🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Klatkager – lavet på risengrødsrester

Min mormor lavede det mest fantastiske mad, da hun levede. Ægte mormor-mad. Hun købte fisk hos naboen Fisker-Mogens, hun hentede brød i det lille bageri, købte kød hos slagteren, hentede æg på gården og smagte alt til med et ekstra skvat fløde. Fløde som hun gemte bagerst i køleskabet, så de kalorieforskrækkede ikke opdagede det, haha.

Der er mange retter, som hun var mester i at lave og en af dem var klatkager af risengrød.

Jeg har spurgt omkring, og det virker ikke til, at det er alle som kender til klatkager af risengrød og det skal der laves om på! Jeg er vokset op med at spise rigeligt af klatkager i december måned. Nogle gange til aftensmad, hvis vi var rigtig heldige 🙂

Klatkager lavet på risengrødsrester

Klatkager er en slags pandekage, som er lavet på kold risengrød, så det er også en rigtig god ret til at få brugt rester.

Her har jeg forsøgt at gøre min mormor kunsten efter, og jeg tror hun ville være godt tilfreds til resultatet 🙂

Klatkager lavet på risengrød
Klatkager lavet på risengrød
Klatkager lavet på risengrød

Reklamelinks er markeret med*

Klatkager lavet på risengrød
5 fra 2 stemmer

Klatkager – lavet på risengrødsrester

Klatkager som min mormor lavede dem. Det er en slags pandekage, som er lavet på kold risengrød, så det er også en rigtig god ret til at få brugt rester.
Antal: 13 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

 • 600 g kold risengrød
 • 3 æg
 • 50 g hvedemel
 • 4 spsk sukker
 • 1 spsk vaniliesukker
 • Rigeligt med smør til at stege i
 • Server med syltetøj

Tilberedelse

 • Bland alle ingredienser i en skål og rør godt rundt.
  600 g kold risengrød,3 æg,50 g hvedemel,4 spsk sukker,1 spsk vaniliesukker
 • Varm en god klat smør på en pande og lav små klatkager. Jeg brugte ca 2 spsk dej pr pandekage.
  Rigeligt med smør til at stege i
 • Steg dem til de er gyldne på hver side og bagte i midten.
 • Spis dem med syltetøj, sukker eller hvad du nu har lyst til 🙂
  Server med syltetøj
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments