Bagværk/ Jul/ Sundt og sødt

Daim specier

Daim specier

Chokolade specier, citronspecier og helt traditionelle specier. Specier, specier, specier. Mums de smager godt og kommer i mange forskellige smagsvarianter. Har du nogensinde prøvet daim specier? De kan i den grad anbefales!! En klassisk lys småkagedej med knasende små stykker karamel chokolade. Need I say more?

Daim specier

Daim specier der kan fryses

Småkagerne kan sagtens fryses. Enten kan du vælge at fryse dejen rå i store pølser, som du så skærer i småkager og bager. På den måde kommer hele hjemmet til at dufte herligt af friskbagte småkager. Ellers kan du også bage dem og putte dem i en beholder og fryse dem. Når du så bliver lækkersulten, kan du faktisk mere eller mindre spise dem direkte fra frost, da de er så tynde. Se det er jo ret smart, hvis man ikke kan få spist alle dem man bager.

Daim specier

Opskrifter på julelækkerier

Er du også vild med julens mange lækkerier? Jeg er godt igang med at bygge min opskrift samling op her i bageriet og sidste jul holdt jeg mig da heller ikke tilbage 😉 Her er tre opskrifter på nogle af mine julefavoritter:

Klassiske æbleskiver med kernemælk

Luciaboller med safran og kardemomme 

Klatkager lavet på risengrødsrester 

Daim specier

Etiketter til direkte download

Kunne du tænke dig at give et glas specier væk i gave, så kan du downloade disse etiketter, som jeg selv har designet, direkte på min webshop. Du finder dem lige her, hvor du også finder andre etiketter med juletema 🙂

Hvis du ikke har nogen printer, kan du også vælge at få dem tilsendt på klisterpapir. Så skal du bare klippe dem ud, og så har du den fineste hjemmelavede madgave 🙂

Du er meget specie(l)

Daim specier – nemme julesmåkager

Print opskrift
Antal: ca 50-60 stk

ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • Et knips salt
  • 2 æggeblommer
  • ca 100 g daim

Sådan gør du:

1

Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.

2

Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.

3

Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.

4

Tilsæt salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.

5

Hak daim chokoladen i mindre stykker og ælt det godt rundt i dejen.

6

Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.

7

Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.