Vegetarisk ret med palmekål og limabønner

En super nem vegetarisk ret med palmekål og limabønner (butter beans), der er smagt til med citron og gavmildt med kværnet peber. Lav den på 30 minutter. Kan eksempelvis spises med ris, pasta eller noget lækkert brød. Du kan også lave retten som tilbehør.

Jeg elsker vegetariske gryderetter og jeg har efterhånden også fået opbygget mig en fin samling her på bloggen. Denne er ultra cremet, fuld af smag og så er den nem! Og hvis du ikke kan finde palmekål, så kan det sagtens byttes ud med grønkål.

Prøv også min opskrift på den bedste chili sin carne og vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager.

vegetarisk ret med palmekål og limabønner

Tilbehør til ret med palmekål og limabønner

Man kan spise denne her ret med palmekål og limabønner på mange måder:
– Med en ske, som en slags suppe/gryderet.
– Med enten ris, pasta eller quinoa til.
– Med et stykke godt brød til at skovle bønnerne og sovsen op med. Her ses surdejsbrød (købt fra frost i et supermarked), men du kan også lave dine egne pandebrød. Jeg har flere gode opskrifter her.
– Eller du kan servere den som tilbehør. Eksempelvis til en lækker plantebøf og pommes fritter.

vegetarisk ret med limabønner

Find opskriften på ret med palmekål og limebønner her:

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk ret med palmekål og limabønner

Vegetarisk ret med palmekål og limabønner

Den lækreste cremede vegetarret med palmekål, limabønner (butter beans) og godt med citronsaft og kværnet peber. Spis den med ris, pasta eller et godt stykke brød.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 skalotteløg*
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til at stege i
  • 1 dåse limabønner
  • 1 spsk tørret eller frisk timian
  • 5 stængler palmekål*
  • 250 ml madlavningsfløde*
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • kværnet peber og flagesalt
  • Server med surdejsbrød

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i noget olivenolie i en stor pande i 2 minutter.
    2 skalotteløg*, 2 fed hvidløg, olivenolie til at stege i
  • Si bønnerne i en finmasket si og hæld dem på panden sammen med timian. Steg i 5 minutter.
    1 dåse limabønner, 1 spsk tørret eller frisk timian
  • Hiv bladene af stænglerne og hak dem groft. Vask dem grundigt og tilsæt dem på panden og steg i nogle minutter, så de 'falder' lidt sammen.
    5 stængler palmekål*
  • Tilsæt så madlavningsfløde, citronsaft, vand, bouillon.
    250 ml madlavningsfløde*, 2 spsk citronsaft, 1 dl vand, 1 terning grøntsagsbouillon
  • Lad det simre i 10 minutters tid og smag til med peber, salt og citronsaft.
  • Server eksempelvis med ris, pasta eller noget lækkert surdejsbrød

Noter

*Almindelige hvide løg kan også bruges 
*Retten fungerer også fint med grønkål. Så skal du muligvis nøjes med tre stængler alt afhængigt af størrelsen. Du kan starte med at hakke bladene fra tre og så evt putte mere grønkål i.  
*Kan byttes ud med en vegansk version.
palmekål

Palmekål og limabønner

Palmekål minder meget om grønkål, men der er dog forskelle i smag og struktur. Derfor kan du også sagtens bytte de to ud i opskriften her. Strukturen i palmekål er mere grov i det, som man kan se på billedet her. Det bliver brugt flittigt i Italien i diverse retter. Eksempelvis salater og supper. De er også gode i wokretter eller du kan bruge dem til at lave chips ved at bage dem i ovnen med olivenolie og flagesalt.

Limabønner kender du måske også som butter beans. Det er nogle store, hvide bønner, som er fantastiske i gryderetter, supper og salater blandt andet. I denne opskrift har jeg brugt fra dåse, da de allerede er kogte og det er så nemt, men du kan selvfølgelig også selv koge dem.

limabønner og palmekål
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments