Annonce

Sommerlig værtindegave: Hjemmelavet jordbærmarmelade

Jeg var så heldig, at min mor forærede mig to bakker lækre, danske, økologiske jordbær. Jeg fik hurtigt spist en stor skål, men kunne godt se, at jeg måtte finde på noget med resten, så derfor lavede jeg en portion jordbærsyltetøj. Det passede også perfekt med, at jeg skulle ses med en veninde næste dag og så havde jeg til en sød lille værtindegave. Jeg synes det er så hyggeligt at komme med lidt hjemmelavet 🙂 Især, når jeg sådan bliver inviteret til lækker morgenmad.

Nem hjemmelavet værtindegave

Det er virkelig, virkelig nemt at lave jordbærsyltetøj og det smager himmelsk. Smagen af sommer, kogt ind og hældt på glas 🙂 Personligt så spiser jeg det gerne på ristede boller (uden smør under! Det ved jeg kan dele vandene) eller oven på en ostemad. Nøj, det er lækkert at starte morgenen med en syltetøjsmad. Det gør sig selvfølgelig også rigtig godt på pandekager 😉

Hvis du også synes det er hyggeligt med hjemmelavede værtindegaver, så kan du også tjekke mine opskrifter på:

Jordbærsirup // Rabarbersaft // Hyldeblomstsaft med citron

Jordbærsyltetøj værtindegave

Sådan opbevarer du jordbærsyltetøj

Når det kommer til at lave jordbærsyltetøj, så er hygiejnen meget vigtig, da din syltetøj så vil holde sig længere. Du skal derfor sørge for at vaske jordbærrene ekstra grundigt og glasset som syltetøjet skal over i, skal også være vasket grundigt. Lige inden du hælder syltetøjet på glas, skal du lige give det en tur med noget kogende vand.

Hvis du har haft høj hygiejne, så burde dit jordbærsyltetøj kunne holde sig en måneds tid i køleskabet, vil jeg tro. Når det har været åbent, så knap så længe, men se på det og duft. Det er det høje sukkerindhold, der gør, at det holder længe.

Nu er der også ‘kun’ til et stort glas i denne opskrift, så det burde ikke være noget problem at få det spist 😉 Og hvis du alligevel tænker, at det skal kunne holde meget længere, så kan du evt skylde dit glas i atamon først.

Jordbærsyltetøj værtindegave
Jordbærsyltetøj værtindegave
Sommerlig værtindegave: Hjemmelavet jordbærmarmelade 1

Sommerlig værtindegave: Hjemmelavet jordbærmarmelade

Det er ultra nemt at lave sin egen jordbærmarmelade og jeg lover det smager bedre end købeversionen.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 stort glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt19 min

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver

Tilberedelse

  • Rens jordbær grundigt og skær dem i kvarte.
  • Tilsæt jordbær, sukker og vanilje i gryden og lad det simre ved middelvarme i ca 25 minutter til bærrene er blevet bløde.
  • Brug en grydeske til at gøre stykkerne mindre, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
  • Hæld marmeladen på et skoldet glas (et glas du har skyllet med kogende vand). Det er vigtigt, at glasset er grundigt rengjort. Luk låget med det samme. Det er vigtigt at det er et låg, som lukker tæt.
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments