Vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager

Nem vegetarisk paprikagryde, der kan laves på ingen tid. En rigtig hverdagsklassiker, bare vegetarisk. Den er fuld af grøntsager og bønner. Spis den med ris, kartoffelmos eller brød til.

Her har jeg serveret retten med mine nemme pandebrød med kartoffel.

paprikagryde opskrift vegetarisk

Jeg er vild med vegetariske gryderetter og vegetarisk paprikagryde er ikke en undtagelse. Den er spækket med blandt andet champignon, peberfrugt, squash og butter beans, som svømmer rundt i en cremet paprikasovs.

Vegetarisk paprikagryde med grøntsager og bønner

Paprikagryde består blandt andet af bacon, svinemørbrad og cocktailpølser, men i denne vegetariske version finder du ingen af disse ingredienser. Denne vegetariske paprikagryde er i stedet fyldt med grøntsager skåret i mundrette tern og store butter beans. Bønnerne giver retten noget mere bid og så tilfører de protein. Du kan også bytte dem ud med eksempelvis kidney beans aller kikærter, men jeg synes de store butter beans fungerer rigtig godt til denne ret.

vegetarisk paprikagryde

Vegansk paprikagryde

Det er super nemt at gøre denne paprikagryde vegansk. Man udskifter bare madlavningsfløden med et plantebaseret alternativ. Jeg ved, der findes en masse i supermarkederne efterhånden, så det burde være nemt 🙂

vegetarisk gryderet opskrift

Inspiration til vegetarisk aftensmad

Jeg har mange opskrifter på vegetariske gryderetter på bloggen. Hvis du synes denne lyder lækker, så kan jeg også anbefale

Linsesuppe med kokosmælk og spinat
Svensk pølseret med grøntsager
Vegansk linseret med grønne linser
Linser i karry
Vegetarisk panang curry med peanutbutter

Gå også på opdagelse i mit arkiv, hvor jeg deler en masse vegetarretter, og inspiration til vegetarisk hverdagsmad. Hvis du gerne vil spise mere vegetarisk, men ikke har tiden eller lysten til at stå så meget i køkkenet, så kan du også se en oversigt over alle vegetariske måltidskasser her. Bare et tip 🙂

vegansk paprikagryde

Opskrift på vegetarisk paprikagryde

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk paprikagryde

Vegetarisk paprikagryde med bønner og grøntsager

Nem vegetarisk paprikagryde, der er sund og smager godt. Den er fuld af grøntsager og butter beans. Spis den med kartoffelmos, ris eller brød til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g brune champignon
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 terning grøntsagsboillon
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 dåse butterbeans
  • Salt og peber
  • Olivenolie til at stege i

Tilbehør:

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg fint. Steg det i 3-5 minutter i en stor gryde i noget olie. Vask svampe, peberbrugt og squash og skær dem i mundrette tern. Hæld dem i gryden og steg i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt så hakkede tomater, vand, grøntsagsbouillion og paprika.
  • Si bønnerne og skyld dem med vand. Tilsæt dem derefter til gryden.
  • Tilsæt så madlavningsfløde og lad retten simre i 15 minutters tid. Smag til med salt og peber.
  • Imens retten simrer, kan du tilberede tilbehøret.

Noter

Tilsæt evt. også ‘almindelig paprika’. Jeg synes ikke det behøves, men mange bruger både almindelig og røget paprika. 
Andre ideer til tilbehør: 
Kartoffelmos 
vegansk paprikagryde opskrift
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments