marmelade og sirup/ Spiselige gaver

Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup

Jordbærsæsonen er i fuld gang og hvis du har det ligesom mig, så kan du slet ikke få nok. Jeg elsker, elsker, elsker jordbær. Bare som de er, i en jordbærtærte eller som her, kogt ind til en lækker sirup.

Det er også den sødeste idé til en sommerlig hjemmelavet værtindegave. Siruppen kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Ovenpå pandekager, vafler, i milkshakes, smoothies, oven på yoghurt eller skyr. Du kan sågar blande den op med vand og lave saftevand.

Hvis du vil servere en virkelig nem, men super lækker dessert, så drys den over en god vaniljeis. Simpelt, men åh så lækkert og sommerligt.

hjemmelavet værtindegave jordbærsirup

Sød hjemmelavet værtindegave

Jordbærsirup er virkelig nemt at lave selv. Du putter bare ingredienserne i en stor gryde, venter og så sier du saften fra. Voila. Hæld det i et lille glas (måske et der engang var pesto i) og bind et bånd om, så har du en rigtig sød hjemmelavet værtindegave.

Læs min guide til, hvordan du får etiketter af gamle madglas af her

Hvis du leder efter inspiration til flere værtindegaver, så tjek også mine opskrifter på: Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og  hjemmelavet rabarbersaft.

hjemmelavet værtindegave jordbærsirup  hjemmelavet værtindegave jordbærsirup

Opskrift på hjemmelavet jordbærsirup

Print opskrift
Antal: ca 1 1/2 dl

ingredienser

  • 350 g jordbær (gerne nogle der er meget modne)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 80 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du:

1

Fjern toppen fra alle jordbær og skyld dem grundigt. Skær dem derefter i kvarte.

2

Hæld så alle ingredienser i en stor gryde og lad det simre i ca 10-15 min så jordbærrene bliver smattede.

3

Pres al væsken fra i en finmasket si ned i en skål. Mos jordbærrene, så du får det hele med.

4

Hæld så derefter saften tilbage i gryden og bring den i kog i ca 5 min. Alt efter hvor tyk du ønsker konsistensen. Vær opmærksom på, at den sætter sig en smule mere efter den er kølet af.

5

Hæld den på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.

6

Siruppen kan holde sig i op til flere uger. Alt afhængigt af, hvor godt du har rengjort dine jordbær og om du har skoldet opbevaringsglasset.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.