16. september 2020

Sunde romkugler med sorte bønner

Det lyder måske lidt underligt at putte sorte bønner i romkugler, men de her sunde romkugler med sorte bønner SKAL du bare give en chance. I hvert fald, hvis du godt kan lide romkugler 😉 Bønnerne er med til at give den der lækre svampede konsistens, og man smager dem slet ikke. Plus en masse proteiner, og det er jo heller ikke værst. Romkuglerne her er desuden sukkerfri, men det lægger du heller ikke rigtig mærke til, da de er sødet med dadler i stedet for raffineret sukker.

Nemme romkugler med sorte bønner

De minder meget om andre dadelkugler, men disse har også fået et skvæt rom essens, hvilket er det der giver dem ‘romkugle smagen’. Jeg bliver altid meget populær herhjemme, når jeg laver dem. Især Tais kan slet ikke holde sig væk, når jeg har sat en tallerken på køl 😀 De kan iøvrigt holde sig i flere dage, hvis du opbevarer dem på køl, så du kan sagtens lave en stor portion.

Her har jeg rullet med i festligt krymmel og kokos. Du kan også rulle dem i eksempelvis kakaopulver, tørrede frugt eller helt lade være. Derudover har jeg serveret dem i en lille æggebakke, hvilket vil se super cute ud på et påskebord eksempelvis 🙂

sunde romkugler med sorte bønner

Andre sunde snacks

Leder du efter inspiration til flere sunde dadelkugler, så er her tre opskrifter, som vi også er meget glade for herhjemme. Især den første, som er lavet på kikærter og giver en mere fast konsistens.

Dadelkugler med chokolade og kikærter 

Sunde snickers kugler 

sunde romkugler med sorte bønner
sunde romkugler med sorte bønner
sunde romkugler med sorte bønner

Sunde romkugler med sorte bønner

Ingen der smager de her romkugler, vil kunne gætte, at der er en hel dåse sorte bønner i. De er både super sunde og smager virkelig godt.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk
Forberedelse5 min
Tilberedelse40 min
I alt45 min

Ingredienser

  • 1 dl blendede havregryn
  • 230 g dadler (med sten)
  • 230 g sorte bønner (svarer til en lille karton uden vand)
  • 5 spsk kakao
  • 4 tsk rom essens
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • Fjern stenene fra dadlerne og bland nu alle ingredienserne.
  • Nu skal dejen blendes. Du kan enten bruge en stavblender eller en food processor.
  • Form kuglerne og tril dem i enten kokos eller krymmel. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du riste kokosflagerne på en pande først. Obs, hvis du bruger krymmel skal de spises samme dag.
  • Sæt på køl i minimum 1/2 times tid.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments