10. december 2018

Klatkager – lavet på risengrødsrester

Klatkager lavet på risengrød

Min mormor lavede det mest fantastiske mad, da hun levede. Ægte mormor-mad. Hun købte fisk hos naboen Fisker-Mogens, hun hentede brød i det lille bageri, købte kød hos slagteren, hentede æg på gården og smagte alt til med et ekstra skvat fløde. Fløde som hun gemte bagerst i køleskabet, så de kalorieforskrækkede ikke opdagede det, haha.

Der er mange retter, som hun var mester i at lave og en af dem var klatkager.

Jeg har spurgt omkring, og det virker ikke til, at det er alle som kender dem og det skal der laves om på! Jeg er vokset op med at spise rigeligt af klatkager i december måned. Nogle gange til aftensmad, hvis vi var rigtig heldige 🙂

Klatkager er en slags pandekage, som er lavet på kold risengrød, så det er også en rigtig god ret til at få brugt rester.

Her har jeg forsøgt at gøre min mormor kunsten efter, og jeg tror hun ville være godt tilfreds til resultatet 🙂

Klatkager lavet på risengrød
Klatkager lavet på risengrød
Klatkager lavet på risengrød

Klatkager lavet på risengrødsrester

Print Recipe
Serves: Ca 13 stk

Ingredients

  • Ca. 600 g kold risengrød
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk vaniliesukker
  • Rigeligt med smør til at stege i
  • Server med syltetøj

Instructions

1

Bland alle ingredienser i en skål og rør godt rundt.

2

Varm en god klat smør på en pande og lav små klatkager. Jeg brugte ca 2 spsk dej pr pandekage.

3

Steg dem til de er gyldne på hver side og bagte i midten.

4

Spis dem med syltetøj, sukker eller hvad du nu har lyst til 🙂

Klatkager - lavet på risengrødsrester 4
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments