24. april 2016

Bananpandekager med hytteost og havregryn

Denne her opskrift på bananpandekager med hytteost og havregryn er nok min absolut yndlings opskrift, når det kommer til bananpandekager. Jeg kan da også rigtig godt lide den klassiske variant, men denne her version er med revet citronskal og blå birkes og det er en fuldstændig fantastisk kombination sammen med det søde fra bananen.

Hvis du skal holde en morgenmad for veninderne eller brunch, så er de her pandekager virkelig et hit. Det er slet ikke til at forstå, at de ikke indeholder raffineret sukker. Jeg har lavet dem flere gange. og de bliver altid rost. Iøvrigt har jeg en kategori herinde, som er dedikeret til brunch ideer, så dem kan du tjekke ud her.

Bananpandekager med hytteost og havregryn

Bananpandekager uden sukker

Disse bananpandekager med hytteost og havregryn er helt uden raffineret sukker. De bliver sødet med banan, så hvis du har en banan, som er ved at være overmoden, så vil den være helt perfekt til disse bananpandekager.

De smager godt både kolde og varme, så du kan sagtens lave en dobbelt portion og gemme nogle til dagen efter. Hvis de ikke bliver spist, så kan du også fryse dem, og så varme dem i ovnen, når du skal bruge dem.

Bananpandekager med hytteost og havregryn
Bananpandekager med hytteost og havregryn

Bananpandekager med hytteost, citron og blå birkes

Disse bananpandekager skiller sig ud fra mange andre bananpandekageopskrifter, da de også indeholder hytteost. Hytteost er et friskmælksprodukt, som har en meget mild smag og et højt indhold af protein. Det er med til at gøre pandekagerne mere svampede i konsistensen. Du kan læse mere om hytteost her, hvis du har lyst.

Er du ikke fan, så kan pandekagerne også laves uden hytteost. Så kan du evt. putte et ekstra æg i.

Bananpandekager med hytteost og havregryn

Opskrift på bananpandekager med hytteost og havregryn

Bananpandekager med hytteost og havregryn

Bananpandekager med hytteost og havregryn

Disse bananpandekager med hytteost og havregryn smager meget mere syndigt end de er. De er uden raffineret sukker og har et højt proteinindhold.
5 fra 1 stemme
Antal: 5 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 spsk hytteost
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 stk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 øko citron, skallen
  • 2 tsk blå birkes
  • Kokosolie til at stege i (alternativt kan man også stege i smør eller en smagsneutral olie)

Tilberedelse

  • Put bananen, hytteost, æg og havregryn i en food processor eller blend med en stavblender.
  • Tilsæt citronskal og birkes og rør rundt.
  • Steg pandekagerne i kokosolie i et par minutter på hver side eller til de er helt gennemstegte. Jeg bruger ca 1- 1 1/2 spsk dej pr. pandekage.
Bananpandekager med hytteost og havregryn

Opskrifter på sunde pandekager

Jeg er vild med pandekager og heldigvis er det ingen sag at lave sundere variationer. Altså, misforstå mig ikke, jeg ELSKER helt klassiske pandekager. Men er du på jagt efter pandekager uden raffineret sukker, så er her tre opskrifter, som jeg kan anbefale 🙂

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments