Cookie dough lavet på blandt andet kikærter, havregryn, peanutbutter og chokoladeknapper. En sund(ere) snack, som er nem at lave.
Her er en opskrift på en sund cookie dough med kikærter, som ikke skal bages. Og ja, du læste rigtigt – kikærter! Men jeg lover dig, at du ikke kan smage dem. De er bare med til at give den ønskede konsistens og så tilføre en masse gode proteiner.
Tjek også denne opskrift på dadelkugler med kikærter, som også smager himmelsk.
Rå cookie dough med kikærter
Du kender måske situationen. Du har lovet at bage cookies, og det går også rigtig godt, indtil du kigger ned i skålen og må konstatere, at dejen på mystisk vis er skrumpet. Den er simpelthen væk! Tilbage i skålen ligger nogle sørgelige rester, som det grådige cookie dough monster har efterladt. Eller var det måske dig, der havde lidt svært ved at stoppe med at ’smage til’? Sådan har jeg det i hvert fald, når jeg står med en rå cookie dej! For den smager simpelthen så godt, at det næsten er synd at bage dejen. Men oftest, så er der jo nogen i den anden ende, som ligesom forventer færdige cookies, og så kan man ikke så godt pege på sin mave og give cookie monsteret skylden…. Så hvis du kunne nikke genkendende til det, så er denne opskrift på cookie dough med kikærter lige noget for dig 🙂
Hvor længe kan cookie dough med kikærter holde sig?
Sådan en portion her kan holde sig i op til ca. 3-4 dages tid på køl. Man skal være opmærksom på, at den kan få en lidt hård hinde på toppen, hvis man ikke har gemt i en lufttæt beholder. Har den fået det, så kan man enten lige pille den af eller bare blande det hele godt sammen.
Sådan kan du også bruge rå cookie dough med kikærter
Den oplagte måde at spise denne cookie dough er selvfølgelig med en ske. Du kan eksempelvis portionsanrette den i små glas og tage dem med på tur. Det er en perfekt snack at have med på picnic eller lignende.
- Du kan også bruge den som drys på en smoothie bowl eller bananis.
- Du kan trille dejen til små kugler og dyppe dem i smeltet chokolade.
Og så får jeg lige tanken, at man måske kan bage ‘dejen’, men jeg har aldrig prøvet det.
Find opskriften på cookie dough med kikærter her:
Reklamelinks er markeret med*
Rå cookie dough med kikærter
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 spsk havregryn
- 1 dåse kikærter (drænet vægt 240 g )
- 1 tsk vaniliepaste
- 2 spsk agavesirup
- 1 spsk peanutbutter (gerne creamy)
- 2 spsk havremælk
- 1 dl chokoladeknapper
- 1 knivspids salt
Tilberedelse
- Start med at blende havregrynene i en food processer. Konsistensen skal helst være mel-agtig, men det er fint, hvis du ikke kan få helt den konsistens. Det er svært, når man blender så lille en mængde.3 spsk havregryn
- Dræn kikærter for vand og skyld dem grundigt i en finmasket si. Hæld dem i blenderen sammen med vaniliepaste, agavesirup, peanutbutter, havremælk og salt.1 dåse kikærter,1 tsk vaniliepaste,2 spsk agavesirup,1 spsk peanutbutter,2 spsk havremælk,1 knivspids salt
- Blend til konsistensen bliver flydende.
- Rør chokoladeknapper i med en ske og voila, så har du en sund og rå cookie dough, som må spises direkte fra skålen.1 dl chokoladeknapper
Noter
Sundere snacks med bælgfrugter
Jeg ved godt, at det kan lyde specielt med kikærter i en cookie dough, men bælgfrugter fungerer overraskende godt i sundere snacks. De gør noget godt for konsistensen, og så giver de en god mæthedsfornemmelse. Her på bloggen kan du eksempelvis også finde:
Tjek også min kategori med flere sundere søde snacks her.