Specier med daim

Chokoladespecier, citronspecier og helt traditionelle specier. Specier, specier, specier. Mums de smager godt, og kommer i mange forskellige smagsvarianter. Har du nogensinde prøvet specier med daim? De kan i den grad anbefales!! En klassisk lys, sprød småkagedej med knasende små stykker karamelchokolade.

Jeg ved godt, at julen på mange måder handler om traditioner. Måske har du allerede nogle bestemte julesmåkager, som du bager igen og igen. Men jeg tør næsten godt love, at du ikke vil fortryde, hvis du bager dem her.

Daim specier

Kan specier med daim fryses?

Specier med daim kan sagtens fryses. Enten kan du vælge at fryse dejen rå i store pølser, som du så skærer i småkager og bager. På den måde kommer hele hjemmet til at dufte herligt af friskbagte småkager. Ellers kan du også bage dem og putte dem i en beholder og fryse dem. Når du så bliver lækkersulten, kan du faktisk mere eller mindre spise dem direkte fra frost, da de er så tynde. Se det er jo ret smart, hvis man ikke kan få spist alle dem man bager.

Daim specier

Opskrifter på julelækkerier

Er du også vild med julens mange lækkerier? Jeg er godt igang med at bygge min opskrift samling op her i bageriet. Her er nogle af mine julefavoritter:

Klassiske æbleskiver med kernemælk

Luciaboller med safran og kardemomme 

Klatkager lavet på risengrødsrester 

Konfektroulade med marcipan og nougat

Brændte mandler

Opskrift på specier med daim

Reklamelinks er markeret med*

Daim specier
5 fra 4 stemmer

Daim specier

Har du nogensinde prøvet daim specier? De kan i den grad anbefales!! En klassisk lys småkagedej med knasende små stykker karamel chokolade.
Antal: 55 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser 

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • Et knips salt
  • 2 æggeblommer
  • 100 g daim

Tilberedelse

  • Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.
  • Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.
  • Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.
  • Tilsæt salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.
  • Hak daim chokoladen i mindre stykker og ælt det godt rundt i dejen.
  • Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.
  • Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 4 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Daim specier
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments