Annonce

Sunde bananpandekager med havregryn

Jeg har spist sunde bananpandekager i mange, mange år efterhånden. Også længe før jeg fik børn og jeg boede alene. Hvis jeg laver dem nu, så skal jeg lave rigtig mange, hvis jeg selv vil have nogle også 😉 Sidst jeg lavede en portion efter denne opskrift, spiste min datter på 3 år seks stk i rap. De består hovedsageligt af banan, havregryn og æg, så de udgør jo heldigvis et ganske fornuftigt mellemmåltid.

Det er også egnede til morgenmad, og hvis du alligevel er igang med en lækker omgang morgenmad, så kan du også tjekke min kategori med brunch ideer. De kunne være lækre med noget jordbærmarmelade til eller jordbærsirup.

Elsker du pandekager, så har jeg endnu flere opskrifter her.

opskrift på bananpandekager

Opskrift på sunde bananpandekager

Bananpandekager er ultra nemme at lave, og så er de oplagte, hvis du har nogle bananer på lager, som er ved at blive for gamle. De må gerne være lidt overmodne, da det er bananerne, der bidrager til sødmen i denne opskrift.

De smager både godt lune fra panden, men også kolde. Derfor er de også rigtig gode til madpakken. Man kan evt. smøre et lag peanutbutter i mellem og klappe dem sammen, som en slags mini-sandwich.

sunde bananpandekager med havregryn

Sunde bananpandekager med havregryn

Sunde bananpandekager uden mel og tilsat sukker. De smager godt både varme og kolde og udgør et super mellemmåltid. Også egnede til små børn.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt2 min

Ingredienser

 • 2 store bananer
 • 2 æg
 • 1 ½ dl havregryn
 • ½ tsk kanel
 • 1 knivspids salt
 • 1 tsk bagepulver
 • kokosolie eller smør til at stege i
 • Evt. lidt kardemomme eller vaniljepulver

Tilberedelse

 • Blend først havregryn i en food processor. Tilsæt så bananer, æg, kanel og og blend til dejen bliver flydende. Si bagepulver i og rør rundt.
 • Pandekagerne steges i kokosolie i ca. 3 minutter på hver side. Der kan være 3 på en pande af gangen og jeg bruger ca. 1/2 dl pr. pandekage.

Køkkenudstyr

 • food processor

Noter

Har du ikke en food processor kan du også sagtens mose bananerne med en gaffel og så bare blande alle ingredienserne i en skål og så mose det hele rundt med en hånd. 
Konsistensen bliver mere chunky og grov, men det har helt sikkert også sin charme. 

Topping til sunde bananpandekager med havregryn

Man kan sagtens bare spise bananpandekagerne som de er, men man kan også pynte og drysse med alt muligt lækker, som gør dem ekstra luksuriøse. Her har jeg drysset med blåbær, en klat græsk yoghurt og flydende honning. Det er virkelig en lækker kombination, som kan anbefales.
Men ellers så kan man eksempelvis toppe med:

– Diverse bær og frugter
– Sirupper
– hakket chokolade
– Skyr med vanilje

sunde bananpandekager med havregryn
bananpandekager
babyvenlige bananpandekager
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments