Annonce

Værtindegave: Saltkarameller

Jeg synes, det er så hyggeligt at komme med en værtindegave (og jeg bliver da også altid selv glad for en). Ikke at det er noget man absolut skal komme med, men nogle gange er det bare så fint at komme med en lille something special. En blomst, noget chokolade eller noget hjemmelavet.

Saltkarameller er faktisk slet ikke så svære at lave, som man skulle tro. De kræver egenligt bare, at man er i køkkenet i noget tid, da man skal røre en del rundt, men ellers så er det rimelig nemt at få lavet en portion virkelig, virkelig lækre karameller.

Nammenam, jeg ELSKER virkelig saltkarameller, haha. Den søde, chewy karamel med små knasende stykker salt. Amen det bliver næsten ikke bedre!

En sød værtindegave

Disse saltkarameller er perfekte som værtindegave. De smager himmelsk, er nemme at lave (men tager lidt tid) og så kan man pakke dem fint ind uden at bruge særlig mange penge på det. Noget bagepapir og en pose/et gammel syltetøjsglas og så har man en super fint lille something something.

værtindegave

Nem hjemmelavet værtindegave

Som sagt, så er de faktisk vildt nemme at lave, da du bare skal blande alle ingredienserne i en gryde og så røre rundt. Dog tager de ca 50 minutter, så jeg vil anbefale, at du udnytter ventetiden til at få lavet noget andet i køkkenet, som du alligevel skulle have ordnet. Gøre klar til aftensmaden eller smøre madpakke. Noget du kan lave, samtidigt med at du lige rører rundt i gryden engang i mellem.

værtindegave
værtindegave

Værtindegave der kan fryses

Opskriften giver ca 50 karameller. Alt afhængigt af, hvor store du laver dem selvfølgelig. Det er jo en del (selvom de altså forevinder ret hurtigt hver gang jeg laver dem!), så hvis du har for mange, kan de sagtens fryses. Det er testet og det tog de ikke skade af 🙂

værtindegave

Inspiration til andre værtindegaver:

Spiselig gave: Sunde snickers kugler

Spiselig gave: Brændte mandler med et hint af kanel

Spiselig gave: Salte mandler

værtindegave
værtindegave

Værtindegave: Saltkarameller

Nemme og lækre karameller med flagesalt. Spis dem som snack eller forær dem væk i værtindegave.
5 fra 1 stemme
Antal: 50 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse34 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 110 g glukosesirup
  • ½ spsk flagesalt + salt til at drysse ovenpå

Tilberedelse

  • Hæld alle ingredienserne op i en gryde og kog massen op. Skru hurtigt ned for varmen og lad massen små koge/simre i ca 50 min.
  • Rør rundt ca hver 5 minut, så den ikke brænder på. Du ved at karamelmassen er færdig, når den bliver sej og begynder at slippe bunden, når du rører rundt. Du kan evt tage lidt fra og plop det i noget koldt vand for at tjekke om det er færdigt.
  • Når karamellen er færdig blandes der 1/2 spsk flagesalt i og røres rundt.
  • Hæld karamellen i en form (15×15 cm) klædt med bagepair. Jeg krøller altid bagepapiret først, så er det nemmere at forme efter bageformen. Bare et lille fif. Drys med ekstra flagesalt.
  • Stil karamellerne på køl i minimum et par timer.
  • Skær dem i stykker á ca 1 x 2 cm (eller hvad du har lyst til) og pak dem ind i små stykker bagepapir (9 x 9 cm)

Noter

Indpakning:
– Bagepapir
– En gennemsigtig pose eller et syltetøjsglas + pæn snor
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments