18. juli 2018

Vegetarisk panang curry med peanut butter

Vegetar panang curry

Jojo, den er god nok. Det har lykkedes mig at snige peanut butter ned i endnu en lækker gryderet 😉 Fordi, hvorfor ikke, hvis man kan slippe afsted med det? Haha.

Måske kender du allerede panang curry fra menukortet hos din lokale thai pusher? Ellers så synes jeg, du skal få retten prøvet med det vuns 😉 Det er en curry-ret lavet på kokosmælk og peanut butter som tilføjer en ekstra cremet konsistens. Her har jeg lavet en vegetar version, men retten smager også rigtig godt med kylling i, så det kan du bare tilføje, hvis du har lyst.

Jeg har puttet blomkål, squash, peberfrugter og gulerødder i, men du kan også sagtens eksperimentere med andre grønsager. Tror også det kunne være lækkert med eksempelvis broccoli, svampe og minimajs.

Jeg serverede retten (det lyder så fint. Det var jo egentligt bare aftensmad til Tais og jeg) med quinoa og ristede cashewnødder, men man kan også vælge blomkålsris eller brune ris…. Eller helt normale hvide ris, hvis man er så fræk 😉

Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry med peanut butter

Vegetar panang curry med peanut butter

Print Recipe
Serves: Ca. 4 portioner

Ingredients

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 2 dl vand
 • 1 tsk grøntsagsboullion
 • Kokosolie til at stege i
 • 1 blomkål
 • ½ squash
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 dåse tomatpure (140g)
 • 3 tsk rød karry paste
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 tsk karry
 • 2 store spsk peanut butter (jeg brugte crunchy).
 • Server med quinoa, ristede cashewnødder og frisk koriander

Instructions

1

Hak løg, hvidløg og skær gulerødder i skiver. Steg i en stor gryde i lidt kokosolie og karry i ca 2 min.

2

Tilsæt vand og boullion, blomkål i små buketter, squash og peberfrugt skåret i tern og lad det simre i 5 min..

3

Tilsæt 1 dåse tomatpure, rød karry paste, kokosmælk og peanut butter.

4

Lad retten simre i ca. 15 min og smag til med evt mere karry eller curry paste.

5

Server med eksempelvis quinoa, tørristede cashewnødder og frisk koriander

Vegetarisk panang curry med peanut butter 4
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments