Bæredygtig livsstil/ Bolig/ DIY

Genbrug: Det kan du bruge gamle syltetøjsglas til

gamle syltetøjsglas

Stoooop! Det der tomme glas fra pizzasovsen eller marmeladen, du har tænkt dig at smide ud. Prøv lige at læs med, før du gør det. Måske du kan genbruge det igen i stedet for at erklære det skrald 🙂

Som du jo (måske) ved, er jeg i gang med at skære ned på mit forbrug af plastik og andet miljøskadende materiale, og især i køkkenet er der mange steder, jeg kan tage fat. Sølvpapiret er blevet byttet ud og nu har jeg kastet mig over at udnytte alle de glas, vi automatisk spiser os igennem. Tomme glas fra oliven, syltetøj, syltede agurker osv.

De er nemlig rigtig gode at bruge til madopbevaring i stedet for diverse plastikbøtter, som ofte er fyldte med bpa og hormonforstyrrende stoffer.

gamle syltetøjsglas

Fjern mærkaterne

Før du kan genbruge dem, skal du have mærkaterne af. De to glas på billedet har ligget i blød natten over i noget kogende vand med noget opvaskemiddel i. Dagen efter kunne jeg let skrabe klistermærkerne af. Skulle det drille, så har jeg læst, at man kan gnubbe med eddike, hvis der skulle sidde noget genstridigt klister tilbage.

Her har jeg sat et oldschool dymo klistermærke på, så jeg ved, hvad der er i dem. Det er både praktisk, men det ser også super godt ud inde i køleskabet 🙂 Her har jeg gemt noget hummus og en rest hjemmelavet pesto. Hvis du inviterer til frokost, så ser det også rigtig godt ud at sætte dem på bordet.

Brug også glassene til:

Det er ikke kun opbevaring af mad de kan bruges til. De kan bruges til rigtig, rigtig mange ting.

Her er en liste med inspiration til nogle af de ting du kan bruge et tomt madglas til:

– Brug det til madpakken i stedet for en plastikbøtte. Fyld det med salat og andet godt. Hæld dressingen nederst og ryst, når du skal spise, så den fordeler sig.

– Brug det som en vase til grøftekantsbuketter. Fyld glasset med vand og friske blomster – måske nogle du selv har plukket i din have eller på en gåtur. Du kan evt. male glasset eller spraye det i en fin farve.

– Fyld det med hjemmelavet marmelade og bind en fin sløjfe omkring og forær det i gave til familie og venner. Der er intet bedre end en hjemmelavet gave.

– Brug det til at lave overnight oats i. Har du travlt om morgenen, kan du let putte låg på og tage morgenmaden med to go.

– Fyld det med linser, tørrede bønner, havregyn og andre tørre madvarer. Her er de store glas bedst. Det ser rigtig flot ud på køkkenhylderne og gør også, at du ikke glemmer linserne og bønnerne i skuffen.

– Brug det som drikkeglas. Det kan se rigtig fedt ud at servere en iskaffe eller cocktail i et gammel syltetøjsglas. Very hipster.

– Lav det om til en fyrfadsholder.

– Lav en sparebøsse/ønskebrønd og fyld den med guldmønter og småpenge. Hver gang du putter penge i, kommer du skridtet nærmere din drøm.

– Fyld det med søde ord og komplimenter til din kæreste eller veninde. Hvem vil ikke gerne trække et kompliment som det første om morgenen.

– Brug det til at have makeupbørste eller vatpinde i.

– Brug det til emballage til hjemmelavede bodyscrubs eller ansigtsmasker.

– Frys ting ned i det i stedet for fryseposer. Ja, man kan sagtens fryse gamle glas 🙂

Har du nogle andre gode ideer til, hvad man kan bruge gamle glas til? Så del dem gerne i kommetarfeltet 🙂 

gamle syltetøjsglas


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

4 Kommentarer

 • Reply
  Christine
  11. november 2019 at 16:04

  Hvordan rengører du glassene til brug af opbevaring af andet mad?
  Jeg skolder glas, men metal låg ved jeg ikke hvordan. For der er nogle gange farverester, som ikke er til at fjerne 😑
  Synes det er fedt, det du laver! Bliv ved med det.
  Mvh. Christine

  • Reply
   Katharina
   13. november 2019 at 10:12

   Jeg skolder også og nogle gange giver jeg dem også lige en tur i opvaskemaskinen. Synes ikke rigtig jeg kan genkende det med farverester, så det kan jeg desværre ikke svare på 🙁 Måske der bare er nogle typer glas, som ikke er så egnede…
   Og tusind tak! 🙂

   Kh Katharina

 • Reply
  Melisa
  15. juli 2018 at 20:52

  Mine venner bruger dem som drinksglas med låg til feks stranden, Kongens have eller parker. Altså de små af dem. Og så har de dem med når de handler i LØS på Vesterbro. Jeg er også begyndt at gemme dem til alt muligt

  • Reply
   Katharina
   16. juli 2018 at 8:45

   Fantastisk idé 😀 Og ja også helt perfekte, hvis man er så heldig at bo tæt på LØS. Tak for din kommentar <3

   Kh Katharina

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.