Annonce

Hjemmelavet pandekagemix

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift på hjemmelavet pandekagemix med jer. Det er en super sød idé til en gave, som er nem og billig at lave, og som emmer af betænksomhed. Jeg elsker spiselige gaver og jeg har et helt arkiv med opskrifter på gaver, som man kan forære væk.

Min opskrift på pandekagemix er en lidt speciel opskrift. Først får du opskriften på, hvordan du laver selve pandekagemixen. Ligesom når du køber en færdigblanding i supermarkedet, men bare hjemmelavet. Derudover får du selvfølgelig også instruktioner til, hvordan modtageren af gaven kan trylle glasset om til de lækreste tynde og sprøde pandekager.

hjemmelavet pandekagemix

Opskrift på pandekagemix

Det er overraskende nemt at lave sin egen pandekagemix og du har sikkert allerede de fleste af ingredienserne derhjemme. Du blander bare de klassiske tørre ingredienser til pandekager og hælder dem i en lufttæt beholder (har forklaret det mere præcist i selve opskriften).

Modtageren af gaven skal kun tilsætte mælk og æg, og så har man en lækker pandekagedej. Er det ikke bare nemt? Jeg synes selv, at det er en virkelig sød gave. Måske til nogle nybagte forældre eller en housewarming gave. Eller måske bare, når du besøger en veninde.

Nede i selve opskriften har jeg skrevet, hvilke instruktioner du skal skrive på gaven, så modtageren ved, hvad han eller hun skal gøre med færdigblandingen. Du kan sagtens bruge dine egne ord, men bare du får instruktionerne med.

Hvis du også er vild med færdigblandingskonceptet, så har jeg en opskrift på en hjemmelavet knækbrøds færdigblanding her.

hjemmelavet pandekagemiks
klassiske pandekager

Klassiske, tynde og sprøde pandekager

Jeg har testet denne her opskrift mange gange, for det er jo vigtigt at pandekagerne bliver helt perfekte, når man bager dem. I denne opskrift er der lidt kardemomme i, som jeg personligt synes er rigtig lækkert, men jeg ved af erfaring, at kardemomme i pandekager kan skille vandene, så det kan sagtens udelades, hvis du ikke er fan.

Men ellers så giver færdigblandingen nogle meget klassiske og velduftende pandekager. Tynde, sprøde og så dufter de skønt af vanilje.

hjemmelavet pandekagemix

Hjemmelavet pandekagemix

Til denne pandekagemix skal du bruge et glas, der kan indeholde minimum 350 ml. Modtageren skal bare tilsætte mælk og æg og så er der klassiske tynde og sprøde pandekager.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas (giver 7 pandekager)
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Ingredienser til selve pandekagemixen

 • 150 g hvedemel
 • 2 tsk vaniljesukker
 • ½ tsk kardemomme
 • 2 tsk sukker
 • 1 nip salt

Ingredienser som skal bruges, når man vil bage pandekagerne

 • 3 dl mælk
 • 4 æg

Tilberedelse

Sådan laver du gaven:

 • Bland mel hvedemel, vaniljesukker, kardemomme, sukker og salt i en skål og bland det sammen. Hæld det i en beholder, som kan lukkes tæt. Den skal minimum kunne indeholde 350 ml.
 • Skriv nedestående på ex en seddel/et manilamærke, som du binder på gaven.

Til modtageren af gaven:

 • Tøm glasset i en stor skål og tilsæt 3 dl mælk. Pisk til der ikke er nogle klumper.
 • Tilføj 4 æg og pisk. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
 • Nu er pandekagedejen klar. Den rækker til 7 pandekager.

Noter

Du også bruge: 
En beholder som kan indeholde minimum 350 ml. 
Et manilamærke eller en anden etikette af en art, hvor du skriver instrukserne på til modtageren af gaven. 

Hvor længe kan en pandekagemix holde sig?

Det er et godt spørgsmål, som jeg synes det er lidt svært at svare på. Det kommer jo meget an på de ingredienser, som du putter i glasset og holdebarheden på dem. Derudover kommer det også an på, om du har valgt et glas, som kan lukkes tæt, og om du fik det rengjort godt inden du fyldte det. Et konservativt bud vil være 4-6 uger, men jeg tror også sagtens at sådan en blanding kan holde længere. Duft til den og kig på den 🙂

Nem pangekagemix

Giv gaven sammen med:

Der findes mange forskellige toppings, som er gode på pandekager, så hvad med at give pandekagemixen sammen med et glas hjemmelavet syltetøj eller lemon curd?

pandekager

Jeg håber, du kunne bruge opskriften, og er blevet inspireret til at lave og give en hjemmelavet gave væk. Tag min endelig på Instagram, hvis du kaster dig ud i at lave din egen pandekagemix 🙂

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments