Sundt og sødt/ Vafler og pandekager

Klatkager – lavet på risengrødsrester

Klatkager lavet på risengrød

Min mormor lavede det mest fantastiske mad, da hun levede. Ægte mormor-mad. Hun købte fisk hos naboen Fisker-Mogens, hun hentede brød i det lille bageri, købte kød hos slagteren, hentede æg på gården og smagte alt til med et ekstra skvat fløde. Fløde som hun gemte bagerst i køleskabet, så de kalorieforskrækkede ikke opdagede det, haha.

Der er mange retter, som hun var mester i at lave og en af dem var klatkager.

Jeg har spurgt omkring, og det virker ikke til, at det er alle som kender dem og det skal der laves om på! Jeg er vokset op med at spise rigeligt af klatkager i december måned. Nogle gange til aftensmad, hvis vi var rigtig heldige 🙂

Klatkager er en slags pandekage, som er lavet på kold risengrød, så det er også en rigtig god ret til at få brugt rester.

Her har jeg forsøgt at gøre min mormor kunsten efter, og jeg tror hun ville være godt tilfreds til resultatet 🙂

Klatkager lavet på risengrød Klatkager lavet på risengrød Klatkager lavet på risengrød

Klatkager lavet på risengrødsrester

Print opskrift
Antal: Ca 13 stk

ingredienser

  • Ca. 600 g kold risengrød
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk vaniliesukker
  • Rigeligt med smør til at stege i
  • Server med syltetøj

Sådan gør du:

1

Bland alle ingredienser i en skål og rør godt rundt.

2

Varm en god klat smør på en pande og lav små klatkager. Jeg brugte ca 2 spsk dej pr pandekage.

3

Steg dem til de er gyldne på hver side og bagte i midten.

4

Spis dem med syltetøj, sukker eller hvad du nu har lyst til 🙂


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.