14. december 2020

Citronspecier med blå birkes

Citronspecier. En version som virkelig giver denne opskrift på specier med daim kamp til stregen. Citronspecier er en dejlig frisk småkage. Den kan spises året rundt, men det er nok især i julen, at man bager dem. Disse tynde og sprøde småkager, gør sig rigtig godt sammen med mange af de andre småkager, da den har en mere frisk smag.

Se også mine opskrifter på: De lækreste ingefærsmåkager med hakkede mandler og flagesalt og konfektroulade med nougat og marcipan.

Opskrift på citronspecier

Disse citronspecier bliver helt papirstynde og sprøde, når du bager dem. Den friske smag og de små birkes passer perfekt sammen og så er de da også ret fine at se på. Man kan lave specier med alle mulige smage og jeg er slet ikke færdig med at udvikle specieopskrifter. Har du nogle bud på andre gode smagskombinationer?

citronspecier med birkes
citronspecier med blå birkes

Download mine etiketter til citronspecier

Som du nok ved, så elsker jeg at lave og give hjemmelavede spiselige gaver. Et glas med specier med citron og birkes er oplagt at have med på julevisit eller at give som adventsgave.

Har du forelsket dig i etiketten på glasset, så kan du finde dem på min webshop lige her. Det er nogle jeg selv har designet 🙂 Jeg har også lavet et, som er mere specifikt til ‘specier’. Nemlig mine ‘Du er meget specie(l)’ etiketter. De kunne også være oplagte at bruge og give til en, som betyder noget specielt for dig 🙂

Daimspecier

Inspiration til hjemmelavede julegaver

Her har du tre opskrifter på andre ting du kan lave og give i julegave 🙂 Leder du efter endnu mere inspiration, så kan du finde 15 opskrifter + etiketter i min e-bog: Lav Dine Egne Spiselige Gaver eller over 60 opskrifter i min fysiske bog Spiselige Gaver.

Brændte mandler

Brændte hasselnødder med vanilje

Hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Specier med citron
Specier med citron og blå birkes
Reklamelinks er markeret med*
Specier med citron og blå birkes

Citronspecier med blå birkes

Jeg elsker specier og denne her version er en af mine favoritter. Specier med citron og blå birkes.
5 fra 1 stemme
Antal: 55 stk
Forberedelse1 t 15 min
Tilberedelse10 min
I alt1 t 25 min

Ingredienser

 • 200 g hvedemel
 • 150 g smør
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 125 g flormelis
 • 1 tsk bagepulver
 • ¼ tsk salt
 • 2 æggeblommer
 • 2 spsk blå birkes
 • 1 øko citron (skallen)

Tilberedelse

 • Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.
 • Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.
 • Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.
 • Tilsæt birkes, citronskal, salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.
 • Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.
 • Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.
citronspecier opskrift

Specieopskrifter og andre juleopskrifter

Jeg elsker julen og derfor har jeg selvfølgelig også en masse gode juleopskrifter her på bloggen. Af opskrifter, som ikke er i den søde ende, kan jeg eksempelvis anbefale:

Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments