Annonce

Vegetarisk panang curry med peanut butter

Jojo, den er god nok. Det har lykkedes mig at snige peanut butter ned i endnu en lækker gryderet 😉 Fordi, hvorfor ikke, hvis man kan slippe afsted med det? Haha.

Måske kender du allerede panang curry fra menukortet hos din lokale thai pusher? Ellers så synes jeg, du skal få retten prøvet med det vuns 😉 Det er en curry-ret lavet på kokosmælk og peanut butter som tilføjer en ekstra cremet konsistens. Her har jeg lavet en vegetar version, men retten smager også rigtig godt med kylling i, så det kan du bare tilføje, hvis du har lyst.

Vegetar panang curry med peanut butter

Jeg har puttet blomkål, squash, peberfrugter og gulerødder i, men du kan også sagtens eksperimentere med andre grønsager. Tror også det kunne være lækkert med eksempelvis broccoli, svampe og minimajs.

Jeg serverede retten (det lyder så fint. Det var jo egentligt bare aftensmad til Tais og jeg) med quinoa og ristede cashewnødder, men man kan også vælge blomkålsris eller brune ris…. Eller helt normale hvide ris, hvis man er så fræk 😉

Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry med peanut butter
Vegetar panang curry

Vegetarisk panang curry med peanut butter

Vegetarisk panang curry med peanut butter, blomkål, squash, gulerødder og peberfrugt. Nem og sund aftensmad, som smager fantastisk.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk karry
  • 2 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsboullion
  • Kokosolie til at stege i
  • 1 blomkål
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse tomatpure (140g)
  • 3 tsk rød karry paste
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk peanut butter (jeg brugte crunchy.)

Tilberedelse

  • Hak løg, hvidløg og skær gulerødder i skiver. Steg i en stor gryde i lidt kokosolie og karry i ca 2 min.
    1 løg, 2 fed hvidløg, 2 gulerødder, Kokosolie til at stege i, 2 tsk karry
  • Tilsæt vand og boullion, blomkål i små buketter, squash og peberfrugt skåret i tern og lad det simre i 5 min..
    2 dl vand, 1 tsk grøntsagsboullion, 1 blomkål, ½ squash, 1 rød peberfrugt
  • Tilsæt 1 dåse tomatpure, rød karry paste, kokosmælk og peanut butter.
    1 dåse tomatpure, 3 tsk rød karry paste, 1 dåse kokosmælk, 2 spsk peanut butter
  • Lad retten simre i ca. 15 min og smag til med evt mere karry eller curry paste.
  • Server med eksempelvis quinoa, tørristede cashewnødder og frisk koriander

Noter

Server eksempelvis med quinoa, ristede cashewnødder og frisk koriander.
 
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments