative luksus salat med grønne asparges. Perfekt til grillmad og når man får gæster eksempelvis.
Det er en ret, der emmer af sommer, og jeg forestiller mig, at den smager endnu bedre, hvis man spiser den udenfor. Måske med et glas koldt et eller andet til.
Hvordan laver man brunet citronsmør?
Det er faktisk meget, meget simpelt at lave brunet smør. Er det bare mig, eller får det ikke maden til at lyde sådan lidt ‘restaurant agtigt’? Haha, nå men du skal sådan set bare smelte noget smør og lade det simre i nogle minutter til det bliver gyldent. Det er nemmest, hvis du bruger en sølvfarvet eller hvid gryde, så du kan se farven på smørret. Det skal nemlig ikke brænde på.
Når det er gyldent tages det af varmen og blandes med citronsaft og friskkværnet peber. Her kunne man også vælge at putte nogle friske, hakkede krydderurter i. Det kunne også være lækkert.
Reklamelinks er markeret med*
5 fra 7 stemmer
Stegte asparges med brunet citronsmør
Den lækreste ret med stegte asparges, ristede græskarkerner, parmesanost og brunet citronsmør. Nemt og lækkert! Server retten som tilbehør til alt muligt.
Start med at klargøre og vaske dine asparges. Du kan enten knække den hvide del af i bunden af eller skære den med en kniv. Steg de grønne asparges på en pande med to spsk olivenolie og 1/2 tsk flagesalt. De skal stege i ca. 10 minutter ved middelvarme eller til de begynder at se grillede ud.
Imens kan du gøre de ristede græskarkerner og citronsmøret klar. Først til græskarkerne. Put dem på en lille pande sammen med 1/2 spsk olivenolie og 1 tsk flagesalt. Steg dem til de begynder at blive gyldne. Hæld dem derefter over på en tallerken.
Nu til smørret. Riv skallen fra den halve citron fint på et rivejern og stil det til siden. Smelt smørret i en lille gryde. Den må meget gerne være sølvfarvet, så du nemmere kan se farven på smørret. Det skal nemlig brunes, men ikke brændes på. Smelt smørret ved middelvarme og hold øje med dem. Tag det af, når det begynder at blive lysebrunt. Det tager ca. 3-5 minutter efter alt er smeltet.
Tag smørret af varmen og tilsæt saften fra 1/2 citron, samt friskkværnet peber og rør rundt.
Nu skal salaten samles. Start med at anrette asparges på et fad. Så på med det brunede citronsmør, så græskarkerner, parmesanost og citronskal.
Noter
Obs: Retten smager bedst frisklavet, men kan godt stå et par timer. Hvis du stiller den på køl eller lader den stå alt for længe vil smørret størkne og du får ikke den samme lækre smørsovs.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Tjek også disse opskrifter på andet lækkert grønt tilbehør:
Smørstegt spidskål er en af mine yndlingsmåder at tilberede spidskål på. Det er super nemt og så kan man spise det som tilbehør til eksempelvis kylling, fisk eller en god bøf.
Stegte padron pebre er en spansk tapasret, som man kan spise som tilbehør til aftensmaden eller snacke. De kan laves på ingen tid og er både flotte og smager godt.
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.