Quantcast
30. juni 2020

Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup

Jordbærsæsonen er i fuld gang og hvis du har det ligesom mig, så kan du slet ikke få nok. Jeg elsker, elsker, elsker jordbær. Bare som de er, i en jordbærtærte eller som her, kogt ind til en lækker sirup.

Det er også den sødeste idé til en sommerlig hjemmelavet værtindegave. Siruppen kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Ovenpå pandekager, vafler, i milkshakes, smoothies, oven på yoghurt eller skyr. Du kan sågar blande den op med vand og lave saftevand.

Hvis du vil servere en virkelig nem, men super lækker dessert, så drys den over en god vaniljeis. Simpelt, men åh så lækkert og sommerligt.

hjemmelavet værtindegave jordbærsirup

Sød hjemmelavet værtindegave

Jordbærsirup er virkelig nemt at lave selv. Du putter bare ingredienserne i en stor gryde, venter og så sier du saften fra. Voila. Hæld det i et lille glas (måske et der engang var pesto i) og bind et bånd om, så har du en rigtig sød hjemmelavet værtindegave.

Læs min guide til, hvordan du får etiketter af gamle madglas af her

Hvis du leder efter inspiration til flere værtindegaver, så tjek også mine opskrifter på: Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og  hjemmelavet rabarbersaft.

hjemmelavet værtindegave jordbærsirup
hjemmelavet værtindegave jordbærsirup
jorbærsirup hjemmelavet værtindegave

Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup

Denne jordbærsirup smager af sommer og kan bruges til alverdens ting. Den er blandt andet rigtig lækker oven på friskbagte pandekager!
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt21 min

Ingredienser

  • 350 g jordbær (gerne nogle der er meget modne)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 80 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk citronsaft

Tilberedelse

  • Fjern toppen fra alle jordbær og skyld dem grundigt. Skær dem derefter i kvarte.
  • Hæld så alle ingredienser i en stor gryde og lad det simre i ca 10-15 minutter så jordbærrene bliver smattede.
  • Pres al væsken fra i en finmasket si ned i en skål. Mos jordbærrene, så du får det hele med.
  • Hæld så derefter saften tilbage i gryden og bring den i kog i ca 5 minutter. Alt efter hvor tyk du ønsker konsistensen. Vær opmærksom på, at den sætter sig en smule mere efter den er kølet af.
  • Hæld den på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.
  • Siruppen kan holde sig i op til flere uger. Alt afhængigt af, hvor godt du har rengjort dine jordbær og om du har skoldet opbevaringsglasset.

Noter

Opskriften her giver til ca 1 1/2 dl sirup.

Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup 1
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments