🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Vegetarisk panang curry med peanut butter

Jojo, den er god nok. Det har lykkedes mig at snige peanut butter ned i endnu en lækker gryderet 😉 Fordi, hvorfor ikke, hvis man kan slippe afsted med det? Haha.

Måske kender du allerede panang curry fra menukortet hos din lokale thai pusher? Ellers så synes jeg, du skal få retten prøvet med det vuns 😉 Det er en curry-ret lavet på kokosmælk og peanut butter som tilføjer en ekstra cremet konsistens. Her har jeg lavet en vegetar version, men retten smager også rigtig godt med kylling i, så det kan du bare tilføje, hvis du har lyst.

Vegetar panang curry med peanut butter

Jeg har puttet blomkål, squash, peberfrugter og gulerødder i, men du kan også sagtens eksperimentere med andre grønsager. Tror også det kunne være lækkert med eksempelvis broccoli, svampe og minimajs.

Jeg serverede retten (det lyder så fint. Det var jo egentligt bare aftensmad til Tais og jeg) med quinoa og ristede cashewnødder, men man kan også vælge blomkålsris eller brune ris…. Eller helt normale hvide ris, hvis man er så fræk 😉

Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry med peanut butter

Reklamelinks er markeret med*

Vegetar panang curry
5 fra 2 stemmer

Vegetarisk panang curry med peanut butter

Vegetarisk panang curry med peanut butter, blomkål, squash, gulerødder og peberfrugt. Nem og sund aftensmad, som smager fantastisk.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser 

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 2 tsk karry
 • 2 dl vand
 • 1 tsk grøntsagsboullion
 • Kokosolie til at stege i
 • 1 blomkål
 • ½ squash
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 dåse tomatpure (140g)
 • 3 tsk rød karry paste
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 spsk peanut butter (jeg brugte crunchy.)

Tilberedelse

 • Hak løg, hvidløg og skær gulerødder i skiver. Steg i en stor gryde i lidt kokosolie og karry i ca 2 min.
  1 løg,2 fed hvidløg,2 gulerødder,Kokosolie til at stege i,2 tsk karry
 • Tilsæt vand og boullion, blomkål i små buketter, squash og peberfrugt skåret i tern og lad det simre i 5 min..
  2 dl vand,1 tsk grøntsagsboullion,1 blomkål,½ squash,1 rød peberfrugt
 • Tilsæt 1 dåse tomatpure, rød karry paste, kokosmælk og peanut butter.
  1 dåse tomatpure,3 tsk rød karry paste,1 dåse kokosmælk,2 spsk peanut butter
 • Lad retten simre i ca. 15 min og smag til med evt mere karry eller curry paste.
 • Server med eksempelvis quinoa, tørristede cashewnødder og frisk koriander

Noter

Server eksempelvis med quinoa, ristede cashewnødder og frisk koriander.
 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Tjek også min kategori med vegetariske gryderetter, hvor jeg har samlet alle mine favoritter.

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments