🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Sommerlig værtindegave: Hjemmelavet jordbærmarmelade

Jeg var så heldig, at min mor forærede mig to bakker lækre, danske, økologiske jordbær. Jeg fik hurtigt spist en stor skål, men kunne godt se, at jeg måtte finde på noget med resten, så derfor lavede jeg en portion jordbærsyltetøj. Det passede også perfekt med, at jeg skulle ses med en veninde næste dag og så havde jeg til en sød lille værtindegave. Jeg synes det er så hyggeligt at komme med lidt hjemmelavet 🙂 Især, når jeg sådan bliver inviteret til lækker morgenmad.

Nem hjemmelavet værtindegave

Det er virkelig, virkelig nemt at lave jordbærsyltetøj og det smager himmelsk. Smagen af sommer, kogt ind og hældt på glas 🙂 Personligt så spiser jeg det gerne på ristede boller (uden smør under! Det ved jeg kan dele vandene) eller oven på en ostemad. Nøj, det er lækkert at starte morgenen med en syltetøjsmad. Det gør sig selvfølgelig også rigtig godt på pandekager 😉

Hvis du også synes det er hyggeligt med hjemmelavede værtindegaver, så kan du også tjekke mine opskrifter på:

Jordbærsirup // Rabarbersaft // Hyldeblomstsaft med citron

Jordbærsyltetøj værtindegave

Sådan opbevarer du jordbærsyltetøj

Når det kommer til at lave jordbærsyltetøj, så er hygiejnen meget vigtig, da din syltetøj så vil holde sig længere. Du skal derfor sørge for at vaske jordbærrene ekstra grundigt og glasset som syltetøjet skal over i, skal også være vasket grundigt. Lige inden du hælder syltetøjet på glas, skal du lige give det en tur med noget kogende vand.

Hvis du har haft høj hygiejne, så burde dit jordbærsyltetøj kunne holde sig en måneds tid i køleskabet, vil jeg tro. Når det har været åbent, så knap så længe, men se på det og duft. Det er det høje sukkerindhold, der gør, at det holder længe.

Nu er der også ‘kun’ til et stort glas i denne opskrift, så det burde ikke være noget problem at få det spist 😉 Og hvis du alligevel tænker, at det skal kunne holde meget længere, så kan du evt skylde dit glas i atamon først.

Jordbærsyltetøj værtindegave
Jordbærsyltetøj værtindegave

Reklamelinks er markeret med*

Sommerlig værtindegave: Hjemmelavet jordbærmarmelade 1
5 fra 2 stemmer

Sommerlig værtindegave: Hjemmelavet jordbærmarmelade

Det er ultra nemt at lave sin egen jordbærmarmelade og jeg lover det smager bedre end købeversionen.
Antal: 1 stort glas

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

Tilberedelse

  • Rens jordbær grundigt og skær dem i kvarte.
  • Tilsæt jordbær, sukker og vanilje i gryden og lad det simre ved middelvarme i ca 25 minutter til bærrene er blevet bløde.
  • Brug en grydeske til at gøre stykkerne mindre, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
  • Hæld marmeladen på et skoldet glas (et glas du har skyllet med kogende vand). Det er vigtigt, at glasset er grundigt rengjort. Luk låget med det samme. Det er vigtigt at det er et låg, som lukker tæt.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments