Annonce

Hjemmelavet lemon curd

I min jagt på den helt rigtige scones opskrift (den skal jeg nok vende tilbage til, når jeg finder den!), så har jeg selvfølgelig også været nødt til at lave en omgang lemon curd. Det er klart 😉

Hvis du ikke har smagt lemon curd, så er den helt gal! Det smager simpelthen såååå lækkert. Den helt rigtige blanding af syrligt og sødt. Perfekt til scones, men også til boller eller andet kagehalløj.

Jeg har (heldigvis) fundet ud af, at det er mega nemt og billigt at lave det selv. Nedenfor er en opskrift på en portion der giver et stort glas (sådan et der engang har været rødkål i). Vi kunne umuligt spise det hele, så jeg puttede noget af det i mindre glas og forærede det væk sammen med nogle scones. Det faldt vidst i ret god jord 😉

Hvis det kommer i et skoldet glas, vil jeg tro, at det kan holde sig i en måneds tid. Hvis det da får lov til at stå så længe i køleskabet 😉

Hjemmelavet lemon curd
Hjemmelavet lemon curd
Hjemmelavet lemon curd
Hjemmelavet lemon curd
Hjemmelavet lemon curd

Hjemmelavet lemon curd

Lemon curd er både nemt og billigt og har den helt rigtige blanding af syrligt og sødt. Perfekt til scones, men også til boller eller andet kagehalløj.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

 • 4 øko citroner
 • 180 g sukker
 • 3 æg
 • 75 g smør

Tilberedelse

 • Riv to af citronerne og gem skallen i en lille skål. Halver nu alle citronerne og pres saften ned i en gryde.
 • Tilsæt æg og sukker og rør rundt ved middelvarme. Det er meget vigtigt, at det ikke begynder at koge.
  3 æg, 180 g sukker
 • Efter et par minutter tilsættes smør i tynde skiver og citronskal. Bliv ved med at røre til det begynder at tykne. Det tager noget tid, så du skal være tålmodig. Igen, pas på med at det bliver for varmt, da din curd så kan blive grynet.
  75 g smør
 • Tag gryden af varmen, når din lemon curd har fået den rigtige konsistens og hæld det på glas.
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments