Quantcast
25. september 2018

Kikærte bolo med gulerodsspaghetti

Hvem elsker ikke en god omgang bolo? I do! Men efter vi er begyndt at spise overvejende vegetarisk, har jeg skruet gevaldigt ned for især oksekødet i min kost, og det er derfor nu meget sjældent, at jeg laver den helt klassiske slags. I stedet eksperimenterer jeg med andre skønne og grønne alternativer og det er slet ikke værst.

Jeg har flere gange erstattet oksekødet med røde linser, hvilket også kan anbefales, men for nyligt eksperimenterede jeg med ristede kikærter og det blev bare såååå lækkert.

Kikærte bolo med gulerodsspaghetti

Jeg serverede sovsen ovenpå en omgang gulerodsbånd, men man kan selvfølgelig bare spise almindelige pasta til eller vælge at blande.

Mangler du inspiration til vegetarisk aftensmad? Så tjek også mine opskrifter på:

Cremet dahl med kokosmælk

Vegetarisk curry med kartofler og ærter 

Vegetarisk one pot pasta

Vegetarisk kikærte bolo
Vegetarisk kikærte bolo
Vegetarisk kikærte bolo
Vegetarisk kikærte bolo

Kikærte bolo med gulerodsspaghetti

En lækker vegetarisk kikærte bolo med sprøde kikærter og masser af smag. Her serveret med gulerodsspaghetti.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 dåser kikærter
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 mellemstort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk bouillon
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 dl vand

Til gulerodsspaghetti:

  • 500 g gulerødder
  • Evt fuldkornsspaghetti

Tilberedelse

  • Først skal kikærterne i ovnen, så de kan blive sprøde. Si vandet fra og dup dem tørre med noget køkkenrulle.
  • Fordel dem på en bageplade og drys med olivenolie, havsalt og gurkemeje. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min eller til de er blevet sprøde.
  • Imens de hygger i ovnen kan du gå igang med sovsen. Hak løg og hvidløg og svits i en stor gryde. Tilsæt hakket peberfrugt og steg i et par minutter. Tilsæt da krydderier, tomatpure, bouillon, hakkede tomater og vand. Lad retten simre i ca. 15-20 min og smag til med salt og peber.
  • Når sovsen er sat over er det tid til at lave spaghetti. Jeg lavede mine med en kartoffelskræller, men du kan også bare rive dem på et rivejern. Så får de dog ikke spaghetti strukturen.
  • Hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 min.
  • Når sovs og kikærter er færdigt blandes det sammen. Jeg blandede kun halvdelen af kikærterne i og dryssede resten ovenpå.
  • Server evt. retten med ekstra fuldkornspasta for en mere mættende ret. Jeg dryssede desuden med frisk persille og revet parmesan.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments