1. juli 2019

Klassisk rabarbercrumble (med masser af crumble)

rabarbercrumble med masser af crumble

Jeg elsker denne her rabarbercrumble kage. Den smager af sommer og har en helt perfekt balance mellem syrligt og sødt. Denne her version er med lidt citronskal, som passer rigtig godt med rabarbersmagen.

Spis den som den er. Lun eller kold og server evt med:
Creme Fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Den perfekte rabarbercrumble

Det vigtigste for mig ved sådan en her sag er den helt rigtige fordeling af rabarber og crumble. Man skal aldrig være nærig med crumble! 😉 Og denne her har masser af crumble! Derudover så er det også citrontwistet, der gør den ekstra lækker. Selve rabarberdelen er nemlig ret sød på grund af sukkeret, så lidt revet citronskal gør underværker.

Se også min opskrift på Brombær crumble uden sukker.

rabarbercrumble med masser af crumble
rabarbercrumble med masser af crumble

Andre lækkerier

Man kan aldrig få for mange opskrifter på lækkerier og her er fire opskrifter, som alle gør sig godt på en forårsdag. Det er lidt en blandet landhandel, så der er noget at vælge imellem 🙂

Drømmekagemuffins med ekstra topping 

Alkoholfrie mojito is 

Nemme brownie cookies

Chokolademuffins med sorte bønner og peanutbutter topping 

rabarbercrumble med masser af crumble
rabarbercrumble med masser af crumble

Opskrift på klassisk rabarbercrumble

Print Recipe
Serves: ca 4-6

Ingredients

  • 500 g rabarber (svarer til ca 8 stilke, afhængigt af størrelsen dog)
  • Skallen fra 1/2 øko citron
  • 2 dl sukker
  • 135 g koldt smør
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 spsk vaniljesukker

Instructions

1

Skær enderne af rabarberen og skær dem i små tern på ca. 1 cm.

2

Læg dem i et fad (jeg brugte et klassisk tærtefad) og drys med sukker og citronskal.

3

Nu skal der laves crumble. Skær smørret i tern og bland mel, havregryn og vaniljesukker med fingrene, så det får en smuldrende konsistens.

4

Fordel det ud over rabarberne og drys med crumble.

5

Bag ved 180 grader (varmluft) i ca 40 min.

Klassisk rabarbercrumble (med masser af crumble) 5
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments