Annonce

vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Vegetarisk millionbøf eller millionlinser, som det også kaldes, er en super lækkert comfort food ret. Serveret med en lækker cremet kartoffelmos til. Det er grøn mormormad, når det er bedst.

Jeg elskede millionbøf med kartoffelmos som barn, så nu har jeg prøvet at lave en grønnere version selv, som blandt andet består af grønne linser og karamelliserede løg. Selvom det selvfølgelig er noget andet, så er denne ret helt fantastisk og smovset. Lige som den skal være. Kartoffelmosen har jeg selvfølgelig også givet et twist, så dette er min version på en luksus kartoffelmos.

Find flere opskrifter på vegetar simremad her.

millionbøf med grønne linser

Den bedste opskrift på vegetarisk millionbøf

Retten her er en rigtig simreret og er lige sådan en, man har lyst til, når det er lidt koldt uden for. Ægte comfort food. Den er smagt til med blandt andet soya, timian og balsamico eddike og der er fuld smag på umamien. Linserne tilfører protein og struktur til retten og de karamelliserede løg giver den skønneste smag. Elsker karamelliserede løg! Ikke så meget at klargøre dem dog, haha.

Få opskriften på vegetarisk millionbøf her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk millionbøf med linser
5 fra 6 stemmer

vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser

Grøn og moderne mormormad, når det er bedst. Vegetarisk millionbøf er lavet med blandt andet grønne linser og karamelliserede løg og er serveret med en luksus kartoffelmos. Det er en simreret, hvor du kan lave andre ting i mens.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser 

Millionlinser

  • 6 løg mellemstore
  • 25 g smør
  • 3 laurbærblade
  • 4 tsk tørret timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 2 dåser grønne linser (400 g. pr dåse, 240 g drænet)
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1.5 spsk soya
  • 1 spsk sovsekulør
  • salt og kværnet peber

Luksus kartoffelmos

  • 1 kg (kartofler)
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk muskatnød (kan undlades)
  • salt

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde ringe.
      6 løg mellemstore
    • Varm smørret op i en wok ved medium varme og tilsæt løg, laurbærblade og timian og skru helt ned for varmen. Lad dem stå og hygge sig i ca. 30 minutter til de er blevet bløde og karamelliserede. Rør rundt undervejs.
      25 g smør,3 laurbærblade,4 tsk tørret timian
    • I mens kan du gøre klar til kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i rigeligt usaltet vand til de er møre. Det tager ca. 20-30 minutter.
      1 kg
    • Si vandet fra, når de er færdige og tilsæt smør, creme fraiche og mælk og mos kartoffelmosen med en moser. Hold lidt af mælken tilbage, så du kan styre, hvordan du gerne vil have konsistensen.
      1 dl creme fraiche,50 g smør,2 dl mælk
    • Tilsæt så hakket persille og og muskatnød og smag til med salt.
      1 håndfuld bredbladet persille,1 tsk muskatnød,salt
    • Tilbage til millionsovsen. Når løgene er karamelliserede tilsættes hakket hvidløg. Rør rundt i et par minutter. Si vandet fra linserne og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser. Lad retten koge videre i 20 minutters tid.
      2 fed hvidløg,1 spsk tomatpuré,2 dl vand,1 grøntsagsbouillon,3 dl madlavningsfløde,2 dåser grønne linser,2 spsk balsamico eddike,1.5 spsk soya,1 spsk sovsekulør
    • Smag til med salt og peber.
      salt og kværnet peber
    Kunne du lide opskriften?

    (Klik på stjernerne for at bedømme)

    5 fra 6 stemmer
    Pin Del Print
    Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

    Oftest stillede spørgsmål til vegetarisk millionbøf

    Kan man bruge andre linser?

    Ja, men jeg ville nok gå med en mere fast version så. Eksempelvis belugalinser. Jeg tror at sovsen vil blive for ‘moset’ i det, hvis man bruger røde linser.

    Hvor længe kan vegetarisk millionbøf holde sig?

    I 3-4 dage på køl.

    Kan man fryse retten?

    Ja, det kan du sagtens. Du kan også fryse kartoffelmosen. Du vil måske opleve, at der sker noget med konsistensen, når du tør den op, men smagen er den samme.

    vegetariskmillionbøf

    Vegetarisk mormormad

    Jeg elsker mormormad og her har du mit twist på nogle flere klassiske retter, som jeg har gjort grønnere 🙂

    Vegetarisk brun sovs
    Vegetarisk eller ej. Det her er den bedste brune sovs, jeg har smagt! Lige som en brun sovs skal smage. Opskriften giver til 6 dl, så overvej om du måske skulle lave dobbeltportion.
    Gå til opskrift
    vegetarisk brun sovs
    Vegetarisk shepherd’s pie
    Vegetarisk simremad med en bund af grønne linser og grøntsager og et låg af cremet kartoffelmos med cheddar. Det bliver næsten ikke bedre end det her.
    Gå til opskrift
    vegetarisk aftensmad shepherd's pie
    Flødekartofler med mornaysauce
    Lækre cremede flødekartofler med mornaysauce og porrer. Et 80'er hit, som man bare aldrig bliver træt af. Spis dem som tilbehør til eksempelvis linsedeller eller en god plantebøf.
    Gå til opskrift
    flødekartofler med mornaysauce
    vegetarisk aftensmad millionbøf
    vegetarisk miliionlinser

    🍲🍽️

    Sammensæt din egen vegetariske madplan

    Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    6 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments