20. december 2019

De bedste finskbrød

Det er næsten for galt, at det først er nu jeg deler en opskrift på en af mine all time favorit julesmåkager, nemlig finskbrød. Nu har jeg dog fået prøvet nogle forskellige opskrifter af, og her er min version på de bedste finskbrød!

Hemmeligheden af de bedste finskbrød

Hemmeligheden? Masser af smør selvfølgelig, men derudover så er noget af det vigtigste ved finskbrød, at man ikke bager dem for længe. Ofte så har man ting i ovnen til de begynder at blive gyldne, da man gerne vil have dem sprøde. Sådan er det ikke med finskbrød. De skal gerne være til den underbagte side, da de ellers kan blive tørre og kedelige.

Som du kan se på billederne, så er mine finskbrød også ret blege i det, og det er fordi, jeg kun giver dem omkring 10 minutter i ovnen.

De bedste finskbrød
De bedste finskbrød

Opskrifter til jul

Her er nogle af mine andre juleopskrifter. Det meste er mad, men der har også sneget sig en enkelt opskrift på hjemmelavet pynt ind også.

Specier med daim

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsinskiver 

Butterdejsjuletræ med spinat

Klassiske æbleskiver med kærnemælk 

Rødkål ala Meyers

De bedste finskbrød
De bedste finskbrød

De bedste finskbrød

Finskbrød er en af mine yndlingssmåkager. Jeg har prøvet nogle forskellige opskrifter af, og her er min version på de bedste finskbrød!
5 fra 1 stemme
Antal: 45 stk
Forberedelse5 t 20 min
Tilberedelse1 t 20 min
I alt1 t 40 min

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 70 g sukker
  • 2 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 æggehvide
  • Mandler og perlesukker til at drysse ovenpå

Tilberedelse

  • Start med at tage smørret ud af køleskabet, så det ikke er helt koldt.
  • Mål hvedemel og sukker af og hæld det i en stor skål sammen med vaniljesukker.
  • Skær smørret i tern og smuldr det ned i melblandingen. Ælt det godt og længe rundt med hænderne til dejen til sidst samler sig. Man skal væbne sig med tålmodighed og blive ved med at ælte. Når dejen næsten er samlet kan den evt hældes ud på bordet. Så er den nemmere at få samlet helt.
  • Sæt dejen på køl i minimum en time. Du kan også sagtens lave dejen dagen før.
  • Tag dejen ud og lad den stå lidt. Tril den til lange stænger med en diameter på ca 1 cm.
  • Skær i skiver på ca 2,5 cm og tryk dem let flade med en finger. Ikke meget, da de også flader ud af sig selv, når de bliver bagt.
  • Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
  • Bag ved 200 grader i ca 10-12 minutter. Pas på de ikke får for meget. De må gerne være en smule underbagte.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments