Annonce

Hjemmelavet müsli med kokos og valnødder

Nem og sprød ovnristet müsli med havregryn, solsikkekerner, valnødder, kokos, kanel og ahornsirup. Luksus morgenmad på ingen tid.

Hjemmelavet müsli med kokos, kanel og valnødder

Hvis du ikke har kastet dig ud i projekt hjemmelavet müsli, så kan jeg i den grad anbefale dig det. Det er super nemt at lave sin egen müsli, og så kan du undgå ingredienser, som du ikke bryder dig om. For mere inspiration til morgenmaden har jeg samlet alle mine opskrifter her.

Her har jeg brugt finvalsede havregryn (grove fungerer også), solsikkekerner, kokosmel, kokoschips og valnødder. Det hele er vendt i kokosolie, ahornsirup og kanel og så er det blevet ristet i ovnen, så det får den der lækre gyldne farve.

sund og sprød hjemmelavet müsli
nem hjemmelavet müsli

Ovnristet müsli med masser af kokos

Jeg elsker, at der er så meget kokos i denne müsli. Både kokosmel og kokosflager. Og jojo, nok er det den samme råvare, men de kan noget helt forskelligt. Man kan som tidligere nævnt nemt skræddersy og variere sin hjemmelavede müsli. Her kommer nogle bud på, hvad du ellers kan putte i og bytte ud med:

– Mandler (i stedet for valnødderne)
– Hasselnødder (i stedet for valnødderne)
– hørfrø
– græskarkerner
– sesam
– hakket mørk chokolade

Det var blot nogle ideer. Hvis du eksempelvis har en rest græskarkerner liggende, så ville det være oplagt at smide dem i müslien. Hold dig dog selvfølgelig nogenlunde til de mål, jeg har skrevet i opskriften.

ovnbagt hjemmelavet müsli

Hvordan opbevarer man hjemmelavet müsli?

Det er vigtigt, at du lader din müsli køle helt af. Derefter kan du opbevare den i diverse lufttætte beholdere. Et stort glas er flot, så man kan se müslien. Opbevar den i en skuffe eller på en hylde. Bare den ikke står i direkte sollys.

Hvor længe holder hjemmelavet müsli sig?

Hvis du opbevarer din müsli rigtigt, kan den holde i mange uger uden den bliver dårlig eller blød. 2-3 uger vil jeg mene. Men der er store chancer for, at den er spist inden da 😉

sprød hjemmelavet müsli

Forestil jer den iøvrigt lige denne müsli til en brunch for familien eller vennerne. Enten i en står skål, så man selv tager eller portionsanrettet i små glas.

Find opskriften på hjemmelavet müsli med kokos her:

sprød hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli med kokos og valnødder

Det er nemt at lave hjemmelavet müsli og smager bare SÅ godt. Denne version er med kokos, hakkede valnødder, kanel og så er den vendt i ahornsirup og ristet i ovnen.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 stort glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

 • 8 dl havregryn (finvalsede )
 • 1 ½ dl kokosmel
 • 1 ½ dl kokoschips
 • 1 ½ dl solsikkekerner
 • 2 dl valnødder (hele, men uden skal. )
 • 1 dl kokosolie
 • 1 dl ahornsirup
 • 1 tsk kanel
 • ½ tak salt

Tilberedelse

 • Hæld valnødderne ud på et skærebræt og hak dem groft.
  2 dl valnødder
 • Bland dem så i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser. Kokosolien skal enten være blød eller flydende i konsistensen. Hvis den er helt hård, så kan du varme den på en pande, så den smelter.
  8 dl havregryn, 1 ½ dl kokosmel, 1 ½ dl kokoschips, 1 ½ dl solsikkekerner, 1 dl kokosolie, 1 dl ahornsirup, 1 tsk kanel, ½ tak salt
 • Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
 • Bland det hele godt sammen og fordel müslien på en bradepande med bagepapir.
 • Bag müslien i ca. 15 minutter eller til den begynder at blive gylden. Alle ovne er forskellige, så hold øje efter 10 minutter. Kokosflagerne kan hurtigt blive brændte.
 • Lad den køle helt af og hæld den i et tætsluttende glas.
hjemmelavet müsli med kokos
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments