


Du kender måske situationen. Du har lovet at bage cookies, og det går også rigtig godt, indtil du kigger ned i skålen og må konstatere, at cookie doughen på mystisk vis er skrumpet. Den er simpelthen væk! Og tilbage i skålen ligger nogle sørgelige rester, som det grådige cookie dough monster har efterladt. Eller var det måske dig, der havde lidt svært ved at stoppe med at ’smage til’? Sådan har jeg det i hvert fald, når jeg står med en rå cookie dej! For den smager simpelthen så godt, at det næsten er synd at bage dejen. Men oftest, så er der jo nogen i den anden ende, som ligesom forventer færdige cookies, og så kan man ikke så godt pege på sin mave og give cookie monsteret skylden….
Rå cookie dough med kikærter: Sund, lækker og nem at lave.
Her er en opskrift på en sund cookie dough lavet på kikærter, som ikke skal bages. Og ja, du læste rigtigt – kikærter! Men jeg lover dig, at du ikke kan smage dem. De er bare med til at give den ønskede konsistens og så tilføre en masse gode proteiner. Så denne dessert/snack kan du spise HELT uden dårlig samvittighed 😉

Rå cookie dough med kikærter
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- ½ tsk. vaniliepulver
- 2 spsk. agavesirup
- 1 spsk. tahin
- 2 spsk. kokos-rismælk (man kan også sagtens bruge en anden slags mælk)
- 1 dl. chokoladeknapper
- 1 knivspids salt
Tilberedelse
- Dræn kikærter for vand og bland dem med vaniliepulver, agavesirup, tahin, kokos-rsismælk og salt.
- Blend til konsistensen bliver flydende.
- Rør chokoladeknapper i med en ske og voila, så har du en sund og rå cookie dough, som må spises direkte fra skålen.