21. maj 2021

Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj

Nem opskrift på hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj

Hvis du tænker, at hjemmelavet syltetøj er svært at lave, så har jeg en god nyhed. Det er det virkelig ikke! Det er super nemt, men emmer af overskud og hygge på et morgenbord. Det gode er også, at du ved lige præcis, hvad der er i af ingredienser, så du slipper for alle mulige underlige tilsætningsstoffer.

Tjek også mine andre opskrifter på syltetøj lige her. Du kan lave syltetøj af alle mulige frugter og blande dem på kryds og tværs.

Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj holdbarhed

Når man laver hjemmelavet syltetøj er det vigtigt, at man får rengjort råvarerne godt og grundigt, så der ikke sidder skidt på dem. Det samme gælder det eller de glas, man bruger. Først er det vigtigt, at man vasker glasset grundigt med opvaskemiddel og bagefter skal det overhældes med kogende vand og så lufttørre med bunden op af på et viskestykke.

Hvis du gør dette, vil din hjemmelavede syltetøj nok kunne holde sig i nogle uger på køl. Men altid se på den og duft til den. Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden, så kan du skylde glasset i atamon. Jeg har dog ikke oplevet, at det var nødvendigt.

Opskrifter med jordbær og rabarber

Hvis du er lige så vild med både jordbær og rabarber, som jeg er, så kommer her nogle af mine bedste opskrifter. Først tre med jordbær og så tre med rabarber.

Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj
Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj

Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj

Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj er overraskende nemt at lave og smager himmelsk på en friskbagt bolle eller i en pandekage.
No ratings yet
Antal: 1 Glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 350 g rabarber
  • 300 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)

Tilberedelse

  • Vask rabarber og jordbær grundigt.
  • Fjern toppen fra hvert jordbær og skær i kvarte. Skær rabarberstængerne i skiver á ca. 1-2 cm. Hæld det hele i en gryde.
  • Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud med en kniv. Bland kornene med med noget af sukkeret, så vaniljekornene ikke klumper sammen.
  • Put det i gryden sammen med sukker og de tomme vaniljestænger.
  • Kog det op og lad det småsimre i ca 15 minutter.
  • Hæld i skoldede glas, der kan lukkes tæt.

Noter

Mængde: Et stort glas eller to af dem på billedet her.
Opbevares på køl, hvor de kan holde 1-2 uger. Hvis du vil forlænge holdbarheden, kan du skylde glasset/glassene med atamon først. 

Hjemmelavet jordbær/rabarber syltetøj i værtindegave

Hjemmelavet syltetøj af alle smagsvarianter er oplagte at give i gave/værtindegave. Hvis du alligevel skal i gang med en portion, så kan du jo overveje, om noget af det skal foræres væk i et sødt glas. Du kan evt pynte det med et stoflåg, et bånd og en sød hilsen.

Jeg er stor fan af spiselige gaver, som du jo nok ved, så jeg skal helt sikkert forære nogle glas væk ved lejlighed. Måske med nogle friskbagte boller eller en pandekage færdigblanding ved siden af.

Du kan se alle mine opskrifter på hjemmelave værtindegaver her.

Forskellen på syltetøj og marmelade

Jeg må ærligt indrømme, at jeg altid har vekslet mellem at bruge ordene ‘syltetøj’ og ‘marmelade’ uden egenligt at kende forskellen. Nu har jeg Googlet og der ér faktisk forskel. Syltetøj er frugt som er blevet kogt sammen med en sukkerlage, hvilket er det, jeg har gjort i denne opskrift. Marmelade derimod er udkogt frugt, hvor der evt tilsættes pektin og det har en tykkere konsistens. Ja, så blev man lige det klogere.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments