Annonce

Brændte mandler med kanel

Her er en super nem opskrift på, hvordan du på ingen tid kan lave en brændte mandler med kanel. Det eneste det kræver er en smule tålmodighed, og at du rører i panden, så de ikke brænder på. Bare rolig, jeg har skrevet en udførlig opskrift, så du er guidet i hele processen.

Du kender sikkert til duften af brændte mandler. Den sødlige duft, som gør at ens mund løber i vand. Den gode nyhed er, at den ikke kun kan komme fra boder på gaden, den kan også komme fra dit køkken 🙂

Opskrift på brændte mandler med kanel

Det er faktisk overraskende nemt at lave hjemmelavede brændte mandler. Det kræver bare mandler, sukker, vand, en smule kanel og en masse tålmodighed. Man skal nemlig stå ved panden og røre rundt hele tiden, så karamellen ikke brænder på. Med lidt musik eller podcast i baggrunden er det nu meget hyggeligt 🙂 Jeg formåede også at lave en bolledej imens, så hvis man kan multitaske, så kan det også lade sig gøre. Man skal bare huske at røre, haha!

Prøv også: Brændte hasselnødder med vanilje

brændte mandler med kanel opskrift
brændte mandler med kanel

Brændte mandler i værtindegave

Jeg synes, det er super hyggeligt med hjemmelavede gaver af den ene eller anden art, og det giver mig følelsen af, at gavegiveren har lagt tid og kærlighed i gaven 🙂

Her har jeg gemt de brændte mandler i et gammel glas. Jeg gemmer altid glas fra marmelade, soltørrede tomater, syltede agurker og what not, så jeg kan bruge dem til andre ting. Eksempelvis som her, til en spiselig gave.

Brændte mandler er en ideel lille værtindegave eller måske en gave til pakkeleg? En noget mere bæredygtig og grøn gave end alt det der ubrugelige gøgl, som man ofte ender med at få med hjem efter sådan en omgang spil om pakkerne.

brændte mandler opskrift

Brændte mandler med kanel opskrift

Som jeg også skrev i begyndelsen af dette indlæg, så er det meget nemt at lave hjemmelavede brændte mandler, men det kræver noget tålmodighed.

Først hælder du alle ingredienserne på en pande (du kan se den præcise opskrift længere nede)

Brændte mandler

Så lader du det boble og simre, mens du rører rundt. Lige pludselig vil det hele virke meget tørt (det har jeg ikke et billede af her) og der er det, at du ikke må give op. Det er nu, at selve karameliseringen sker. Sukkeret størkner og så skal det bare blive brunt og til en fin karamel.

sådan laver man brændte mandler

Så kommer mandlerne til at se sådan her ud 🙂 Og på dette tidspunkt, så dufter der herligt i dit hjem.

hjemmelavede brændte mandler
brændte mandler med kanel

Brændte mandler

Du kender sikkert til duften af brændte mandler. Den sødlige duft, som gør at ens mund løber i vand. Den gode nyhed er, at de er vildt nemme at lave selv.
5 fra 2 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 2 dl sukker
  • ½ dl vand
  • 1 tsk kanel

Tilberedelse

  • Hæld alle ingredienser på en pande og rør rundt ved middel varme.
  • Det vigtigt, at du hele tiden rører rundt i mandlerne og får dem alle dækket godt. Først smelter sukkeret og derefter begynder det at krystallisere.
  • Skru lidt ned for varmen. Det kommer til at se ret tørt ud på panden, men bliv endelig ved med at røre rundt.
  • På et tidspunkt vil der komme en mere karamelagtig overflade på mandlerne og så er de sådan set færdige. Alt i alt tager det ca 20-30 min. Hæld mandlerne over på en bageplade med bagepapir og lad dem køle helt af.
  • Så, nu har du de lækreste brændte mandler.

Inspiration til hjemmelavede madgaver

Er du på udkig efter mere inspiration til hjemmelavede spiselige gaver med et juletwist, så tjek også disse opskrifter ud, hvor jeg kommer med flere bud 🙂

brændte mandler værtindegave
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments